Porod ve dřepu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
25.8.21 15:35

Porod ve dřepu

Ahoj holky,
jsem aktuálně v 39. tt a cvičením s aniballem jsem zjistila, že absolutně nezvládám ten tlak na pánev a konečník v sedě/ polosedě apod.
Rodila jste některá ve dřepu (např. na žíněnce nebo na porodním křesle)? Nemyslím pouze I. fázi porodní, ale i tu II. vypuzovací.
Díky za Vaše zkušenosti! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
25.8.21 15:44
@Lotka2 píše:
Ahoj holky,
jsem aktuálně v 39. tt a cvičením s aniballem jsem zjistila, že absolutně nezvládám ten tlak na pánev a konečník v sedě/ polosedě apod.
Rodila jste některá ve dřepu (např. na žíněnce nebo na porodním křesle)? Nemyslím pouze I. fázi porodní, ale i tu II. vypuzovací.
Díky za Vaše zkušenosti! :*

Rodit muzes jak chces, ale musi k tomu byt vstricna porodnice, to si hlavne zjisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
25.8.21 15:47

To jsem si při cvičení taky vždycky říkala. Cvičila jsem u prvního většinou v polosedě, u druhého a třetího už v podstatě vždy v klece, ale když jsem rodila, vždycky jsem sebou ráda švihla na postel. Právě při druhé době a tlačení mě zrazovaly nohy, trepala jsem se, už jen otočení na bok bylo náročné, a po porodu jsem byla ráda, že ležím a nemusím se hýbat.
Ale možné jsou různé polohy. Člověk si nakonec vybere, až když v té situaci je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.8.21 16:59

Zjisti si, jak je na tom porodnice, kde se chystáš rodit. Někde jsou přístupní přání ženy, jinde spíš koukají na pohodlí toho, kdo tě rodí.

První dceru jsem rodila klasicky v polosedě a víc než porod mě bolela kyčel. Ale doktor chtěl mít dobrý výhled, tak se na moje prosby o změnu polohy nebral zřetel. Když jsem pak mohla dát nohy dolů, tak ta bolavá nešla, kyčel stávkovala.
Druhou dceru ve stejné porodnici jsem rodila v leže na boku. Měla jsem skvělou porodní asistentku a když jsem se zmínila o problémech při prvním porodu, tak mi pomohla vybrat polohu, která vyhovovala mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.21 20:32

Ano, moje dite se narodilo ve velmi otevrenem podrepu na porodni kresle. V klasickych polohach na zadech a na boku jsem necitila kontrakce. Doktorka vse sledovala sama z drepu na zemi. Silu jsem na to mela.

• Citovat
  • Upravit
423
27.8.21 00:29

Me taky selhavaly nohy (i bez epiduralu), takze jsem byla rada ze lezim, ale lezela jsem na boku s jednou nohou zvednutou (pulku vahy nohy drzela PA, takze se to dalo) No a panev a kostrc se mohly nastavit jak chtely a uhnout tlakum. Zkus si to s tim anibalem, treba by to byla alternativa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková