Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím,
mám už jedno dítě, dcera byla císařem, jsou tu některé maminky, které měli podruhé dvojčata a neměly problémy s dělohou(roztahování, popř. prasknutí)? Už napoprvé tam byly miminka dvě, ale později už jen jedno se srdíčkem a bojím se, že napodruhé to budou zase dvojčata, ale po císaři z toho mám fakt strach. O nějaké „redukci“ nechci ani slyšet. Je tu nějaká maminka, která to tak měla a v pohodě? Potřebuju uklidnit ![]()
Já bych to asi řešila, až ta situace nastane, nemyslim si, že by se dvojčata hned opakovaly, nestresuj se věcma dopředu, který stejně neovlivníš ![]()
Pokud tomu rozumím tak ještě ani nejsi těhotná…?
Ono záleží na jizvě, na době od první sekce atd., sestřenice má dvojčata po první sekci, časově 5 let od sebe, dvojčata byla v dobré pozici na vaginální porod, bohužel to moc nešlo a nakonec jednomu začaly padat ozvy, takže to skončilo zase sekcí, ale indikace od začátku k sekci nebyla. Taky záleží proč jsi na sekci byla, jestli to bylo nepostupujícím porodem, polohou KP atd. To je všechno hrozně individuální a záleží to i na porodnici a ošetřujícím lékaři ![]()
Dceři bude v létě rok, na podzim nebo v zimě bychom se chtěli pokusit o další mimi
Byla jsem KP, ale přes snahu vaginálního porodu porod nepostupoval a po 3 dnech to skončilo císařem. Asi bude rozumný začít se „zakládáním“ mimi až se hodím do klidu, já vím
Je teda obdivuhodný, že někdo měl po císaři dvojčata a ještě jí umožnili rodit přirozeně, to se jen tak nevidí
Dalšího císaře neřeším(samo že bych radši přirozeně), spíš se bojím té ruptury, ale to už je individuální, vím…Mám předpoklad ke dvojčatům, proto z toho mám obavy..
![]()
Mám dvojčata po první sekci, šly tedy opět sekcí. V ČR jsem neslyšela o případu vaginálně rozených dvojek po sekci. I když slyšela jsem o porodnici, kde jsou k tomu vstřícní, ale nikdy to nedopadlo.
@Dreezy píše:
Mám dvojčata po první sekci, šly tedy opět sekcí. V ČR jsem neslyšela o případu vaginálně rozených dvojek po sekci. I když slyšela jsem o porodnici, kde jsou k tomu vstřícní, ale nikdy to nedopadlo.
A těhotěhotenství bylo v pohodě? Nestrašili nějak? co děloha? ![]()
@Martaskovi No bylo to náročné, ale. jinak zadne komplikace, jizva Ok ![]()
A to víš, že strašili ![]()
@Dreezy píše:
Mám dvojčata po první sekci, šly tedy opět sekcí. V ČR jsem neslyšela o případu vaginálně rozených dvojek po sekci.I když slyšela jsem o porodnici, kde jsou k tomu vstřícní, ale nikdy to nedopadlo.
no já bych se po předchozí sekci do vaginálního porodu dvojčat nehrnula. I kdyby měly ideální polohu. Prostě bych měla strach - z mnoha důvodů.
Jinak zakl. - těhotenství bych se nebála, doktoři by si tě pohlídali. Nejhorší nápor na jizvu je porod.