Porod po císaři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13119
2.2.13 17:38

@savik 4,5roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.2.13 17:46

Každopádně já už to mám za pár, tak sem pak napíšu svoji zkušenost.
Doufám, že to půjde hladce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
2.2.13 17:47

@ynax : Děkuji ;), byla jsem zvědavá, první porod jsem měla podobně. Budu mít mezi porody 2 roky 4 měsíce, uvidíme jak dopadnu já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.2.13 17:49

Tak já budu mít mezi porody 2 roky a 5 měsíců :lol:
Tak to máme skoro stejné. Kam se chystáte rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
2.2.13 17:52

@Lenka R. : Ostrava Fifejdy, mám tam PA, co mě rodila i minule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.2.13 18:01

Tak to máte fajn, když už tam někoho znáte. To já nevím do čeho přijdu. Jen doufám, že nechytnu nějakého umělce. :lol:
Manžel si myslí, že skončím pod kudlou a to bych si přála normální porod aby u toho mohl být se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
2.2.13 18:04

Po CS muze byt normalni porod. Riziko prasknuti jizvy je asi jen 0.5%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
2.2.13 18:33

Ahoj, nedávno jsme tady přesně na toto téma diskutovaly. Já jsem měla císaře pro KP, je to dva roky a měsíc. Tehdy mi řekli, že je to indikací k dalšímu CS. Teď mám termín za týden, chtěla bych zkusit rodit přirozeně (jinak byl císař původně v plánu pozítří :- ). Doktor se mě často ptal, jestli mě nebolí jizva. Že to teda zkusíme přirozeně, ale kdyby cokoli, tak bude samozřejmě císař.
Jak se tu často zmiňuje, že se nemá po prvním císaři vyvolávat, mně bylo řečeno, že jsou „dvě školy“, jedna říká nepřenášet, druhá nevyvolávat. A že teda záleží, jakého doktora potkám v nemocnici.
A ještě k té indikaci - u nás se CS indikuje jen po předchozím primárním řezu, tedy na nepracující děloze - že je jizva tenčí, než po akutním císaři.
Tak moje „moudra“ zjištěná od mého doktora :-)
Jak jsem to četla, tak nejsem sama, kdo už brzo zjistí, jak to ve skutečnosti je. Tak všem držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.2.13 18:43

MPavla
Jen jsem neporozuměla této větě?:
A ještě k té indikaci – u nás se CS indikuje jen po předchozím primárním řezu, tedy na nepracující děloze – že je jizva tenčí, než po akutním císaři.

Co znamená primární řez? to znamená, že když jsem neměla kontrakce, tedy plánovaný CS tak mám jizvu tenčí?
Jinak taky držím palečky. Já mám termín 17.února a kdyby už to bylo tak bych se nezlobila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8186
2.2.13 19:09

Také jsem rodila před necelým rokem císařem pro polohu plodu KP. A ráda si počkám na vaše zkušenosti. Také mě zajímá, jestli bych podruhé mohla rodit normálně. Císař byl plánovaný, ale kontrakce mi začaly dřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
2.2.13 19:28
@Lenka R. píše:
MPavla
Jen jsem neporozuměla této větě?:
A ještě k té indikaci – u nás se CS indikuje jen po předchozím primárním řezu, tedy na nepracující děloze – že je jizva tenčí, než po akutním císaři.Co znamená primární řez? to znamená, že když jsem neměla kontrakce, tedy plánovaný CS tak mám jizvu tenčí?
Jinak taky držím palečky. Já mám termín 17.února a kdyby už to bylo tak bych se nezlobila :lol:

Jj, primární řez = plánovaný císař, bez kontrakcí.
Ptala jsem se doktora, jestli vidí jizvu na ultrazvuku. Samozřejmě vidí (a samozřejmě ji moc silnou nemám). Říkal mi, že to opravdu není sranda, když jizva praskne. A taky mi řekl, že kdybych na toho císaře chtěla, ať řeknu, že mě jizva bolí, že to si žádný doktor „nelajzne“ jít do normálního porodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.2.13 19:45

Nevím co znamená tenká jizva. Já ji měla na posledním ultrazvuku asi 1cm silnou. Kamarádka byla na císaři poprvé a když čekala druhé mimčo, tak přenášela. Začali ji to vyvolávat. Malej se ji narodil v 41+5tt. Dva dny ji to vyvolávali a nic a pak ji stejně vzali na císaře a to ji pak doktor řekl, že má slabou jizvu jen 3mm a rodit normálně by nemohla. Nepochopila jsem proč ji teda 2dny trápili :nevim:
Tak alespoň, že vím, že si mám kdyby něco o císaře říct. To mi můj lékař neřekl. Jen mi řekl, že se upřednostňuje spontánní porod před CS. Mně teda jizva nebolí, tak doufám, že to vydrží a prcka porodím společně s manželem.
Podle mého je pak rekonvalescence kratší než po CS. Tak si říkám, že musím vydržet normální porod a pak bude líp než po císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
2.2.13 19:51

Já jsem měla první CS, syn měl 3,9kg a moc velkou hlavu, nešel ven. Druhý porod byl přirozeně necelý 2r. potom, dcera měla 3,4kg. Takže to určitě jde :) Strašili mě, že druhý bude větší, naposled jí naměřili cca 3,7kg a neměla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.2.13 20:02

Zebra

Echt Kelišová
dnes v 19:51
Já jsem měla první CS, syn měl 3,9kg a moc velkou hlavu, nešel ven. Druhý porod byl přirozeně necelý 2r. potom, dcera měla 3,4kg. Takže to určitě jde Strašili mě, že druhý bude větší, naposled jí naměřili cca 3,7kg a neměla

Co pro vás bylo lepší CS nebo spontánní porod? Jsem z toho nervozní, protože nevím jak to vše bude a termín se blíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
2.2.13 20:08

@MPavla : Vidíš to, mě jizva bolí. Jako ne pořád, ale několikrát když jsem měla večer poslíčky a PA i doktor mi řekl, že je to normální :?.

@Lenka R. : Moje kamarádky co rodily normálně po císaři, si to moc pochvalovali, že i když to byl mazec, je to mnohem lepší a cítili se lépe fyzicky i psychicky. Ono to bude hodně individuální. Porod je hodně moc o psychice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí