Porod dvojčat po 1. císaři

17
24.3.17 11:32

porod dvojčat po 1. císaři

Zdravím,

mám už jedno dítě, dcera byla císařem, jsou tu některé maminky, které měli podruhé dvojčata a neměly problémy s dělohou(roztahování, popř. prasknutí)? Už napoprvé tam byly miminka dvě, ale později už jen jedno se srdíčkem a bojím se, že napodruhé to budou zase dvojčata, ale po císaři z toho mám fakt strach. O nějaké „redukci“ nechci ani slyšet. Je tu nějaká maminka, která to tak měla a v pohodě? Potřebuju uklidnit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3251
24.3.17 13:44

Já bych to asi řešila, až ta situace nastane, nemyslim si, že by se dvojčata hned opakovaly, nestresuj se věcma dopředu, který stejně neovlivníš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
24.3.17 13:45

Pokud tomu rozumím tak ještě ani nejsi těhotná…? :nevim: Ono záleží na jizvě, na době od první sekce atd., sestřenice má dvojčata po první sekci, časově 5 let od sebe, dvojčata byla v dobré pozici na vaginální porod, bohužel to moc nešlo a nakonec jednomu začaly padat ozvy, takže to skončilo zase sekcí, ale indikace od začátku k sekci nebyla. Taky záleží proč jsi na sekci byla, jestli to bylo nepostupujícím porodem, polohou KP atd. To je všechno hrozně individuální a záleží to i na porodnici a ošetřujícím lékaři :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.3.17 14:49

Dceři bude v létě rok, na podzim nebo v zimě bychom se chtěli pokusit o další mimi :-P Byla jsem KP, ale přes snahu vaginálního porodu porod nepostupoval a po 3 dnech to skončilo císařem. Asi bude rozumný začít se „zakládáním“ mimi až se hodím do klidu, já vím :-D :-) Je teda obdivuhodný, že někdo měl po císaři dvojčata a ještě jí umožnili rodit přirozeně, to se jen tak nevidí :-) Dalšího císaře neřeším(samo že bych radši přirozeně), spíš se bojím té ruptury, ale to už je individuální, vím…Mám předpoklad ke dvojčatům, proto z toho mám obavy.. :? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
24.3.17 20:22

Mám dvojčata po první sekci, šly tedy opět sekcí. V ČR jsem neslyšela o případu vaginálně rozených dvojek po sekci. I když slyšela jsem o porodnici, kde jsou k tomu vstřícní, ale nikdy to nedopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.3.17 08:24
@Dreezy píše:
Mám dvojčata po první sekci, šly tedy opět sekcí. V ČR jsem neslyšela o případu vaginálně rozených dvojek po sekci. I když slyšela jsem o porodnici, kde jsou k tomu vstřícní, ale nikdy to nedopadlo.

A těhotěhotenství bylo v pohodě? Nestrašili nějak? co děloha? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
27.3.17 22:28

@Martaskovi No bylo to náročné, ale. jinak zadne komplikace, jizva Ok ;)
A to víš, že strašili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.3.17 22:35
@Dreezy píše:
Mám dvojčata po první sekci, šly tedy opět sekcí. V ČR jsem neslyšela o případu vaginálně rozených dvojek po sekci.I když slyšela jsem o porodnici, kde jsou k tomu vstřícní, ale nikdy to nedopadlo.

no já bych se po předchozí sekci do vaginálního porodu dvojčat nehrnula. I kdyby měly ideální polohu. Prostě bych měla strach - z mnoha důvodů.
Jinak zakl. - těhotenství bych se nebála, doktoři by si tě pohlídali. Nejhorší nápor na jizvu je porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.3.17 07:09

@pe-terka a @Dreezy děkuju za odpovědi k věci a uklidnění :-) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie