Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky maminy. Chtěla bych se seznámit a pokecat s maminkami co mají termín prosinec/leden 2013, já mám termín 24.12.2013 a mám menší dilema. Chceme s přítelem Adama, ale když se opravdu trefim do terminu 24. tak by měl svátek i narozeniny v jeden den. ![]()
Před porodem u nás v Táboře musim na matriku a nahlasit tam jmeno. A tak si říkám, jestli to jde změnit, kdybych jela rodit dřív nebo dýl, tak necháme Adama. Ale když se to povede na štědrý den, myslíte že to mužu v porodnici ještě změnit?? Ten den? Nevím si moc rady…
@Sotlin ;No nevím jestli ti porádím, ale jméno tak brzy datumu kdy se dítě narodí bych nedávala. Zkus si představit, že budeš mít narozeniny a svátek v jednom týdnu v kterém sou i vánoce. To dítě tě za to bude nenávidět. Jmen je spoustu a krásných, tak mu bych vybrala nějaké dál aby měl aspoň dvě oslavy.
Ahoj tak já mám svátek 27.12. a k tomu i ten den narozeniny ![]()
jinak já má, vybráno jméno pro dcerku Kateřina a až později jsem si všimla že má svátek na můj termín porodu, ale měnit to už nebudu, už jí tak říkám a i syn si na to jméno zvykl a nehodlám to měnit.
Jinak v porodnici už to měnit nejde, tam musíš s papírem z matriky, aspon jsme to tak měli my takže chápu dobře že nejste svoji… kdyby jste byli svoji tak stačí změnit v porodnici
@zanetka2712 Já právě znám spoustu lidí co to tak mají a jako děti tím trpěly, ono nejde ani tak o svátek a narozeniny, ale když už to vychází i s vánocema tak bych to trošku rozhodila. Ale samozřejmě je to věc maminky.
Mám termín v prosinci 7. a taky pokud by to byl kluk se mi líbí jména, která slaví v prosinci, ale opravdu bych mu (holčička by měla svátek v srpnu) to neudělala. Manžel je v půlce prosince a taky vzpomíná na ošizené narozeniny, můj taťka je 25.12. a i ve skoro 60. letech nesnáší, když mu dárek nebo gratulaci předáváme na štědrý den:-). opravdu se zamyslete, zda nenajdete vhodnou alternativu…dítěti bude smutno, pže pochybuju, že by se dalo dělat ráno oslava narozenin, v poledne oslava svátku a večer ježíšek
.
Ahoj, já mám termín na začátku ledna. Myslím že narozky a Vánoce tak blízko u sebe stačí - takže když jsme vybírali jména, měsíce listopad až únor jsem rovnou přeskočila ![]()
Ahojky, já mám termín 4.12. a máme vybráno jméno Tobias-u nás Tobiáš a ten slaví svátek 2.listopadu-na dušičky..Takže to taky bude mít blízko sebe, ale my teda moc svátky neslavíme, buď si jen popřejeme nebo si dáme nějakou maličkost, jako třeba čokošku nebo víno nebo tak něco, takže bych to moc neřešila..I když kdyby to bylo vše v jeden den, tak to by bylo asi fakt blbý už skrz oslavu narozenin.. ![]()
Ahoj, tak já mám termín 16. 12. a máme vybráno jméno Erik. Asi bych jméno nedala, když v jeden den jsou Vánoce, svátek a ještě možná narozeniny. Myslím, že by se ochudil o oslavy.
Máme stejný problém
takže Ti nijak neporadím, jen uklidním, že v tom nejsi sama
ale co ty víš, kdy se prcek narodí. Nespoléhala bych na to, že se narodí přesně v termínu, to se stává opravdu málokdy ![]()
Měla jsem termín 13.12.2013 synkovi se nechtělo ven tak šel až 23.12.2013 den před štědrým dnem Jmenuje se Adam jméno se mi líbilo a měnit sem to nechtěla ![]()
@bobřina píše:
Měla jsem termín 13.12.2013 synkovi se nechtělo ven tak šel až 23.12.2013 den před štědrým dnem Jmenuje se Adam jméno se mi líbilo a měnit sem to nechtěla
Tak mě se taky poštěstilo. Máme ŠIMONA A NARODIL SE 23.12.2013.. ![]()