Porod v sedě - Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
949
15.1.14 19:32

@Lane

mě to teda nebolelo, dělají to když máš kontrakci takže by to nemělo bolet.
Na velkou jsem se bála jít - přece jenom prvorodička, bála jsem seže stehy prasknou, tak mi dali čípek a po něm to jde samo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
15.1.14 20:17

@pavlinka77 a nepraskly? No prave toho se desim :D
A za jsk dlouho je to asi v pohode?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
15.1.14 20:42

Úplně bez šití zůstane asi málokdo. I bez nástřihu nějaké malé natržení nejspíš vznikne. Přišlo mi teda lepší, než nástřih, ten při hojení štípal víc a celkově působil jako živá rána.
Všechno je indiv., nestresuj předem, prostě nějak to bude. Někdo si x týdnů nemůže ani sednout, záleží, jak obecně se ti rány hojí. Někdo má hemeroidy…
Na velkou nejdeš hned, ale za 2-3 dny po porodu, bo obvykle jsi při porodu zcela vyprazdnená, tak než zas něco dojede. Navíc hodne pijes, mělo by to být měkčí. Osobně nedám dopustit na vlhčený toaleťák + sprcha v začátcích.

Tyhle „doplňky“ porodu asi nejsou to, co by všichni s radostí absolvovali, ale ono to uteče, máš mimčo na starosti a sebe tolik neresis a i zapomínání funguje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
15.1.14 20:51

@hanika
No ja se musim nejak hodit do klidu. :cert:
Bojim se fakt silene, jdu na kurz, tak snad mi to trosku pomuze. Vim, ze nic neovlivnim a nenaplanuji si to, ale stejne, je to moje nocni mura :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
15.1.14 21:18

A já si zas říkala, že když to příroda takhle vymyslela to rodění, tak to tak má být. Poprvé. A byla jsem v klidu.

Další porody jsem myslela, ze už vím, do čeho jdu a prdlajs. Každý byl zas úplně jiný. Ale taky jsem zachovala klid. Což je fakt třeba, kdyz budes mít jiný názor nez dr. na urychlení, postup, atd.

Proste si věřit - síla ženy :)

Moc pekne je na youtube video/dokument o domácích porodech v UK. Jak jsou ty ženy vyrovnané, sebejisté, ze to zvládnou. Úplně to z toho čišelo. Nejsem zastáncem dom porodu, ale tohle jsem si říkala, ze je ono, ten pocit.
Bohužel nevím, jak bych to video našla, kde mě to na něj tehdy přivedlo. Určitě v nejaké „alternativní“ diskusi.
Už jsem si vzpomněla, je to „ORGASMICKÝ POROD - dokument“. Místy je to divné, ale jsou tam pasáže, myslím spis v druhé půlce dokumentu, které fakt stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
15.1.14 21:28

@Lane
po čípku pohoda :-)
Já si vytlačila trochu konečnpku, takže mě spíš bolel zadek, ale snažila jsem se sedat si co nejvíc i přes bolest, a 3 den jsem seděla už celkem normálně - malinko to bolelo, ale den o de dne lepší a lepší :-)

Jinak spcha x krát denně je super věc, navíc když tě bude nástřih bolet, sestry ti budou nosit led mezi nohy :-) alespon mě ho nosili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.7.14 22:31

Me se ptali na vše, nástřich sem řikala, že jo a i tak porodní asistenka řikala, že teda uvidí jestli to bude třeba-ale nestihla to- malou jsem rychle vytlačila a rostrhala se, ale me to proti kontrakcim nebolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
24.7.17 17:04

Založena nová FB skupina Rodíme v Podolí - kde se můžou vkládat recenze, poznatky, fotky, zkušenosti, doporučení apod.

edit admin: smazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková