Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rodil jste někdo koncem pánevním ve Svitavách? Popřípadě zkušenost. 🙂
@Janča6 souhlasím, já taky ne. V porodnici mi u první tvrdili, jak by do toho šli, že to zvládneme a že je to nejlepší. A až později jsem zjistila rizika a nikdy bych do toho nešla. Nevím proč mě do toho tak tlačili.
@Denisa1993 píše: Více
Zrovna před pár dny jsem psala do jiné diskuze o chlapečkovi, který kvůli porodu KP má ochrnutou ruku. Jeho maminka na sále prosila o císaře, ale marně.
Ja bych do toho šla raději nez do císaře. Doporučoval mi to i lékař.
Ne! Ve Svitavách ne. Tam to byl schopný odrodit jen primář. Svitavskou porodnici mám nejblíž a ze tří porodů jsem tam nerodila ani jednou a vím proč. Rizikový porod už vůbec ne.
@JolyJJ píše: Více
Prosím tě, který lékař ti doporučil rodit konec pánevní ve Svitavách?
Ne, myslim jakože doktor mi doporučil rodit koncem pánevním. Ja rodila prvního syna tam, tak se ptám na zkušenost jestli někdo nema ze Svitav.
Ve Svitavách se konec pánevní standardně nerodí, neriskovala bych to. Zkus Ústí nad Orlicí, Nový Město nebo Pardubice.
Známé taky doporučili koncem pánevním rodit normálně (OV), bylo to ale před 10 lety.. Já bych se teda bála a nešla bych do toho.
Zvládla to, kluk je ok, ale „užila“ si svoje, druhé už za žádnou cenu nechce.
Známá KP odrodila přirozeně holčicku, ale byl to její druhý porod a i lékaři U Apolináře ji od toho odrazovali. Prý je to velké riziko a to u Apolináře jsou fakt kapacity, co tam zachraňují velmi malá miminka. Nakonec se jí porod rozjel doma sám a než stihla přijet záchranka, tak malá byla na světě. Ale sama říkala, že měla velkou výhodu v druhém porodu, drobné dítě s drobnou hlavičkou.
Spis bych se ptala primo v porodnici, jake s tim maji zkusenosti a hledala pracoviste, kde ty zkusenosti maji, kdyz bys na tom trvala. Mozna Vyskov?
@Janli píše: Více
Kamarádka tam rodila koncem pánevním první dítě a byla spokojená.
Já jsem tam rodila nejmladší dítě (poloha normální) a byl to hrůzostrašný zážitek, takže Svitavy taky nedoporučuju naprosto nikomu. Dodnes je mi z toho na zvracení. Ale kamarádka si to chválí a rodila tam i další dítě..
Jeste uvažuji nad Obilnakem, preci jen je to tam běžnější a kdyz se tu neco děje, vzdy z mensi porodnice převáží tam.
Ze Svitav tě převáží do Pardubic nebo Hradce, podle týdnu těhotenství.