Porod v sedě - Podolí

Anonymní
10.1.14 16:44

Porod v sedě - Podoli

Ahoj,
Prosim, ma nekdo zkusenost s volbou polohy pri porodu v Podoli? Mohu si zvolit, pokud bude vse probihat dobre?
Lze treba na i boku ci drep? Ma nekdo zkusenost?
Diky J.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
colafit
10.1.14 16:55

V Podolí 8o? Tak to jsem zvědavá, zda někdo měl možnost volby.

• Citovat
  • Upravit
35415
10.1.14 17:02

Na boku urcite, PA mi sama tuto polohu radila :palec: Nakonec jsem stejne porodila v polosede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.1.14 17:03

Myslím, že když na tom budeš trvat, umožní ti to. Pokud nebudou komplikace samozřejmě. Porodní stoličku jsem tam viděla. Budou kvrdlat, ze jak mají to miminko chytat apod.
Na boku, v polosede není problém, to budes na porodním lůžku.

Podolí v rámci medicínského porodu zastává ten přirozený, jestli to tak muzu napsat. Fabrika, ale zbytečně nezasahují, nervou medikace, ale chce to mluvit o svých představách.
Toť aspoň moje osobní trojí zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.14 17:12

Dekuji vsem. Ja jsem prvorodicka a v sede mi to prijde prirozeny nebo v polosede. Proste rada bych si pomohla „gravitaci“ a neroztrhla hraz (nastrih taky moc nechci) ;). CHtela bych si to prozit hezky, bolest brat tak, jako ze jeto soucast a bez stresu. Nechci zase uplny alternativni, Podoli jsem si vybrala, kdyby byly komplikace nebo predcasny… jsem teprva ve 25 tt ale uz se tak zacinam rozkoukavat po tom, co by se mi libilo

• Citovat
  • Upravit
947
10.1.14 17:14

V Podolí jsem neměla problém se domluvit na čemkoli, na porod mám nádherný vzpomínky, nic mi nenutili, mimčo hned na bříško, přestihnutí šnůry nabídnuto, pak tipovací hra - kolik váží naše miminko, no krásný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.14 17:19

@pavlinka77
To je fakt krasny :kytka: to bych si prala!

• Citovat
  • Upravit
929
10.1.14 17:50

Já tam rodila před 4 měsíci a úplně v pohodě, polohu jsem mohla zvolit jakoukoliv, nakonec to šlo nejlíp na boku - na doporučení asistentky a celkově měli dobrý přístup, respektovali porodní plán a tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.14 19:30

@Ashia opravdu? Tak to je super. a kdy si jim dala porodni plan?

• Citovat
  • Upravit
929
10.1.14 20:19

Porodní plán jsem dávala asistentce, hned jak jsme dorazili na porodní sál :palec: do ničeho mě nenutili, moje přání respektovali. Akorát vodu jsem si nechala oproti plánu píchnout, byla jsem hodně otevřená, už když jsme do porodnice přijeli a trochu se jim nepozdával monitor, takže píchli ( bylo to lepší, plodovka už byla docela zelená) a taky mi pak dali po porodu něco, aby se rychleji odrodila placenta, abych zbytečně nekrvácela, ale ptali se mě a bez mého souhlasu by mi to nedali, nic víc sem si dát nenechala. Do ničeho netlačí, asistentka pouze navrhuje, ale rozhodnutí nechá na tobě. Nástřih taky nedělali ( cvičila jsem s epi-nem), takže i toto asistentka respektovala a hráz mi při tlačení jakoby „jistila“ a hlídala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
13.1.14 15:22

@Ashia
To ma tenn balonek opravdu takovy vliv? Chapu dobre, ze se se nafoukne a potom vytlacuje ven?
Cetla jsem ted o tom na konikovi a docela o tom uvazuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
13.1.14 16:25

@Lane No řekla bych že má, stačí kouknout tady do diskuze o Epi-no, je dost obsáhlá :mrgreen: pokud vím, tak nikdo neměl po Epi-nu žádná velká zranění, většina bez nástřihu a jen pár holek mělo třeba drobný kosmetický nástřih, ale většina bez. To už je mimo toto téma, mrkni sem https://www.emimino.cz/…nkovani/298/?… a nebo ještě existuje jiná varianta tohoto balonku, holky už ho taky zkoušejí https://www.emimino.cz/…orod-172207/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
13.1.14 21:02

Já bych to zas nepreceňovala. Záleží na elasticite tvojí kůže, velikosti hlavičky mimča…
Určitě zmínit, že nástřih nechceš, budou se snažit na tom pracovat, „štelovat“ hráz, jak píse Ashia. Kdyby to jó nešlo, lepší menší nastrih nez velké natrzeni.

Asi teda cvičeni s epino ma větší vliv, nez mazání proti striím, to zas jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
13.1.14 21:06

@hanika

u mě se taky snažili nástřih neudělat, masírovala mi hráz a roztahovala, ale trochu střihnout musela, předem mi to řekla a zeptala se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
15.1.14 19:00

No a jak pak ten nastrih? Boli to? Dojde si clovek na velkou? Ja se toho tak bojim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková