Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lenka R. píše:
Jsem možná prdlá, že to řeším až tak… ale já si nemůžu pomoct. Pořád něco studuju na netu a už jsem z toho jelen
Malá měla taky velkou hlavičku a teď už z ultrazvuku je vidět, že bude mít i klučina hlavu po taťkovi, tak hlavně aby v ní taky nějaký ten rozum měl.
S těmi vašimi hlavami Vám to nezávidím
Ptala jsem se a měli by to odhadnout jestli se tam hlavička do pánve vejde, nebo ne. Tak budu doufat, že se tam ta škeblička vleze.
Jen mě štve, že se to nedozvím už teď
Tak to máme dost podobný
Já už jsem přečetla na tohle téma taky všechny diskuze a to jsem si říkala, že už nic číst nebudu, že už jsem všechno přečetla, když jsem byla těhotná prvně
A to jestli se hlavička vejde nebo ne, tak měli odhadnout i u prvního dítěte a nakonec se v porodnici nikdo nepodíval ani do průkazky na rozměry pánve a ani na papír z ultrazvuku, kde byl rozměr hlavičky
Až pak po císaři si doktor ulevil, že prej malej neměl šanci se tam vejít. Tak to je super, že na to přišli po 13 hodinách. A císaře dělal ten samej doktor, kterej mi den před tím v poradně říkal, že nevidí problém, proč bych neměla porodit normálně…
A kdy máš termín? ![]()
Já ty doktory nechápu. Proč se nepodívají na co je potřeba, vždyť to není sranda ![]()
To samé jak jsme psala o kamarádce. dny ji to vyvolávají a pak ji stejně vezmou na císaře a doktor ji pak řekne, že měla slabou jizvu.
Já mám termín 17.února, ale břicho mi tvrdne pořád tak doufám, že to budu dřív. Snažíme se sexovat, aby to bylo dřív ![]()
Jednou mi doktor řekne, že když to vydržím tak ať příjdu za týden a pak mi zase řekne, že to jen tak nebude, pak se podívá z okna a řekne v tomhle počasí člověk nikdy neví. jen bych chtěla ještě dceři udělat dort k svátku a pak už mi je to jedno, kdy to vyprdnu ![]()
A ty máš termín, kdy?
Tak to už máš za pár, budu držet palce
Já jsem úplně na začátku, ještě to neví ano rodina… vychází to na přelom září/říjen
My se začali snažit až od novýho roku a na konci ledna už byly dvě čárky ![]()
Tak to vám vyšlo opravdu brzo. ![]()
Je teda pravda, že u nás to taky nebyl nějaký problém, za což jsem moc ráda. Někdo se ani nedočká. Dnešní doba je na plodnost hrozná.
Ani nevíš jak se těším až to bude za mnou ![]()
Ahojky všichni co jste si příspěvky četli. Teď už mohu psát i své zkušenosti. Mám to za sebou. ![]()
Když na mě přišly bolesti, tak jsme jeli do porodnice a na mojí otázku: Jestli nebudu mít moc velké mimčo na to, aby prošlo pánví? mi lékař v HK odpověděl, že to zjistíme. Zjišťuje se to okolo 38tt. Změřil mi pánev a podle ultrazvuku zjistil předběžnou váhu a pak usoudil zda to půjde či ne. V mém případě mi řekl, že odhadovaná váha je 4kg a procenta že to půjde přirozenou cestou jsou 76%. Jenže nakonec jsme stejně skončili na císaři, protože malej měl špatné srdeční ozvi. Sice jsem musela čekat až mě na císaře vezmou od 7hodin od rána až do 12.57 než se Kubíček narodil. Měli naplánované císařské řezy a dokonce museli zastavit příjem dalších rodících pacientek. Bylo tam plno. Tak má zkušenost. Třeba někomu pomůže. ![]()
Moc gratuluju
Ale teda ten odhad 76% procent, to je mazec. Já bych za svýho laickýho hlediska řekla, že to na 90% nepůjde, když je odhad 4 kg ![]()
Taky mě ty procenta zarazili ![]()
Ale stejně to nedopadlo spontánně. Hlavně, že je v pořádku. Třeba by prošel, ale ty srdeční ozvi měl opravdu nízké. Nakonec nevážil 4kg, ale 3,67kg a to se narodil v 38+0tt.
Ono hlavně záleží na velikosti pánve a velikosti hlavičky. Než váha jako taková. Mějte se a děkuji za rady
![]()
Ahoj, tak já už to mám taky za sebou. 11.2. se nám narodil chlapeček, 3,8 kg, zcela přirozeně. Jak už tu někdo psal, byl to mazec, ale jsem ráda, že jsem na císaře nebyla. Po porodu mi vnitřkem kontrolovali jizvu (to už tu taky někdo psal).
Všem držím palce, ať se daří.