Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte některá zkušenosti s vyřizováním všech dokladů pro miminko po porodu v Irsku? Rodný list, průkaz pojištěnce, vyřízení porodného,mateřské a rodičovského příspěvku v ČR na dálku?Jsem na mateřské s prvním dítětem a pojedu tam už těhotná-asi tak v 6.měsíci. Děkuji, Majka
Já jsem v 7. a půl měsíci, tak mě to taky čeká
o porodné v čr musíš zažádat do roka dítěte a rodičák od 1.května zrušili. A rodný list a pas - záleží jestli dítě bude mít irské nebo české?
Irske,nebo ceske? Takze dvoji obcanstvi uz nejde?Ja myslela,ze si to zrusili jen slovaci ![]()
To nevím jestli je možné dvojí, já jsem to myslela tak, že pokud irské tak je to mnohem rychlejší než české ![]()
Aha ![]()
Mno a jinak,nic jineho vybavovat nemusim?
Toho papirovani by mnelo byt o neco vic ne?
Zustavame jeste nakej ten rok tady a tak bych rada vedela o vsech moznych pomocnych financich co si muzu vybavit.Nekdo rika,ze se tu da vyuzit spousta vyhod,jen vedet kterej papir vypsat a kam zajit.
Tak mne zajima,kdo s tim mate zkusenosti.
Tak holky…kdyby byl zajem,na Facebooku uz mame vlastni skupinu.Budu rada,kdyz se nas tam sejde co nejvic ![]()
Maminek z SK se v jejich skupine seslo cca 150.
http://www.facebook.com/group.php?…!/group.php?gid=119459654777075&v=wall
Uz jsem psala neco o materske v jinem odkazu, ale pokud je vas tolik na facebooku, tak ti urcite nekdo poradi. Dvoji obcanstvi dite mit muze, pokud ty nebo manzel(musi to byt manzel pokud to nesplnujes ty)jste odpracovali v UK 5 let a pokud v UK i porodis, jinak ne.