Může se jednat o prolaps dělohy?

256
28.10.22 18:19

Může se jednat o prolaps dělohy?

Ahoj.. jsem skoro 3 týdny po porodu a když kouknu dolu jakoby mi děloha vylézala ven.. někde jsem četla že by se měla zatáhnout do 14 dnů od porodu pokud ne jedná se o prolaps dělohy.. může se ještě zatáhnout? Jsem z toho docela hotová.. když déle chodím přijde mi, že je vidět více.. intimní život si nedokážu představit když to vypadá jako bych znovu rodila.. občas cítím tlak jakoby tam něco vadilo a chtělo to ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
28.10.22 18:29

Proto jsem se dolů během šestinedělí vůbec nedívala 🤷‍♀️.
Počkej na kontrolu po šestinedělí, co řekne doktor a jak se to vyvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
28.10.22 18:55

Zavolala bych doktorce a raději šla na kontrolu dříve, pokud opravdu vidíš dělohu, normální to není. Zavinování dělohy probíhá klidně déle, ale snad se týká spíše jejího objemu, aspoň do teď jsem si to myslela…existují cviky, které pomohou dostat dělohu do správné polohy, tak si třeba najdi fyzioterapeutku, co tohle umí. Držím palce, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.22 19:04

Jo, taky mě to tenkrát vyděsilo, ale spíš to vidím na pokles poševní stěny. Je tam jakoby taková zvrásněná boule. :roll: Jako ono se to trochu zatáhne, musíš hodně cvičit na pánevní dno a bude líp. Jinak ad intimní život, taky jsem se děsila, ale ono když si. lehneš, zajede to a manžel to takhle neuvidí. Zkus to..
Jinak dej tělu čas. Jako před porodem to ale bohužel nebude.

• Citovat
  • Upravit
1439
28.10.22 19:23

Dělohy? Spíš pochvy, ne? Po porodu úplně normální, to mame snad kazda a tři neděle po porodu je hrozně kratka doba na nějaké závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
29.10.22 06:27

@Maminanamatersky
Nikdo mi přesně neřekl co tam mám nebo nemám čekat.. já se tam musela podívat.. za prvé už jsem to nevydržela :mrgreen: a za druhé měla jsem tam obrovský hemoroid, vylezlý konečník a tak jsem to měla mezi těma půlkama nateklý že to už jen při prvním pohledu u zrcadla vypadalo jako by mi někdo něco strčil mezi půlky.. navíc jsem měla přes celou kámošku hematom tak jsem to chtěla zkontrolovat a tohle jsem nečekala hrozně mě to vyděsilo.. mám strach že se to nezatáhne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
29.10.22 07:05

@Ivuska53 Určitě se to zlepší, ale chce to čas, hodně času. Po šestinedělí můžeš začít posilovat…ale uplny zázrak nečekej, jako pred detmi uz to nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 08:07

Ja tam tu tu bouli taky měla dlouho, ale nevylezala tedy úplně ven, byla vidět jen když jsem se podívala dolu přes zrcatko (někde těsně za malými pysky). Zmizela až několik měsíců po porodu, nevím kdy, ale nedávno jsem koukala a už tam nebyla. :D
Pokud vylézá vyloženě ven, jakoze to citis až mezi vnějšími pysky na kalhotkách, tak bych asi zavolala doktorovi a zeptala se.

• Citovat
  • Upravit
256
29.10.22 09:12

Je to v hloubce tak 1-2 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
30.10.22 18:49

@Maminanamatersky ja mam 3 deti a nikdy jsem tohle nemela :nevim: asi neni normalni, ze neco vylezlo ven.

@Ivuska53 zavolala bych na gyndu a uvidis co rekne. Normalni mi tohle neprijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí