Porod se blíží

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.17 17:45

Porod se blíží

Ahoj holky,

Za měsíc mě čeká druhý porod, na který se na jednu strasnu strašně těším, ale zároveň se bojím.
Mám rok a půl starou dceru, tak jsem zvědavá, jak to budu zvládat.
První porod byl peklo, kontrakce začaly v úterý, voda praskla ve čtvrtek ráno a malá se narodila v pátek v poledne.

Jaký byl váš druhý porod?
V minulém týdnu mi snad přes noc narostlo břicho, fakt, i mamka na mě čučela, jak je to možné, břicho zároveň kleslo, jak dlouho před porodem vám bříško kleslo?
Doporučíte něco, co by mohlo porod urychlit? Piju maliník a jím lňené semínko, je ještě něco, co máte pocit, že vám porod urychlilo, uspíšílo a nechci, aby to vyznělo zle, ale třeba i vyvolalo?

Od kdy jste si v těhotenství tak nějak začaly přát, abyste už porodily, že už je to únavné a nepříjemné? Nebo to tak mám jen já?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3145
15.10.17 17:53

Nejvic me bolel porod, kdy jsem presne takhle uspechane touzila, aby u dite bylo venku. U pristiho jsem se zarekla, ze radsi budu klidne rodit dva tydny po terminu, ale rychle a snadno. A povedlo se, po terminu, minimum bolesti, rychlovka jak po masle. A to hyl konec toho tehotenstvi fakt desny, bolesti posledni mesic pred porodem v bocich a trislech, kdy jsem se nemohla treba pul hodiny hybat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
15.10.17 18:15

Dítě mám jen jedno, takže na první otázku odpovědět neumím :)
Já bříško neměla vysoko celé těhotenství, takže jsem ho měla pokleslé pořád. Porod hrozný, sice nekomplikovaný, ale hrozně dlouhý, kontrakce celou dobu po 3 minutách. Fuj… Každopádně, druhá doba porodní byla pro mě za odměnu - cvičila jsem od 35. týdne s Aniballem a nakonec jsem měla jen jeden kosmetický steh.
Jestli jsem si porod vyvolala nevím, ale 3 dny před porodem jsem si začala dávat horký vany, mačkala akupunkturní body a masírovala bradavky :) Druhý den mi odešla hlenová zátka, začalo se to rozjíždět a za 36 hodin byla malá venku. Rodila jsem den před TP podle UTZ a 5 dní před TP podle PM :)
Přání porodit už jsem měla fakt hodně poslední měsíc a hlavně jsem se modlila, abych nepřenášela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
15.10.17 18:15

Ja uz si ke konci opravdu prala porodit a splnilo se mi to tyden pred terminem, porod silene bolel nic horsiho jsem nezazila. Jen si jeste uzij dokud je v brisku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
15.10.17 19:20

Druhý porod byl u mě rychlejší než ten první. U prvního mi začaly kontrakce v úterý odpoledne a porodila jsem ve čtvrtek pár minut před půlnocí. Druhý porod byl rychlovka :lol: Kontrakce mi začaly v neděli ráno a porodila jsem druhý den v 1:46 :palec: Když jsem se začala otevírat, nic moc mě nebolelo. Až pár minut před samotným tlačením jsem cítila bolest. Takový porod bych přála každé :kytka: Rodila jsem v roce a 8 dnech staršího syna. Prý jsem nebyla ještě úplně uvnitř dozavřená, proto mě to nebolelo. A k druhé otázce. Nepila jsem ani maliník, ani nic pro urychlení porodu nejedla. Nechala jsem to čistě na miminku a porodila jsem přesně v termínu na manžela narozeniny :kytka: dokud miminko nebude připravené, neporodíš, ani kdyby ses na hlavu stavěla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.10.17 19:29

Druhý porod byl rychlejší a intenzivnější než první, dopoledne Hamilton, odjeli jsme domů, cestou už jsem pociťovala kontrakce, kolem 16hod jsme jeli do porodnice a syn se za 40min narodil. První dvě děti jsou od sebe 20m, rodila jsem 40+0. Těhotenství ukázkové, nějakou potřebu vyhánění jsem neměla, bylo mi výborně. To u dalších dětí už bylo hůř ;) Na semínka a maliníky nevěřím, tudíž jsem je nikdy nepoužívala.
Už to nebude dlouho trvat, to dáš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky