Porod po termínu

Anonymní
1.11.22 11:07

Porod po termínu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s porodem po termínu?
Jak dlouho čekají než přijde sám? Nebo kdy ho začnou vyvolávat? Vůbec o tomhle nic nevím a ráda bych nějakou zkušenost..
Dneska mám termín a malej se prostě nějak nemá, jen mi už skoro 14dnu odchází zátka po kouskách každý den ale poslíčky nic, měla sem 2× slabé poslicky..maximálně že mi večer ztvrdne břicho..
Zkoušela sem už pálivé jídlo, ananas a nějaké rady co byly na netu ale jemu se tam prostě líbí:D.. Ve sprše sem třeba 5× denně :D budu mít díky němu pěkný doplatek za vodu :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5657
1.11.22 11:10

Já rodila 41+1, nic mi nepomohlo (ananas jsem jedla snad po kilech, chilli v každém jídle, chodila jsem do třetího patra po schodech, vytírala po čtyřech, sex), tak nakonec vyvolávali. U nás v porodnici je poslední možnost vyvolání ve 41+3, aby do 42+0 bylo mimčo venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.22 11:13

@Cullenova já chodím každý den třeba 3-4× denně do 4 patra bez výtahu a to mu nic nedělá skoro :D jen jsem zadychana jak pes :D
A to mám ještě těhotenské astma, to sem četla, že podporuje předčasný porod a taky nic :D asi mám v sobě nějaké malé klíšťatko 🤣

• Citovat
  • Upravit
5657
1.11.22 11:17
@Anonymní píše:
@Cullenova já chodím každý den třeba 3-4× denně do 4 patra bez výtahu a to mu nic nedělá skoro :D jen jsem zadychana jak pes :D
A to mám ještě těhotenské astma, to sem četla, že podporuje předčasný porod a taky nic :D asi mám v sobě nějaké malé klíšťatko 🤣

Asi tělo ještě není připravené na porod. Vydrž. Mně syn naléhal hlavičkou už někdy od 38.tt, ale čípek jsem měla moc vysoko, ani Hamilton nešel udělat. Nakonec mi porod vyvolali a porodila jsem za 2,5 hodiny od první kontrakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11816
1.11.22 11:17

Pokud nemáš problémy, průtoky jsou vporadku apod. tak klidně můžou čekat..ale je to na zvyklosti pracoviště do kdy se čeká a od kdy se vyvolává…co se domluvit s lékařem že by udělali Hamiltona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.22 11:27

@Cullenova já sem právě první těhotenství měla úplně jiné…
Je pravda že tak týden mě tlačí na konečník a močák hrozně, nebo mě bolí celej spodek když chodím déle, ale večer lehnu a nic :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.22 11:29

@Vladusxx v pátek jdu na kontrolu, myslím si že mi ho udělá. Ale všichni říkají že bolí, že po něm krvaceli, tak se ho bojím..

Jinak první porod jsem měla rychle ve 3 ráno psala voda hned kontrakce po 2min a v 5 byl venku… Bylo to rychlé, než jsme dojeli, vyplnili se papír atd tak to bylo za námi.
A tento nechce a nechce :D

• Citovat
  • Upravit
376
1.11.22 11:32

Pokud je vše v pořádku je prý dobré, aby bylo mimčo venku do 42+0. Proto se vyvolává od 41+4, aby se to stihlo. Takze máš ještě cca 2 týdny čas. Syna jsem nevypudila ničím. Narodil se dobrovolně 41+3. Dceru jsem asi vypudila červeným vínem a masáží bradavek ve 41+1. Narodila se 3kilova, takže potřebovala těch pár dní navíc, jinak by v ten termín byla maličká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
1.11.22 11:38

U nás v porodnice se vyvolává 10 dní po termínu. U první dcery mi museli porod vyvolat a druhá se rozhodla sama 41+2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5416
1.11.22 11:47

Rodila jsem třikrát hodně po termínu, „u nás“ vyvolávají při bezproblémovém tehotenstvi až klidně v 41+5. Hamilton mě nikdy nebolel a nikdy jsem nekrvácela. Z babských rad na mě nefungovalo nikdy nic. Jen ten Hamilton možná jednou pomohl. (Celkem jsem ho zažila asi pětkrát. Nikdy mi ho nikdo nenutil, ani neudělal bez domluvy.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.22 12:08

Dva týdny před a dva týdny po "termínu "je porod brán stále v jako v termínu.
U nás vyvolávají 41+4,aby se mimčo dostalo nejpozději do 42.týdne ven.

• Citovat
  • Upravit
3958
1.11.22 12:29

V Podolí mi dali dopředu termín případného nástupu do porodnice ve 41+3. Porodila jsem ale dřív, ve 40+2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35755
1.11.22 13:05

10 dní po termínu jsem měla nástup na vyvolání, syn si to par hodin před rozmyslel. Ségru nechali 14 dní po termínu. Mě Hamilton nebolel asi jsem se i díky němu rozrodila. Švagrová odcházela z ordinace s brekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.11.22 15:26

Já jsem poterminova rodicka, máme to v rodině. :mrgreen: U nás vyvolávají 11 dní po termínu, aby se stihlo do 14 dnů po porodit. U prvního mi udelali 9 dní po termínu Hamiltona, a den před planovanym vyvoláním (tedy 10 dnů po termínu) se narodil. Druhá to stihla v noci (půl dne pred planovanym Hamiltonem), 9 dní po termínu, takže úplně bez zásahu a porod byl krásný. Pokud někdy pujdeme do třetího, tak už vím, že rodím později a pokud bude vše ok, nechci na sebe nechat do tech 2 tydnu po terminu sáhnout, protože myslim, že u mě je lepší porodit bez zásahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
1.11.22 16:31

Ahoj já taky zkoušela všechno možný, pálivé jídlo, umyla jsem všechny okna, vytírat, skákat na gymnastickem míči :zed:. Byla jsem objednaná na vyvolání a v ten den mi udělali už 3. Hamiltona (chtěli aby se porod rozběhl sám), nechali si mě rovnou v porodnici a porodila jsem druhý den. Rodila jsem 22hodin, ale porod byl bez komplikací, bez nástřihu i bez natržení :D tělo se na to stačilo dobře připravit :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí