Tokofobie a císařský řez

14
31.7.14 11:12

Tokofobie a císařský řez

Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás rodila císařem kvůli tokofobii?
Děkuji za případné odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
31.7.14 11:31

A nechceš zkusit s tím strachem něco dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
31.7.14 11:48

Ahoj, myslím, že pokud už jsi těhotná tak netrpíš vyloženě tokofobií, nebotˇtyto ženy raději volí bezdětný život, alesponˇse to tak uvádí, takže pokud mimčo čekáš, zkusila bych nejprve odbornou psych. pomoc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
31.7.14 11:54

Chodíš k psychoterapeutovi? A jsi už těhotná? Nevím, jestli je tokofobie indikací k císaři, trochu se bijím, že u nás ne. Tak doufám, že najdeš rozumného lékaře, který Ti indikuje CS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
31.7.14 11:56
@Karleon píše:
A nechceš zkusit s tím strachem něco dělat?

Není to strach z porodu, je to fobie, a mezi tím je propastný rozdíl, opravdu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
31.7.14 11:58
@belik píše:
Ahoj, myslím, že pokud už jsi těhotná tak netrpíš vyloženě tokofobií, nebotˇtyto ženy raději volí bezdětný život, alesponˇse to tak uvádí, takže pokud mimčo čekáš, zkusila bych nejprve odbornou psych. pomoc :kytka:

Většinou zvolí bezdětný život, ale jsou i výjimky. A ano, psych. pomoc je namístě. Především KBT by nebyla od věci, popřípadě nějaký hlubinně orientovaný přístup. Ale záleží, kolik má času. Jestli už je těhotná nebo těhotenství teprve zvažuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
31.7.14 12:01

Ja-co potrebujes vedet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
31.7.14 12:03

@Ester13 No to určitě, já myslím, že u takové osoby by nejspíš žádný lékař přirozený porod neriskoval, a proto zkrátka tak jak tak musí za odborníkem. Hodně štěstí zakladatelko, jistě to zvládneš s pomocí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
31.7.14 12:06
@belik píše:
@Ester13 No to určitě, já myslím, že u takové osoby by nejspíš žádný lékař přirozený porod neriskoval, a proto zkrátka tak jak tak musí za odborníkem. Hodně štěstí zakladatelko, jistě to zvládneš s pomocí :hug:

Určitě, napsala jsem to nesrozumitelně. Omlouvám se. Myslím, že gynekolog neindikuje CS takové pacientce. Že je potřeba indikace psychiatra. Ale přiznám se, že jsem se s tím „naživo“ ještě nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
31.7.14 12:12
@Ester13 píše:
Určitě, napsala jsem to nesrozumitelně. Omlouvám se. Myslím, že gynekolog neindikuje CS takové pacientce. Že je potřeba indikace psychiatra. Ale přiznám se, že jsem se s tím „naživo“ ještě nesetkala.

Gynekolog vetsinou pise jen doporuceni (muj pripad), potom sem si obehla psychologa(rodila sem v Pribrami a za psychiatrem me uz primar nehnal), takze dle me zkusenosti je dobre mit doporuceni od gyn.+psychologa/psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
31.7.14 12:21
@ne-silenamatka píše:
Gynekolog vetsinou pise jen doporuceni (muj pripad), potom sem si obehla psychologa(rodila sem v Pribrami a za psychiatrem me uz primar nehnal), takze dle me zkusenosti je dobre mit doporuceni od gyn.+psychologa/psychiatra.

Super, díky za vysvětlení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
31.7.14 12:32

Už jsem právě ve 32tt, tak nevím, jestli už na to není pozdě. Myslela jsem, že to zvládnu, protože miminko jsem strašně chtěla. Bohužel ne u jedný mojí kamarádky byl zanedbaný porod, ta poslední trpěla jak pes a málem to s malým nepřežili, protože lékařce se prostě nechtěl dělat císař. Mám čím dál tím větší panickou hrůzu, že by mě to mohlo potkat taky nebo že to prostě nepujde a oni mě nechaj.. (Asi vám připadám jako blázen, snažím se uklidnit vším možným, jen mi to bohužel moc nejde :oops: )..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
31.7.14 12:33

Nedokážu si představit, že bych o malýho přišla nebo se mu něco stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
31.7.14 12:35
@Elocin píše:
Už jsem právě ve 32tt, tak nevím, jestli už na to není pozdě. Myslela jsem, že to zvládnu, protože miminko jsem strašně chtěla. Bohužel ne u jedný mojí kamarádky byl zanedbaný porod, ta poslední trpěla jak pes a málem to s malým nepřežili, protože lékařce se prostě nechtěl dělat císař. Mám čím dál tím větší panickou hrůzu, že by mě to mohlo potkat taky nebo že to prostě nepujde a oni mě nechaj.. (Asi vám připadám jako blázen, snažím se uklidnit vším možným, jen mi to bohužel moc nejde :oops: )..

Ale houby, jaký blázen… U psychiatra či psychologa jsi byla? Co na to gynekolog? Máš fakt nejvyšší čas to řešit, držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
31.7.14 12:42
@Ester13 píše:
Ale houby, jaký blázen… U psychiatra či psychologa jsi byla? Co na to gynekolog? Máš fakt nejvyšší čas to řešit, držím palce!

Myslím, že u mého gynekologa, to nemá ani cenu. A u psychitra ještě ne, právě proto se ptám, jestli už na to není pozdě.. A děkuju.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí