Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás rodila císařem kvůli tokofobii?
Děkuji za případné odpovědi. ![]()
Ahoj, myslím, že pokud už jsi těhotná tak netrpíš vyloženě tokofobií, nebotˇtyto ženy raději volí bezdětný život, alesponˇse to tak uvádí, takže pokud mimčo čekáš, zkusila bych nejprve odbornou psych. pomoc ![]()
Chodíš k psychoterapeutovi? A jsi už těhotná? Nevím, jestli je tokofobie indikací k císaři, trochu se bijím, že u nás ne. Tak doufám, že najdeš rozumného lékaře, který Ti indikuje CS.
@Karleon píše:
A nechceš zkusit s tím strachem něco dělat?
Není to strach z porodu, je to fobie, a mezi tím je propastný rozdíl, opravdu ![]()
@belik píše:
Ahoj, myslím, že pokud už jsi těhotná tak netrpíš vyloženě tokofobií, nebotˇtyto ženy raději volí bezdětný život, alesponˇse to tak uvádí, takže pokud mimčo čekáš, zkusila bych nejprve odbornou psych. pomoc
Většinou zvolí bezdětný život, ale jsou i výjimky. A ano, psych. pomoc je namístě. Především KBT by nebyla od věci, popřípadě nějaký hlubinně orientovaný přístup. Ale záleží, kolik má času. Jestli už je těhotná nebo těhotenství teprve zvažuje.
@Ester13 No to určitě, já myslím, že u takové osoby by nejspíš žádný lékař přirozený porod neriskoval, a proto zkrátka tak jak tak musí za odborníkem. Hodně štěstí zakladatelko, jistě to zvládneš s pomocí ![]()
@belik píše:
@Ester13 No to určitě, já myslím, že u takové osoby by nejspíš žádný lékař přirozený porod neriskoval, a proto zkrátka tak jak tak musí za odborníkem. Hodně štěstí zakladatelko, jistě to zvládneš s pomocí
Určitě, napsala jsem to nesrozumitelně. Omlouvám se. Myslím, že gynekolog neindikuje CS takové pacientce. Že je potřeba indikace psychiatra. Ale přiznám se, že jsem se s tím „naživo“ ještě nesetkala.
@Ester13 píše:
Určitě, napsala jsem to nesrozumitelně. Omlouvám se. Myslím, že gynekolog neindikuje CS takové pacientce. Že je potřeba indikace psychiatra. Ale přiznám se, že jsem se s tím „naživo“ ještě nesetkala.
Gynekolog vetsinou pise jen doporuceni (muj pripad), potom sem si obehla psychologa(rodila sem v Pribrami a za psychiatrem me uz primar nehnal), takze dle me zkusenosti je dobre mit doporuceni od gyn.+psychologa/psychiatra.
@ne-silenamatka píše:
Gynekolog vetsinou pise jen doporuceni (muj pripad), potom sem si obehla psychologa(rodila sem v Pribrami a za psychiatrem me uz primar nehnal), takze dle me zkusenosti je dobre mit doporuceni od gyn.+psychologa/psychiatra.
Super, díky za vysvětlení ![]()
Už jsem právě ve 32tt, tak nevím, jestli už na to není pozdě. Myslela jsem, že to zvládnu, protože miminko jsem strašně chtěla. Bohužel ne u jedný mojí kamarádky byl zanedbaný porod, ta poslední trpěla jak pes a málem to s malým nepřežili, protože lékařce se prostě nechtěl dělat císař. Mám čím dál tím větší panickou hrůzu, že by mě to mohlo potkat taky nebo že to prostě nepujde a oni mě nechaj.. (Asi vám připadám jako blázen, snažím se uklidnit vším možným, jen mi to bohužel moc nejde
)..
Nedokážu si představit, že bych o malýho přišla nebo se mu něco stalo.
@Elocin píše:
Už jsem právě ve 32tt, tak nevím, jestli už na to není pozdě. Myslela jsem, že to zvládnu, protože miminko jsem strašně chtěla. Bohužel ne u jedný mojí kamarádky byl zanedbaný porod, ta poslední trpěla jak pes a málem to s malým nepřežili, protože lékařce se prostě nechtěl dělat císař. Mám čím dál tím větší panickou hrůzu, že by mě to mohlo potkat taky nebo že to prostě nepujde a oni mě nechaj.. (Asi vám připadám jako blázen, snažím se uklidnit vším možným, jen mi to bohužel moc nejde)..
Ale houby, jaký blázen… U psychiatra či psychologa jsi byla? Co na to gynekolog? Máš fakt nejvyšší čas to řešit, držím palce!
@Ester13 píše:
Ale houby, jaký blázen… U psychiatra či psychologa jsi byla? Co na to gynekolog? Máš fakt nejvyšší čas to řešit, držím palce!
Myslím, že u mého gynekologa, to nemá ani cenu. A u psychitra ještě ne, právě proto se ptám, jestli už na to není pozdě.. A děkuju.:)