Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já rodila 41+1, nic mi nepomohlo (ananas jsem jedla snad po kilech, chilli v každém jídle, chodila jsem do třetího patra po schodech, vytírala po čtyřech, sex), tak nakonec vyvolávali. U nás v porodnici je poslední možnost vyvolání ve 41+3, aby do 42+0 bylo mimčo venku.
@Cullenova já chodím každý den třeba 3-4× denně do 4 patra bez výtahu a to mu nic nedělá skoro
jen jsem zadychana jak pes ![]()
A to mám ještě těhotenské astma, to sem četla, že podporuje předčasný porod a taky nic
asi mám v sobě nějaké malé klíšťatko 🤣
@Anonymní píše:
@Cullenova já chodím každý den třeba 3-4× denně do 4 patra bez výtahu a to mu nic nedělá skorojen jsem zadychana jak pes
A to mám ještě těhotenské astma, to sem četla, že podporuje předčasný porod a taky nicasi mám v sobě nějaké malé klíšťatko 🤣
Asi tělo ještě není připravené na porod. Vydrž. Mně syn naléhal hlavičkou už někdy od 38.tt, ale čípek jsem měla moc vysoko, ani Hamilton nešel udělat. Nakonec mi porod vyvolali a porodila jsem za 2,5 hodiny od první kontrakce.
Pokud nemáš problémy, průtoky jsou vporadku apod. tak klidně můžou čekat..ale je to na zvyklosti pracoviště do kdy se čeká a od kdy se vyvolává…co se domluvit s lékařem že by udělali Hamiltona?
@Cullenova já sem právě první těhotenství měla úplně jiné…
Je pravda že tak týden mě tlačí na konečník a močák hrozně, nebo mě bolí celej spodek když chodím déle, ale večer lehnu a nic ![]()
@Vladusxx v pátek jdu na kontrolu, myslím si že mi ho udělá. Ale všichni říkají že bolí, že po něm krvaceli, tak se ho bojím..
Jinak první porod jsem měla rychle ve 3 ráno psala voda hned kontrakce po 2min a v 5 byl venku… Bylo to rychlé, než jsme dojeli, vyplnili se papír atd tak to bylo za námi.
A tento nechce a nechce ![]()
Pokud je vše v pořádku je prý dobré, aby bylo mimčo venku do 42+0. Proto se vyvolává od 41+4, aby se to stihlo. Takze máš ještě cca 2 týdny čas. Syna jsem nevypudila ničím. Narodil se dobrovolně 41+3. Dceru jsem asi vypudila červeným vínem a masáží bradavek ve 41+1. Narodila se 3kilova, takže potřebovala těch pár dní navíc, jinak by v ten termín byla maličká…
U nás v porodnice se vyvolává 10 dní po termínu. U první dcery mi museli porod vyvolat a druhá se rozhodla sama 41+2.
Rodila jsem třikrát hodně po termínu, „u nás“ vyvolávají při bezproblémovém tehotenstvi až klidně v 41+5. Hamilton mě nikdy nebolel a nikdy jsem nekrvácela. Z babských rad na mě nefungovalo nikdy nic. Jen ten Hamilton možná jednou pomohl. (Celkem jsem ho zažila asi pětkrát. Nikdy mi ho nikdo nenutil, ani neudělal bez domluvy.)
Dva týdny před a dva týdny po "termínu "je porod brán stále v jako v termínu.
U nás vyvolávají 41+4,aby se mimčo dostalo nejpozději do 42.týdne ven.
V Podolí mi dali dopředu termín případného nástupu do porodnice ve 41+3. Porodila jsem ale dřív, ve 40+2.
10 dní po termínu jsem měla nástup na vyvolání, syn si to par hodin před rozmyslel. Ségru nechali 14 dní po termínu. Mě Hamilton nebolel asi jsem se i díky němu rozrodila. Švagrová odcházela z ordinace s brekem.
Já jsem poterminova rodicka, máme to v rodině.
U nás vyvolávají 11 dní po termínu, aby se stihlo do 14 dnů po porodit. U prvního mi udelali 9 dní po termínu Hamiltona, a den před planovanym vyvoláním (tedy 10 dnů po termínu) se narodil. Druhá to stihla v noci (půl dne pred planovanym Hamiltonem), 9 dní po termínu, takže úplně bez zásahu a porod byl krásný. Pokud někdy pujdeme do třetího, tak už vím, že rodím později a pokud bude vše ok, nechci na sebe nechat do tech 2 tydnu po terminu sáhnout, protože myslim, že u mě je lepší porodit bez zásahu.
Ahoj já taky zkoušela všechno možný, pálivé jídlo, umyla jsem všechny okna, vytírat, skákat na gymnastickem míči
. Byla jsem objednaná na vyvolání a v ten den mi udělali už 3. Hamiltona (chtěli aby se porod rozběhl sám), nechali si mě rovnou v porodnici a porodila jsem druhý den. Rodila jsem 22hodin, ale porod byl bez komplikací, bez nástřihu i bez natržení
tělo se na to stačilo dobře připravit
![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s porodem po termínu?
budu mít díky němu pěkný doplatek za vodu 
Jak dlouho čekají než přijde sám? Nebo kdy ho začnou vyvolávat? Vůbec o tomhle nic nevím a ráda bych nějakou zkušenost..
Dneska mám termín a malej se prostě nějak nemá, jen mi už skoro 14dnu odchází zátka po kouskách každý den ale poslíčky nic, měla sem 2× slabé poslicky..maximálně že mi večer ztvrdne břicho..
Zkoušela sem už pálivé jídlo, ananas a nějaké rady co byly na netu ale jemu se tam prostě líbí:D.. Ve sprše sem třeba 5× denně