Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jsem teď hospitalizovaná pro předčasný porod, zatím se to úplně nerozjelo, ale prý do pár dnů porodím, jsem hodně otevřená a kontrakce slabé jsou, voda zatím drží ale jak prý praskne tak to bude frčák. Jsem 35+0, ale dle ultraz.je mimi o týden až dva menší. Kortikoidy už jsem dostala.
Zajímalo by mě - kdo jste rodil v tomhle týdnu - jak to bylo s mimčem? Kdy jste šly domů, jak dlouho byl potřeba inkubátor, jestli máte nějaké zdrav. problémy a tak…
Děkuji všem ![]()
Ahoj v tomhle tydnu jsem nerodila ale preju, at to mrnous vydrzi jeste co nejdyl
dnes uz je to v tomhle tydnu nastesti vetsinou „v pohode“. Urcite to bude tezky, ale drzze se ![]()
@aleba tfuj, tfuj, drž se co nejdýl
myslím že ten 35 tt už není žádná hrůza, jsi v péči doktorů, oni si vás ohlídají.
Dcerku mam ve 34+2, porod mi nezastavovali, kortikoidy nepichali. Rikali, ze 34+0 jsou uz dovyvinute plice, ale dcera mela odhad odpovidajici tydnu. Narodila se 2330g, 45cm a byla uplne v poradku, sama dychala. Domu nas propousteli s 2125g, 36+0, kdyz byla schopna najist se lahvi ci nakojit. Vyvojove sla uplne normalne, je to zdrava holcicka. Meli jsme trosku problem s vyssim svalovym napetim, ale to se spravilo.
Co s nami lezely v porodnici deticky, tak maximalne mely chvilku po porodu pomoc pri dychani, nektere musely cvicit Vojtovku, ale v podstate uz je to hotovy clovicek, ktery jen potrebuje pribrat. A byva problem se sanim, nemaji jeste dovyvinuty saci reflex, coz muze znamenat dokrmovani sondickou, ale to je otazka paru dni, nez nabere silu a zacne sat.
Rodila jsem přesně 35+0, císařem, porodní váha 2070g, dcera byla tři dny ve výhřevném lůžku na dětské jipce, ale nemusela být ani na kyslíku, ani jiné zásahy, skóre měla 10,10,10. Jen tu teplotu si neuměla udržet. Když už jsem mohla na šestinedělí, tak dcera už byla také se mnou. Později měla docela silnou žloutenku a neuměla se přisát, odsávala jsem a krmila stříkačkou, později se to naučila a já plně kojila.
35tt už je dobrý, držte se.
edit.: V porodnici jsme byli 13dní a propouštěli nás s váhou 2280g.
Ahojky, nemej strach, dcera se narodila take v 35tt, jen si porad sedela na prdelce, tak musela ven cisarem. Vaha krasnych 3000g a 48cm. Dle neonatologa mela jen mirne znaky nedonosenosti, apgar take same 10, nepotrebovala zadnou podpurnou pomoc ani kortikoidy mi nepichali. Dva dny byla jen pro sichr ve vyhrivanem luzku, pac se jim zdalo, ze jak ji tahali, tak si lokla plodovky. Jinak pak byla se mnou a domu nas pousteli presne za tyden.
Nikdy bych nerekla, ze se narodila driv, mluvi jak 3 lete dite, v nicem ve vyvoji nebyla pozadu, zadne cvico jsme nedelaly.
Preji, at je i u vas vsechno v poradku a neboj, miminko uz je hotove ![]()
Ahoj, já jsem rodila 35+1 císařem (kvůli šikmé poloze). Taky mi na UTZ těsně před porodem říkali, že odpovídá 33tt. Dcera měla 2350g a 43cm, měla pár poporodních problémům (1,5 dne v inkubátoru kvůli kyslíku a 3 dny kapačka kvůli hypoglikémii), ale za 4 dny jsem ji už měla na pokoji a za 10 dní jsme šli domů. CCa do 3 měsíců ještě šlo poznat, že je nedonošená, ale pak se vše srovnalo a uměla to, co stejně staré děti (něco i dřív). ![]()
Ahoj, syn se mi narodil 35+5, 2420g a 46 cm.. Byl 2 dny na vyhř. lůžku a doml nás pustili po týdnu, ale jen díky žloutence, která se vrátila.. Nebýt jí, byli jsme 4.den doma.. Bude to v pořádku, neboj
Před porodem jsem byla týden hospitalizovaná, byla jsem otevřená na 3 a zaniklý čípek a kortikoidy mi taky píchali.. Mimochodem, voda mi praskla před 2.ráno a 4.10 jsem měla po porodu ![]()
Přeji, ať vydržíte co nejdéle
. Vlastní zkušenost nemám, děti mám termínové. Ale v porodnici se mnou ležela maminka, která rodila v 35.tt a holčička byla 1.den na vyhřívaném lůžku (chodila jen kojit) a druhý den již měla malou u sebe(malá ale měla 2800g, jen jim moc nešlo kojení - malá se špatně přisávala.
Mě praskla voda 35+ 0, žádné kortikoidy nebyly - docela koukám, že někdo je měl - v tomhle týdnu už se normálně nedávají. Malá se narodila 35+ 2 tt po indukci. 2350 g a 46 cm. Naprosto bez problémů, Apgar7-9-9. Narodila se v 9 večer a ráno jsem ji měla v 6 h na pokoji - do té doby předpokládám byla ve vyhřivaném lůžku. Domů jsme šli 12den - problém byla vracející se žloutenka. neboj, to bude v pohodě 35 tt není žádné drama…
Jo a 35 + se už ani nesleduje neurologem ![]()
Příspěvek upraven 30.11.13 v 10:29
Já jsem rodila 34+5, 3020g, 48cm, v inkubátoru pár dní, pak vyhřívané lůžko. Akorát jsme dost bojovali s novorozeneckou žloutenkou. Pustili mě po 14 dnech s váhou 2900g. Rodit mě nechali v klidu bez zásahů. Jinak se přisál hned jak mě k němu pustili. Po kontrole pro předčasně narozené děti dr. prohlásila, že je ok a už jsme tam nepáchli. Zdravotní problémy nejsou. akorát nechce vůbec mluvit, ale myslím si, že to s tím nesouvisí. (18měsíců)
Malá se narodila 36+1 měla 2560g a 45cm a inkubátor nebyl potřeba - byla naprosto OK
Ja rodila dvojcata 34+0 a mala mela jen 1930g a bracha 2440 g. V inkubatoru byl on asi 10 dni, segra o tyden dele. Sli jsme domu komplet po mesici, ale s brachou bych sla drive. Takze zalezi kolik bude mit a pocitej min. 14 dni.
Tak me se mala narodila akutnim cisarem, pro spatne ozvy v 32+2 s vahou 1810g a napichlejma kortikoidama.
Apgar mela 8-9-9. Jeden den byla v inkubatoru, pak 5dni na vyhrivanem luzku a pak tyden na normalni postylce a pak me k ni prijali a jsme tu spolu. Asi ve stredu pujdeme domu.
Pijeme.jen lahvickou a castecne kojim.
Jinak mela 5 dni pomoc pri vydechu, aby setrila sily, jinak byla schopna dychat sama.
Je naprosto zdrava, nic ji neni. Je strasne sikovna.
Neboj se, 35.tyden je krasny.
@vendikknapik vím, že to nemyslíš zle, ale nestraš jí - tys měla dvojčata a o týden dřív
- oni můžou jít klidně po týdnu - pokud bude dítě přibirat a nebude žloutenka ![]()