Obrna ručičky po porodu

15
29.7.14 21:21

obrna rucicky po.porodu

Dobry den maminky mam takovy dotaz porodila jsem chlapecka mel 4100g moc se mu ven nechtelo tak mu trosku pomahaly ale nejak se mu skripla rucicka a ted s ni nehybe jako s tou druhou od doktora jsem se dnes dozvedela ze je to. jakasi obrna a ze bude muset rehabilitovat, snazi se.ji zvedat a prstickama taku hybe jen.jsem se chtela optat zda s tim.mate nejaka zkusenosti a zda to jde rozcvicit uplne…dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
92
29.7.14 21:39

Můj syn měl po porodu něco podobného, lékaři se zdálo že s ní těsně po porodu hýbe méně. Po propuštění z nemocnice dobré, jenom mu byla v 1.měsíci zjistěna hypotonie ( při pasení koníčků upřednostňoval jednu stranu).Cvičili jsme vojtovku do 10.měsíce. Je z něj už velký 5-ti letý, zdravý kluk. Pokud máš dobrého pediatra, urcitě si to pohlídá a někam vás pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
29.7.14 21:56

Přímou zkušenost nemám, ale četla jsem něco o paréze brachiálního plexu (doufám, že to píšu dobře) určitě najdeš tady na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
29.7.14 21:58

Ahoj, mel by jej vidět neurolog a určit který typ obrny to je-horni, nebo dolni, pokud uchopuje prstickama a spise ruku nezveda celou je to pravděpodobně horni typ, je častější jako porodní poranění větších deti, neurolog určí stupen a lecbu-vojtovka, pyridoxin-vitamin, a injekce B12.Ve většině případů se to vycvičí…drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
29.7.14 22:01

Kamarádky dcerka byla hodně velka měla přes 5kg a u porodu ji take tahaly za ruku a vykloubily nebo zlomily ji kliční kost ručičkou nehybala vubec ale vim že cvičily vojtovku a za par měsícu to bylo dobre ale to byla zlomenina ne obrna ale ta vojtovka určitě zabere, hlavně sehnat dbrého doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
29.7.14 22:06

Kolegovi dceři to také tak říkali, probíhali rehabilitace, cvičení, pořád se jim to nezdálo a až v roce zjistili, že měla zlomenou kliční kost. Měla při porodu taky kolem 4kg. Rukou hýbe, ale nezvedne ji nad hlavu - 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
29.7.14 22:07

@jenika1 kamarádky male hned řekly po porodu že to ma zlomene. a ted už chodí do školy a bez problému za par měsicu to bylo v pořádku tím cvičením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
29.7.14 22:15

Bud v klidu, chodíme k neuroložce a tech maminek je tam hodně a po pár měsících naprosto v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radmar
29.7.14 22:16

Zlomena klíční kost je vcelku častá u větších deti, v 99%se zhojí sama a nemá vliv na hybnost ručičky, dite ji první dny šetří a po zhojení není nic poznat…obrna brachiální plexu je něco trosku jiného, tam záleží na stupni poškození, lehčí typy kde jsou nervy jen „natazeny“ a je tam jejich otok se vycvičí k nepoznání, nejtěžší stupen, kdy jsou nervy úplně vytrzeny není úplně vycvicitelny, ale taky je extrémně vzácný…toto musí určit neurolog, pediatr pozná postižení, neurolog určí stupen a léčbu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100