Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
jsem aktuálně v 39. tt a cvičením s aniballem jsem zjistila, že absolutně nezvládám ten tlak na pánev a konečník v sedě/ polosedě apod.
Rodila jste některá ve dřepu (např. na žíněnce nebo na porodním křesle)? Nemyslím pouze I. fázi porodní, ale i tu II. vypuzovací.
Díky za Vaše zkušenosti! ![]()
@Lotka2 píše:
Ahoj holky,
jsem aktuálně v 39. tt a cvičením s aniballem jsem zjistila, že absolutně nezvládám ten tlak na pánev a konečník v sedě/ polosedě apod.
Rodila jste některá ve dřepu (např. na žíněnce nebo na porodním křesle)? Nemyslím pouze I. fázi porodní, ale i tu II. vypuzovací.
Díky za Vaše zkušenosti!
Rodit muzes jak chces, ale musi k tomu byt vstricna porodnice, to si hlavne zjisti.
To jsem si při cvičení taky vždycky říkala. Cvičila jsem u prvního většinou v polosedě, u druhého a třetího už v podstatě vždy v klece, ale když jsem rodila, vždycky jsem sebou ráda švihla na postel. Právě při druhé době a tlačení mě zrazovaly nohy, trepala jsem se, už jen otočení na bok bylo náročné, a po porodu jsem byla ráda, že ležím a nemusím se hýbat.
Ale možné jsou různé polohy. Člověk si nakonec vybere, až když v té situaci je.
Zjisti si, jak je na tom porodnice, kde se chystáš rodit. Někde jsou přístupní přání ženy, jinde spíš koukají na pohodlí toho, kdo tě rodí.
První dceru jsem rodila klasicky v polosedě a víc než porod mě bolela kyčel. Ale doktor chtěl mít dobrý výhled, tak se na moje prosby o změnu polohy nebral zřetel. Když jsem pak mohla dát nohy dolů, tak ta bolavá nešla, kyčel stávkovala.
Druhou dceru ve stejné porodnici jsem rodila v leže na boku. Měla jsem skvělou porodní asistentku a když jsem se zmínila o problémech při prvním porodu, tak mi pomohla vybrat polohu, která vyhovovala mě.
Ano, moje dite se narodilo ve velmi otevrenem podrepu na porodni kresle. V klasickych polohach na zadech a na boku jsem necitila kontrakce. Doktorka vse sledovala sama z drepu na zemi. Silu jsem na to mela.
Me taky selhavaly nohy (i bez epiduralu), takze jsem byla rada ze lezim, ale lezela jsem na boku s jednou nohou zvednutou (pulku vahy nohy drzela PA, takze se to dalo) No a panev a kostrc se mohly nastavit jak chtely a uhnout tlakum. Zkus si to s tim anibalem, treba by to byla alternativa ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.