Porodné a rodičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Porodné a rodičák
Dobrý den, mám dotaz na maminky co jsou z Plzně .. Za jak dlouho jim bylo po podání žádosti o porodné, porodné vyplaceno a v jakém termínu chodí rodičák. Kamarádka mi řekla, že porodný chodí cca do 10ti dnů a rodičák vyplácejí vždy 4. dne v měsíci - tudíž okolo 6.-7. dne bývá na účtě, tak by mě zajímal i názor ostatních maminek. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj, mám 8 měsíční dcerku.
Porodný přišlo do 3 týdnů od podání
Rodičák mám na posledním výpisu z účtu připsaný 9.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to nevím, chodí to na společný rodinný účet, takže nemám přehled, zjistím to až z výpisu.
Jen jsem zpětně koukla kdy chodila mateřská a bylo to v rozmezí od 5-10 dne v měsíci, tak počítám že s rodičákem to bude stejný.
Asi jsem moc neporadila co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se jenom ptala, protože se mi 23.10.2010 narodil syn a jelikož náš taťka jezdí s kamiónem a nebyl tady zrovna v době, kdy jsem potřebovala vyřídit RL, tak jsem o porodný a RP byla žádat až 24.11.2010 s tím, že mají „prý“ výplatní termín 4. den v měsíci a okolo 6.-7. dne to bývá na účte, alespoň takhle mi to kamarádka řekla a tvrdila, že to měla pokaždý stejně na účtě s vyjímkou toho, že jí do někdy došlo o den později. Jiná kamarádka mi tvrdí zase, že nemají stanovený výplatní den a posílají to jak se jim to hodí a jak mají čas, ale porodný, že jí přišlo do 10ti dnů. Včera jsem na účtě ještě nic neměla, tak jsem zvědavá dneska, ale podle toho co jsem slyšela s tím ani nepočítám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem z Plzně ani z okolí, ale spíš bych to viděla tak, že ti první rodičák přijde až v lednu zpětně za celé období… Ale nevím, u prvního už si to nepamatuju a u druhého ještě nemám zažádáno. Jinak u nás rodičák (mateřská) chodí kolem desátého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eh ..
To mi příjde maličko jako hloupost, protože zpětně mi sice mají vyplatit říjen, ale nemůžou přece nechat maminu 3 měsíce bez peněz .. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Amabilis77 píše:
Nejsem z Plzně ani z okolí, ale spíš bych to viděla tak, že ti první rodičák přijde až v lednu zpětně za celé období… Ale nevím, u prvního už si to nepamatuju a u druhého ještě nemám zažádáno. Jinak u nás rodičák (mateřská) chodí kolem desátého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lusiellla píše:
Eh ..To mi příjde maličko jako hloupost, protože zpětně mi sice mají vyplatit říjen, ale nemůžou přece nechat maminu 3 měsíce bez peněz ..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, že jsem vyplnila a podala všechno jak jsem měla a první rodičák by mi měl přijít právě v nejbližších dnech, tak proto jsem se zde ptala jak to chodí maminám z Plzně, protože každá mi tvrdí něco jinýho ![]()
A je mi naprosto jasný, že oni na úřadech mají vždycky na všechno spoustu času ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rodičák a mateřská je rozdíl ale obojí vyplácí SSZ při úřadu práce.
tady šlo o výplatní dny a ty by podle mě měli být stejný.
myslím že do 10 v měsíce by to mělo přijít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem toho názoru, že výplatní termíny by měli být stejné a né jak mi tvrdí jedna kamarádka, že nemají stanovený výplatní den a posílají to jak se jim to hodí ![]()
Když jsem ještě bydlela v Ostravě a narodil se mi první syn, tak i tam mi to chodilo pokaždý ve stejný termín + - 1 den, takže si myslím, že by to jinde nemělo být jinak .. ( nemyslím tím termín - je mi jasný, že každý kraj to má jinak ) pouze jsem měla na mysli, že to chodilo pravidelně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamiko, ale jde o to, že žádost byla podána až na konci listopadu
Já si prostě myslím, že úřední šiml má moře času. Nevím, jak to bylo na začátku, jak už jsem psala, ale kupříkladu si dodneška moc dobře pamatuju, jak mi při přechodu z mateřský na rodičák (což bylo loni v srpnu) jeden měsíc peníze nepřišli a poslali je až v září za dva měsíce. Bez jakýhokoliv upozornění a to tam všechny papíry včetně výběru rodičáku, prostě papíry komplet měli od února.
Nicméně zakladatelce samozřejmě přeju, aby jí rodičák přišel tenhle měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mom.kri píše:
rodičák a mateřská je rozdíl ale obojí vyplácí SSZ při úřadu práce.
tady šlo o výplatní dny a ty by podle mě měli být stejný.
myslím že do 10 v měsíce by to mělo přijít.
přesně proto v tom v tomhle případě nevidím rozdíl - termíny jsou stejný a kupříkladu já nastupuju rovnou na rodičák ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lusiellla - ted jsem si to četla znovu, pokud jsi podala žádost na konci listopadu, tak ti to nejspíš opravdu přijde s měsíčním zpožděním, takže až v lednu spolu s penězma za prosinec.
Zkus si tam zavolat, at víš na čem si.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit