Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, já jsem rodila před 26 a 24 lety, měla jsem 9 dioptrií. Císař mně možná také navrhli, ale odrodila jsem normálně. Pak jsem byla na laserové operaci. Před 16 lety jsem rodila potřetí, měla jsem asi 3 dioptrie, po operaci očí mně šly dioptrie zase nahoru a také jsem rodila v pořádku, kluka 4,450 g. Jen jsem při tlačení měla oči přivřené. Sítnici mám též řidší. 🙂 ❤️️
Je pravda, ze mam jen 4 dioptrie, ale nikdo z lekaru se me za cele tehotenstvi nezeptal, jak velkou vadu mam. Rodila jsem prirozene i s konktaktnimi cockami.
Dobrý den,
Potřebovala bych trochu uklidnit.. mám vyšší dioptrie cca -8.50.. při prvním těhotenství jsem navštívila ocni doktorku ta ve zprávě uvedla že sítnice mírně proridla a poslala mě na jinou kliniku, kde se mě v podstatě primář zeptal, zda chci císaře. Nechtěla jsem a nechal mě rodit přirozeně. Nijak se k sítnici víc nevyjadroval.. porod proběhl v pořádku, ted čekáme druhé, dnes mě ocni dr zase vyděsila císařem, nicméně mi řekla, že pokud první šlo přirozeně asi bude vše v pohodě a nebude přirozený vadit, ale na kontrolu mám přijít klidne za rok až dva, že pak to zkontrolujeme… čemuž teda nerozumím.. po prvním porodu jsem byla ještě u jiné ocni doktorky na kontrole, kde mi oči rozkapali a k ocnimu pozadí se nijak nevyjadrovala kromě toho, že operace oči na odstranění dioptrii u mě možná je, že to mam ok..
Děkuji všem co si tento sloh přečetli… mohla bych poprosit o nějaké vaše zkušenosti?? Druhý porod je po 3 letech