Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj holky,
pomalu se blíží čas mého porodu(termín je 13.3)a já stále nejsem rozhodnutá kde rodit. Jestli na fifejdách nebo v Porubě. Chtěla bych se zeptat vás co s těmito nemocnicemi máte zkušenosti, která je podle vás lepší pro prvorodičku? Jsem zdravotník, takže porodu se ani moc nebojím, vím, že to nebude procházka růžovým sadem
. Bojím se ale docela hodně té následné péče po porodu a jelikož nemám zkušenosti s dětma ani s miminkama asi budu potřebovat poradit se vším. Jsou na tohle lepší fifejdy? Byli jste na prohlídce na fifejdách?museli jste se tam nějak objednávat nebo jste tam jen zašli a oni vás provedli?
No, já byla ve Vítkovicích
a dobrý, na sále úplně super a pak na pokoji sestřičky fajn, vždycky nakoukla do dveří, jestli je vše OK… Já teda moc pomáhat nepotřebovala, ale spolubydlící jo a k té chodily, ukazovaly, pomáhaly přikládat…
Ahojky tak muj nazor uz trikrat sem rodila na fifejdach a sem spokojena
sestricky byli prijemne a ochotne ,Ikdyt muj posledni porod byl rychlej za dve hodiny byla Maruska na svete ,ale pece 100% nemuzu si stezovat a na 6ti nedeli take klid .Na pozadani sem byla na pokoji sama teda prvni dva dny .Kdyz sem si chtela odpocinout sestra vzala malou k sobe a ja se mohla vyspat .. vse vysvetlila a nekolikrat ukazala .Ano stane se ze je nekdy sestra protivna a nevrla ,ale kdo ne .Bejt tebou projdu v ostrave vsechny porodnice zjistim tam co a jak .. kazda ma jine skusenosti a jeste jedna vec rodila mne ukrajinka a vse probehlo v klidu ![]()
Ja jsem teda o zacatku tehu rozhodnuta pro Vitkovice, merkni tady na listu na recenze… Byla jsem ted pres silvestra hospitalizovana v porube, byli tam, fajn, nemuzu si vubec stezovat, prijemni, sice výjimky byly
ale jinak dobry prekvapive, ale je fakt ze tam je to jak tovarna…
Vitkovice…ale to asi slyset neches.
Fifejdy - pece asi fajn, nicmene vse ostatni je pekny des(pry) ![]()
Poruba - vybaveni nove krasne, ale rodicky jsou jak „kravy“… proste porodit a sup pryc, jede dalsi, rychle rychle… poporodni pece neosobni a bez usmevu… ![]()
já rodila 2× ve Vítkovicích a max. spokojenost. Na sálech úplně úžasné por.asistentky (u obou porodů jsem měla tu stejnou,a byla jsem max.spokojená). Na 6nedělí i novorozeneckém taky pohodové sestřičky. Myslím že všechny porodnice tu jsou kvalitní, na protivného doktora nebo sestru narazíš asi všude,to si člověk nevybere. Ale já byla s Vítkovicema fakt hodně spokojená ![]()
Kamrádka nedávno rodila v Porubě a nakonec z toho byl císař a oni ji zapomněli vytáhnout placentu
chuděra šla asi po 14 dnech na operaci za 5m 12
Januliiik píše:
Kamrádka nedávno rodila v Porubě a nakonec z toho byl císař a oni ji zapomněli vytáhnout placentu![]()
![]()
chuděra šla asi po 14 dnech na operaci za 5m píše: Více
No tvl!!!! To se snad ani nemuze stat ![]()
ahojky já mám termín 23.3
taky jsem prvorodicka a rodit chci na fifejdách
jednak z duvodu ze muj doktor tam dela zástupce primáře:-) jinak tam rodila moje sestra a byla velice spokojena…lezela jsem tam na zacatku tehu protoze meli podezreni na mimodelozni a sestricky i doktori byli skvelí:-) treba se tam i potkáme kdybych rodila driv:-) a nebo ty pozdeji:-)
no to se může klidně stát:-) právě moje doktorka taky dělá na fifejdách, tak mi o nich pořád básní. Prosímtě a nevíš jak je to tam s tou prohlídkou?musím se někde telefonicky objednávat nebo tam prostě přijdu. A ještě jsem se chtěla zeptat na porodní plány. Psala jste si ho některá? Pochopila bych, že je to dobré např. už pro vícerodičku, ale pro mě jako prvorodičku mi to přijde divné. Jak si mám napsat co budu vyžadovat u porodu, když jsem nikdy nerodila
a co předporodní kurz?chodíte?já bych měla chodit od 6. února - řekla bych, že je to dost pozdě, tak snad neporodím než to skončí.
Pokud čekáš jedno dítě a jde ti víc o péči po porodu,zvol Fifejdy,já čekám dvě,proto volím Porubu,přece jenom fakultka je fakultka,přístroje pro nedonošené děti jsou na lepší úrovni než v kterékoliv jiné porodnici,hodně maminek si stěžuje na přístup sester,ale to přetrpím v jistotě,že obě mimča budou v pořádku:))je hodně názorů i diskuzí na tohle téma..prohlídka porodnice je každý týden,tak zavolej a zkus se domluvit ![]()
nevim jak je to tam s prohlidkou, ale zitra jdu ke svemu doktorovi tak se ho chci na tu prohlidku zeptat tak ti dam potom kdyztak vedet:-) jinac na predporodni kurz nejdu…
to by jsi byla moc hodná, kdyby jsi mi tu písla. dívala jsem se na jejich stránky a tam mají napsané jen kdy to probíhá,ale jestli je kontaktovat nebo kam zavolat už tam nemají. Začínám o těch fifkách dost uvažovat.Té fakultky se trošku bojím, a radši bych abych nebyla jen kus dobytka.Ten předporodní kurz taky zvažuju, říkám si, že naše matky taky porodili a postarali se a to žádné kurzy ani nebyly… ![]()
jj písnu ti kdyztak do vzkazů:-) jdu tam az ve dve hodiny ale takze kolem ctvrte se ti ozvu
ja bych do poruby nesla nikdy..hodne lidi si tam stezuje ze jsou k tobe jak k dobytku a ani tam nejsi kolikrat 4 dny…coz by melo byt…takze pro me jsou jednoznačně fifky
…jj taky si myslim ze ten kurz zas tak dulezity neni..stejne v tom stresu a bolesti u porodu na polovinu veci zapomenes jak mas delat
takze je to zbytecne…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.