Porod - možnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
27.3.17 10:50
@fialka.kvetinka píše:
Urychlí to epidurál a vyhne se tím nástřihu?

Pokud se zavede ve správné době, což je největší kumšt. Pokud se zavede moc brzy, může porod naopak zpomalit.Na nástřih myslím žádný vliv nemá. To záleží, jak máš pružnou hráz a jak je velká hlavička plodu.
Většinou si ho můžeš domluvit, v menších porodnicích se platí, v perinatologických centrech bývá zdarma, ale u normálně probíhajícího a průměrně rychlého porodu se ani nestihne. V praxi se aplikuje hlavně u plánovaných porodů a u porodů, které trvají enormně dlouhou dobu, přesto není důvod k urychlování samotného porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30930
27.3.17 10:51

@Bebuše Ja byla taky pred prvnim porodem naprosty optimista… 70 hodin kontrakci zakoncenych akutnim cisarem me trochu vylecilo, ale na rozdil od bolesti a sileneho stavu po cisari si kontrakce fakt nevybavuju, zpetne bych odprisahla, ze to nebylo nic hrozneho. Druha sekce byla planovana a hojeni lepsi, ale zase kapacky oxytocinu s rozrezanou a zasitou delohou taky staly za to, aspon o to jsem pri te akutni sekci prisla. Ale je to asi hodne individualni.

@fialka.kvetinka V kazdem pripade zkus trochu pozitivneji myslet, pokud mas v brise mimino, bude muset ven, s tim stejne uz nic neudelas. Myslim, ze minimum lidi v mem okoli vzpomina na porod jako na „hnusny“ zazitek, takze mas patrne dost velkou sanci, ze to nakonec bude zazitek prijemny. Ja nevzpominam rada jen na to, jak jsem se po prvni akutni sekci probudila kdesi na JIP, matne jsem si vzpomnela, ze jsem rodila, a nikdo mi nebyl schopen nic rict :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
27.3.17 11:07
@fialka.kvetinka píše:
Vymysleli už v 21. století něco, na tlumení bolesti u porodu a vyhnutí se nástřihu? Aby to nebyl hnusný zážitek.

Nástřih se snad dělá proto, aby se minimalizovalo riziko potrhání tkáně, což se hojí stokrát hůře. Nikdo ho nedělá jen tak z nudy. :roll: A otvírání porodních cest bolí, ale není to nic, co by se nedalo vydržet. Nějak nechápu ten dotaz. :nevim: Myslíš jako že dr. ve 21. st. mávne kouzelným proutkem a mimino budeš mít v náručí? 8o Kolik ti je, patnáct? To bych ještě pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
27.3.17 12:43

@axelina, @Hobitka Nechtěla jsem se vás dotknout… Já si před prvním porodem nepredstavovala vůbec nic. Měla jsem možná trochu výhodu, že prostředí nemocnice mě nestresuje. Jsem po dvanácti operacích nohy po těžkém úrazu a z roku 2011 jsem byla 7 měsíců v nemocnici…Epidurál bych nechtěla i kdybych měla chcipnout, jednou bohatě stačil a dost se nepovedl… proti tomu byl porod nez chemie drnkačka.
Vlastně jsem měla jen jedno přání: rodit v noci. U obou dcer se to povedlo… Hodně mi pomohlo těhotenské cvičení s porodní asistentkou. 1/ při kontrakci nohy od sebe a snažit se dýchat, ne se s ní prát. (Dítě sestoupí snadněji). 2/ naučila mě dýchat…
Jeden porod vyvolávaný, druhý spontánní (40+1, 40+5), jedno dítě 3kg, druhé 4kg. Dvě různé porodnice, oba porody jen s asistentkou… tak nějak ideál asi… všem bych to tak přála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
27.3.17 12:47
@fialka.kvetinka píše:
Urychlí to epidurál a vyhne se tím nástřihu?

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
27.3.17 14:07

@Bebuše …co tak posloucham je to hodne individualní a jak se říká „sytý hladovemu nevěří“ :-) já nemocnice miluju - vždy si tam dost odpočinu jak se o mě starají :-) připravovala jsem na porod příkladně -od kurzu přes epino balonek po cvičení… ve finale mi to bylo k ničemu protože dobu otevírací jsem prozvracela a proprujmovala, kontrakce jsem vubec necitila - bolely mě tak záda v kříži a vystřelovalo to hlavy že ty kontrakce se v tom asi ztratily..? no a než došlo k tlačení tak jsem omdlela pak už pamatuju jen utržky - jak kdyby to byl cizi porod a ja se na něj dívala zvrchu… to peklo nikdy nezapomenu a fakt pevně doufám že ted ten druhý porod bude lepší… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
27.3.17 14:10

@Bebuše Jinak ted jsem kontaktovala porodní asistentku a ona si to našla v počítači a prý malýmu nejak nedorotovala hlavička, takže jednak tlačil na ty nervy v zádech a zadruhe ani kdybych prý neomdlela tak by ven nešel.. neměla jsem kyčle rozestoupené natolik aby ta hlavička v týhle pozici prošla ven…ted cekam holku - ty maj snad mensi hlavicky a taky doufám že nebude mit 4kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
27.3.17 14:28

@axelina Držím palce, ať je to tentokrát podle učebnice :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.17 14:30

Z toho, co tu jeste nezanelo: paracervikalni blok (pry jak tlumi bolest, tak zrychluje 2.dobu), MANZEL(!!!) nebo jiny blizsky (aspon pro me byl nedocenitelny, zvlast v prvni dobe porodni, u druhy uz sem ho moc nevnimala), pry je i nejaky gel, aby to miminku vic klouzalo :-D
Me osobne dost pomohlo, kdyz me doktorka ujistila, ze druha doba nebyva subjektivne horsi nez prvni, ze jak uz clovek ma co delat, tak je to lepsi, to me hodne uklidnilo, a u me mela 100% pravdu. A jak uz psaly jine nejlepsi na tom je to miminko nakonec. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30930
27.3.17 19:04

@Bebuše Neboj, nijak ses me nedotkla, ja jen ze optimisticka priprava taky nezmuze vsechno, segra chtela cisar, z porodu vitr a nakonec to mela za 4 hodinky za sebou, ja se na porod celkem i tesila a bylo z toho spis psycho. Asi jsou uz nekdy karty predem rozdany, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
27.3.17 20:25

@Hobitka Segru nemám, ale u nás v rodině jsou rychlé nekomplikované porody běžné…
Buďme rády, že máme 21. století a doktoři umí pomoci ;)
Další bude třeba parádní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30930
27.3.17 21:09

@Bebuše No, za par tydnu me ceka treti sekce, kez by byla paradni, ale moc iluzi si nedelam… :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
28.3.17 00:20
@pikola píše:
Epidural. Ja treba nastrih nemela a to jsem porodila 4 kg dite a dole ani znamka. Uplne bez bolesti to obavam se nepujde, i cisar boli.

Na ten bych se na místě zakladatelky neupínala, ne vždy se podaří provést (vlastně se dost často nepodaří), ne vždy má požadovaný efekt a (jako skoro všechno) má nežádoucí účinky. Jinak souhlas.

@Tichošlápek píše:
Ty se v tom hrozne babras ;) jo porod boli. Par hodin. Proste to vydrzis, zahojis se a doma budeš mít male mimčo jako odměnu

Třeba pětatřicet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky