Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky mam dotaz, je tu někdo, kdo se léčí s astmatem a měl vyvolavany porod? Byla jsem dnes na kontrole 40+5 a jelikož mam astma, bylo mi řečeno, ze tablety na vyvolani jsou kontraindikovany tudíž jen oxytocin a pichnuti vody. A ted tedy nevim, co je lepší, nebo horší? Dekuji za jakoukoli zkušenost. ![]()
Tak to netusim, ja mam astma a tablety na vyvolani mi daly a nepomohlo to a z toho vznikly komplikace.
Já mám astma, dostala jsem tablety. Rodila jsem o 14 dni dříve kvůli cukrovce a porod byl bez komplikací.
@Biankaaa a proč vyvolávat? Máš nějaké jiné problémy, krom astma?
Cokoli, co ti bude mít urychlit, nebo nepřirozeně vyvolat porod, ti logicky vyvolá velmi zrychlené dýchání, hlavně píchnutí vody.
Být tebou, trvám na Hamiltonovi, v žádném případě ne na vyvolání porodu. Čas máš do min. 42+0 a být tebou, co nejdéle zůstávám doma, protože tam budeš v klidu a mít možnost si kontrakce pěkně prodýchávat. V porodnici bych odmítla vše na urychlení, monitory pouze s přidržením, s možností pohybu, vše ti totiž jinak bude omezovat dýchání.
@Biankaaa Ahoj já jsem silná astmatička, porod mi vyvolávali v 39tt. Zavedli mi tabletku až k čípku a malá byla za 2,5 hodinky venku
Kontrakce jsem měla nepřetržitě po dvaceti minutách co mi to zavedli, už jsem musela pořádně prodýchávat. Ale v pohodě jsme to zvládli. Jak dýchání i když to šlo hůř isamotné tlačení šlo dobře. Neboj, taky jsem měla šílený strach vzhledem k astmatu. Před těhu jsem měla 3× do týdne astmatický záchvat. To zvládneš ![]()
@berry4 Hamiltona mi dělala dneska, jsem propustna na dva prsty tak čekají co to udělá, jinak vyvolávat by museli, protože budu uz 41+1 v den kdy mam nastoupit…
@snazilka11 děkuji za podporu, ja záchvaty nemam, zkolabovala jsem jednou a skončila na aru zaintubovana, takže mam vázne strach, co bude :/
Taky jsem astmaticka, 2× jsem mela vyvolanany porod, po druhe na me prani, dostala jsem tabletku, a deti za.4hod na světě..
@BoDaViDoVe ty jo to ke divny, mne řekli, ze tablety na vyvolani se dávat proste nesmějí ![]()
@Biankaaa když začneš pátrat, tak právě tablety jsou k porodu s astmatem indikovány. Není ani důvod, prč by ti MUSELI porod vyvolat, pokud nemáš problémy ohrožující plod, nebo tebe.
Snad Hamilton zabral a ty už máš kontrakce.
@berry4 mne řekla sama doktorkA, ze jsou kontraindikovany tak fakt uz nevim :/ každopádně kontrakce nemam, jen jsem dnes začala spinit, tak uvidime…
@berry4 hodna,dekuju za optani, neděje se nic, jen mi odchází ta zatka porad po částech ![]()
@Biankaaa to je dobře. Už se něco začíná dít.
Být tebou, zítra trvej na dalším Hamiltonovi, at´to poštouchnou a dej si čas do středy. Donutit tě na vyvolání nemohou, na to není žádná páka, jen jejich rozhodnutí, které ovšem můžeš odmítnout. Jeslti jste oba v pořádku, tak není důvod vyvolávat.
Mám s tím zkušenosti, nepíšu bláboly
Sama jsem musela rodit před termínem, ovšem pomohl druhý Hamilton a pak už to šlo.
Ničeho se neboj, porodíš, udejcháš to, mnohem líp ti ale bude, když nebudou urychlovat.
Držím pěsti ![]()
@berry4 ja uz si prave taky říkám, ze se neco začíná dít, takze se to snad rozjede, zitra jim řeknu at se na me podívá a uvidí. obo v ty nemocnici taky pokazdy jiný doktor a co doktor, to názor
.Psala jsem ale spoluzacce ze zdravotky, ona ted děla PA v Podoli a ta rikala, ze není zastáncem tablet, ale ten oxy, ze je ucinnejsi a nevyvolává falešné kontrakce. zitra pisnu, jak jsem dopadla sjed ze jednou dekuju ![]()