Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, chtěla bych se některé z Vás zeptat zda nemáte zkušenost s přirozených porodem po císařském řezu? První porod jsem měla císařem, protože dcera nebyla otočená hlavičkou dolu. Teď mám 14 dní do termínu a druhé dítko je otočené správně, ale nikdo mi nedokáže říci jestli půjde porod přirozeně. První dcera vážila 3,88kg a teď si myslím, že to menší dítko nebude.
Mám břicho obrovské, mnohem větší než s dcerou. Nevíte někdo do jaké váhové tolerance nechávají ve fakultní n. v HK rodit po císaři přirozených porodem? Nebo alespoň jak je to v jiných nemocnicích?
Kdyby ti chtěli indikovat CS, už by to udělali. Teď čekají na přirozený a když tak udělají akutní… ![]()
Asi bude záležet na doktorech a nemocnici. Já rodila první dítě císařem pro nepostupující porod a druhé jsem rodila přirozeně, přičemž nikdo ani císaře nezmiňoval a obě děti měli přes 4kg. První porod 24 hod ukončený císařem, druhý 27hodin.
No tak aspoň, že jste mě trochu uklidnili. Na císaře nechci pokud to nebude nevyhnutelný. Jen že mě všichni strašej, že to bude obr. ![]()
Ještě ke všemu mě budou brát jako prvorodičku, protože jsem neměla první dobu porodní.
Mezi porody mám dva a půl roku.
@Bábrdl píše:
Kdyby ti chtěli indikovat CS, už by to udělali. Teď čekají na přirozený a když tak udělají akutní…
to není tak úplně pravda. Mám dvě děti, obě císařem. První byl plánovaným a to tak, že termín jsem měla 6. a teprve 31. jsem se dozvěděla, že bude narozený císařem. U druhého taky celou dobu čekali co a jak, a těhotenství ukončili císařem, protože jsem měla dva dny do termínu a tělo nevykazovalo známky, že by začalo rodit a hlavně, jak mi bylo řečeno v liberecké nemocnici a v Gennetu, po prvním císaři lékaři neradi porod vyvolávají, protože je to větší nápor na dělohu, takže mi opět dva dny před termínem řekli, že budu mít dalšího císaře.
Příspěvek upraven 02.02.13 v 17:22
Ynax
Tak doufám, že u mě to půjde trochu rychleji ![]()
Už aby to bylo za mnou. ![]()
Já rodila akutním císařem, tak neporadím jak druhý porod, ale malý mě mít ke čtyřem kilům, bříško jsem měla dost velké a skutečná váha byla 3140 ![]()
Ahoj já rodila první císařem, bylo to akutní kvuli špatným srdečním ozvám a druhý po necelým 3 letech přirozeně, jizva mi nic nedělala-jen se natáhla, nikdo mi jí nekontroloval, ptala jsem se jestli budu rodit 2 taky císařem a řekli mi že pokud nebudou problémy tak nic nebrání tomu rodit přirozeně.
S první dcerou si ze mě na sále dělali srandu, jestli tam nejsou 2 mimča, že mám veliké břicho. Ale to jaké mám teď je nesrovnatelné větší ![]()
@L-enny : To fakt záleží na porodnici a doktorech. Nedávno rodily moje 2 kamarádky po císaři a normálně jim porod vyvolávali a dopovali je oxytocinem
, dokonce jim ani nekontrolovali jizvu. Doba mezi porody byla 2 roky a méně.
Já mám rodit za 2 měsíce, jsem po akutním císaři kvůli nepostupujícím porodu a už mi PA, co byla u porodu naznačila, že by se to mohlo opakovat.
@savik píše:
@L-enny : To fakt záleží na porodnici a doktorech. Nedávno rodily moje 2 kamarádky po císaři a normálně jim porod vyvolávali a dopovali je oxytocinem, dokonce jim ani nekontrolovali jizvu. Doba mezi porody byla 2 roky a méně.
Já mám rodit za 2 měsíce, jsem po akutním císaři kvůli nepostupujícím porodu a už mi PA, co byla u porodu naznačila, že by se to mohlo opakovat.
jj, určitě záleží na doktoru i porodnici. Znám jednu maminku, která rodila své druhé dítko, první bylo plánovaným císařem. Bohužel, u druhého dítka jí při vyvolávaném porodu praskla děloha a byl průser.
Můj gyndař prostě napsal do porodnice doporučení, že by nerad rodil vyvolávaným porodem, právě z hrozícího nebezpečí prasknutí jizvy. Ač byla ta první skvěle zahojená a druhý porod (císař) byl po skoro třech letech od prvního.
Mám stejný „problém“ pokládala jsem dotaz do poradny na porodnice.cz, kde mi bylo sděleno, že pokud je odhad váhy 4000 a více, je to indikací k SC, taky očekávám obra, první mimouš měl 4100 takže mám strach ![]()
Tohle tema me taky zajima. Prvni dcera se narodila planovanym cisarem, protoze nebyla otocena.Ted jsem v 10.tydnu a premyslim jestli budu rodit prirozene.Mezi porody budu mit 4 roky.Tak jsem zvedava. Jizva se hojila spatne a dva mesice po porodu jsem mela zanet delohy.
Jé mináčky, doufám, že moje děloha to vydrží. Před měsícem mě doktorka na kožním moc nepotěšila. Říkala, že mám špatnou hojivost. Taky je fakt, že rekonvalescence po císaři u mě byla delší. Někdo běhal hned první den po císaři a já omdlívala, a to žádný cimprlich nejsem. Ještě po půl roce mě jizva bolela jako čert ![]()
Na sále při prvním císaři mi řekli že druhý porod přirozeně nebude problém, pokud bude jizva držet. Můj gynekolog mi říkal, že mi jizva drží, ale všechno se může změnit až sestoupí hlavička dolů.