Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, já rodila na Obilňáku, s porodem do vody nevím. Po porodu miminko nikam nenosí, mně ho dali na chvíli na břicho hned jak ho vytáhli a pak si ho vzala dětská sestra a hned vedle porodnického lehátka je takový přebalovák a tam ho ošetřila, utřela, odsála, popsala, oštítkovala, zabalila a vrátila. Celou dobu jsem to sledovala, ani nevím jak to bylo s placentou a tak. Pak jsme byli dvě hodiny na boxu, kojili a seznamovali se a až mě měli převézt na šestinedělí, tak si ho odnesli na vážení a měření. Buď Ti ho vrátí, nebo nechají na novorozencích, aby sis odpočala, to už záleží na Tobě.
ahoj, děkuju za info… a co šestinedělí? pry je to tam dost hrůza, ale asi záleží, na co je člověk zvyklý ![]()
Já rodila loni v srpnu u milosrdných, ale ne do vody. V plánu to bylo, nicméně box s vanou byl obsazený. Stejně jako všechny ostatní boxy.
Malou ošetřovali cca 1,5m metru ode mě, nikdo ji nikam neodnášel - měla jsem to takto v PP. Celou dobu byla se mnou - pokud nepočítám, když jsem byla po porodu ve sprše a to ji choval můj doprovod ![]()
Na šestinedělí jsem se moc nezdržela, odcházela jsem domů cca 24hod po porodu. Ale udělalo na mě dojem, že se mě všichni opravdu na všechno ptali, nic nedělali bez mojeho vědomí. Dokonce se setra i ptala, jestli chci pro malou erární oblečení, nebo mám svoje. Hned po porodu jsem si ji totiž balila do naší donešené deky, tak je to asi zmátlo ![]()
Na Obilnaku jsem rodila letos v unoru. Porod probihal prekotne, takze na nejake vybirani salu nebyl cas…Doba po porodu u nas podobne jako u Martasaja. Co se tyce sestinedeli, tak asi dost zalezi, kam se dostanes. Ja lezela na pokoji vedle CARu, tedy o patro niz nez klasicke sestinedeli, a tam to bylo super. Na pokoji jsme byly dve, zachod a koupelna na chodbicce spolecne pro druhy pokoj (z CARu), TV a myslim, ze tam byla i rychlovarna konvice. Tim, ze jsme byly tak „odstrcene“, tak k nam chodila akorat vizita, sestricky s jidlem a sem tam nekdo se zeptat, jestli neco nepotrebujeme - coz me maximalne vyhovovalo ![]()
bubamara píše:
ahoj, děkuju za info… a co šestinedělí? pry je to tam dost hrůza, ale asi záleží, na co je člověk zvyklý
Popravdě jo. Špitál je to starej a vybavení nejspíš původní. Porodní boxy jsou nový, ale šestinedělí děs. Chtěla jsem na nadstandard, ale bylo plno. Já ležela na dvoulůžáku, záchody, sprchy přes chodbu. Starý postele, stolky, skříně,…Ale mě to bylo fuk, stejně pořád kojíš a chováš a oči máš jen pro toho drobka. Strava ušla. Bylo pořád málo košil na převlečení. Personál: gyndaři nic moc, musíš si o všechno říct; dětské byli super, fakt pomáhaly a byly k dispozici 24h denně. Dokrmy nebyl problém. Jo a je blbý, že ty nadstandardy jsou tam na jiným patře, takže maminky za sestřičkama z dětskýho musely jezdit s postýlkama výtahem.
Ahoj, mám čerstvé zkušenosti s Obilňákem, kde jsem v polovině dubna rodila. Byla to teda rychlovka, takže o vaně apod. jsem neuvažovala, ale porodní boxy super, porodní asistentka byla taky milá. Jak už psaly holky, tak mimi hned dali na břicho, pak o pár metrů dál sestřička popsala, zabalila a pak jsem s malou strávila dvě hodiny, pomohli mi, aby se přisála k prsu. Pak si ji vzali asi na dvě hoďky sestřičky z dětského a mě odvezli na pokoj. Byly jsme tam 3, záchody a sprchy přes chodbu. Vybavení nic moc, ale to mi fakt nevadilo, pro mě bylo důležitý, že sestřičky byly všechny příjemný, milý, poradily, pomohly. Kupodivu i jídlo mi chutnalo, nedalo se teda dle mé zkušenosti srovnávat s jinou nemocniční stravou, která většinou bývá otřesná. Takže za mě teda spokojenost.
Ahoj, já rodila na Obilňáku dvakrát, ale už je to trochu déle - 3 a 5,5 roku. Ze všeho nejvíc záleží na porodní asistentce - většina je jich v poho, ale já měla při druhém porodu docela smůlu na jednu protivnou..
Porod do vody by mi i umožnili - první porod jsem strávila ve vaně skoro celý - ale nakonec to nějak nešlo… U druhého porodu, dík protivné PA mě to už ani nenapadlo.
Jinak zkušenosti podobné jako ostatní - jídlo tenkrát nic moc, ale dali mi na požádání bezmasou stravu (maso nejím). Na šestinedělí nebylo místo, tak jsem byla na pokojích o patro výš (odd. rizikového těhotenství). Pokoje staré, koupelny nové. Je fakt, že to člověk tak nevnímá, protože se stará hlavně o mimi.. Tak přeju hodně štěstí - a hlavně příjemný personál!!!
Zdraví
Gábina
Milosrdní 2,5× a spokojenost… Miminko ti po porodu neodnáší ošetřujího bezprostředně vedle tebe, dvě hodiny(cca u 1 míň u 3 víc) jste na por. boxu a pak si ho odnesou na šestinedělí, kde ho dovyšetří, umyjí a tak, pokud chceš a mimi a ty jste OK hned pak ti ho zas vrátí. Do vody se podle mích info u Milosrdných nerodí,a el můžeš ve vaně strávit celou první dobu porodní…
Děkuju moc za odpovědi
asi se půjdu do obou porodnic podívat tak uvidíme, pro kterou se nakonec rozhodnu. Je fakt,že ani tak nezáleží na prostředí jako spíš na lidech, snad budeme mít štěstí na příjemnou PA a ty tři dny na šestinedělí nějak vydržíme
od nadstandardu na šestinedělí mě spousta lidí odrazuje, prý je lepší být s někám na pokoji a moct si popovídat a tak… ale když si představím že skoro nespím a do toho další tři děti brečí, tak fakt nevím
ale mám dojem že každá druhá těhule se chystá rodit v létě, tak možná ani nakonec nebude možnost si vybírat ![]()
tak mě ještě napdalo, jestli se najde nějaká čekatelka přelom červen-červenec tak ať klidně napíše
třeba se pak potkáme na pokoji ![]()
ahojky ja rodila u milosrdnych,ale ne do vody, vse bylo jak popisovaly holky. http://www.nmbbrno.cz/index.php?…
ja na te predporodn priprave byla, PA ti tam rekne co s sebou a jak vse probiha, je to docela zajimave.
rikala, ze do vody se tam rodit muze. Tak hodne stesti:)
Ahojky.
Já rodila na Obilnáku 3.a byla spokojená ze vším všudy ale ted na posledy jsem rodila v listopadu 2009.
A taky jsem chtěla rodit do vody ale nikdy jsem nestíhala takže bohužel.
2.kamarádky byly spokojené a to rodily na modrém pokojíku z vanou a náramně si to tam užívaly.
A paní porodní asistentky prostě užasné byla jsem nadmérně spokojená já kdybych někdy šla znovu rodit a stihla tuhle porodnici šla bych jedině zase tam.
Na oddělení šestinedělý jsem byla taky spokojená jen zdravotní sestřička z oddělení pro novorozence je hodně protivná tu tam nikdo nemusel.
Mně nadala jen kvuly tomu že mně muj chlap nekoupil klobouček a místo toho jsem měla dudlík pro malého.
Jinak se to tam dá vydžet těch pár dní.
Košilku jsem měla jejich erární a nějak mně to nevadilo.
A ješt+ě se vrátím k tomu po porodu malého mně nechaly celou dobu snámy pak mně ho po 2.5.hodinách odnesly na novorozenecké pak jsem ho dostala ve 4.ráno a pak už v 7.hod na stálo na pokoj.
Na pokoji jsme ležely 2.První pokoj.
Tuhle porodnici doporučuji.
Staňa.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahojte maminky, budu rodit v Brně a zajímaly by mě aktuální zkušenosti z místních porodnic. Váhám mezi Obilňákem a Miloušema. Máte zkušenost s porodem do vody v těchto porodnicích? Taky by mě zajímalo, co a jak s mimčem po porodu, jestli vám ho nechají a vyšetření dělají na porodním boxu nebo jestli ho někam odnesou a dostanete ho až potom. Díky moc za tipy.
Rodíme v létě, tak snad se nebudou stát fronty