Porod v Německu

148
8.4.15 19:06

porod v Německu

Ahoj holky, prosím o radu. Rodila některá z vás v Německu? Jedná se mi o to, co všechno za doklady je potřeba zařídit. Už vím, že musíme mít přeloženy rodné listy a oddaci list, aby nám tady vydali rodný list pro dítě. Musíme mít oddací list opatřený i apostilou nebo stačí jen soudní ověření? My s manželem máme oba trvalý pobyt v Česku, tady jsme přihlášeni k pobytu a máme tu i pojištění. Když se dítě narodí, tak bude mít tedy české občanství? Jak je to prosím s trvalým pobytem dítěte, to by mělo mít stejné jako já/matka, takže v Čr, ne? Tím pádem mu musíme vyřídit český pas, to jej můžeme převézt do Česka bez dokladu? Omlouvám se, že to píšu tak zmateně, ale už se v tom ztrácím. Děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35772
8.4.15 19:11

Vzdyt uz jsme ti to psaly, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
8.4.15 19:14

Já vím, ale vy jste už ve specifických skupinách. Možná se najde někdo, kdo má ještě jiné info. Mě pořád jedna známa, která taky žije v Německu a má za chvíli rodit, tvrdí, že dítě, které se tady narodí bude mít německé občanství a tím pádem dostane německý pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
8.4.15 19:15

Podle mě je to ale blbost, když všichni tvrdí, že bychom tady museli žít minimálně 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
8.4.15 19:22

Je to blbost, narozením se občanství nezíská ;) získá tím jen německý RL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
8.4.15 19:23

K získání občanství je nutné, aby jeden z rodičů žil v Německu alespoň 8 let nepřetržitě a potom zaplatil poplatek a složil zkoušku :) Pak teprve může dítě vzít s ním německé občanství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
8.4.15 19:24
@pikola píše:
Vzdyt uz jsme ti to psaly, ne?

třeba se bude ptát tak dlouho, dokud neuslyší to, co chce slyšet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35772
8.4.15 19:27

Tak pokud vim s tim obcanstvim tak je to jen v USA a Irsku, mozna Uk. Jinak podle rodicu. Bude mit jen jine misto narozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
8.4.15 19:36

Dík za info, prostě dostaneme jen německý rodný list a bude to Čech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35772
8.4.15 19:57
@misina3 píše:
Dík za info, prostě dostaneme jen německý rodný list a bude to Čech :-)

Ale ty ten nemecky musis vymenit za cesky, aby jsi dostala pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
9.4.15 09:17

Ano, to já vím. Musím německý RL opatřit apostilou, nechat přeložit, pak žádat o český a s českým RL žádat o pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.5.16 19:38

Dobry den maminky.jsem uplny novacek tak nevim zda muzu svuj dotaz psat sem..ale situace je takova. nejsem prvorodicka, ale zvazuji ze bych rodila v nemecku, pritel a otec detatka tu ma rodinu uz par let.ale oba mame trvale bydliste v cechach.jak je to potom s rodicovskym prispevkem ci materskou? vite to nekdo prosim??kdyz bychom i nadale zili v cechah??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí