Porodné a rodičák

498
7.12.10 12:23

Porodné a rodičák

Dobrý den, mám dotaz na maminky co jsou z Plzně .. Za jak dlouho jim bylo po podání žádosti o porodné, porodné vyplaceno a v jakém termínu chodí rodičák. Kamarádka mi řekla, že porodný chodí cca do 10ti dnů a rodičák vyplácejí vždy 4. dne v měsíci - tudíž okolo 6.-7. dne bývá na účtě, tak by mě zajímal i názor ostatních maminek. Děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4417
7.12.10 12:49

ahoj, mám 8 měsíční dcerku.
Porodný přišlo do 3 týdnů od podání
Rodičák mám na posledním výpisu z účtu připsaný 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
7.12.10 13:11

Takže tento měsíc ti ještě taky nepřišel ?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
7.12.10 13:18

tak to nevím, chodí to na společný rodinný účet, takže nemám přehled, zjistím to až z výpisu.
Jen jsem zpětně koukla kdy chodila mateřská a bylo to v rozmezí od 5-10 dne v měsíci, tak počítám že s rodičákem to bude stejný.
Asi jsem moc neporadila co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
7.12.10 13:24

Já jsem se jenom ptala, protože se mi 23.10.2010 narodil syn a jelikož náš taťka jezdí s kamiónem a nebyl tady zrovna v době, kdy jsem potřebovala vyřídit RL, tak jsem o porodný a RP byla žádat až 24.11.2010 s tím, že mají „prý“ výplatní termín 4. den v měsíci a okolo 6.-7. dne to bývá na účte, alespoň takhle mi to kamarádka řekla a tvrdila, že to měla pokaždý stejně na účtě s vyjímkou toho, že jí do někdy došlo o den později. Jiná kamarádka mi tvrdí zase, že nemají stanovený výplatní den a posílají to jak se jim to hodí a jak mají čas, ale porodný, že jí přišlo do 10ti dnů. Včera jsem na účtě ještě nic neměla, tak jsem zvědavá dneska, ale podle toho co jsem slyšela s tím ani nepočítám. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.12.10 13:32

Nejsem z Plzně ani z okolí, ale spíš bych to viděla tak, že ti první rodičák přijde až v lednu zpětně za celé období… Ale nevím, u prvního už si to nepamatuju a u druhého ještě nemám zažádáno. Jinak u nás rodičák (mateřská) chodí kolem desátého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
7.12.10 13:40

Eh .. 8-o To mi příjde maličko jako hloupost, protože zpětně mi sice mají vyplatit říjen, ale nemůžou přece nechat maminu 3 měsíce bez peněz .. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
7.12.10 13:43
ale rodičák a mateřská je rozdíl :-D .PPM peněžitá pomoc v mateřství se bere půl roku a RP rodičák pak následně 2,3,nebo 4 roky.PPM je vypočítaná z platu od zaměstnavatele a RP je např 7600 při 3 leté variantě.
Amabilis77 píše:
Nejsem z Plzně ani z okolí, ale spíš bych to viděla tak, že ti první rodičák přijde až v lednu zpětně za celé období… Ale nevím, u prvního už si to nepamatuju a u druhého ještě nemám zažádáno. Jinak u nás rodičák (mateřská) chodí kolem desátého.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
7.12.10 13:48
Je to hloupost,pokud si tam doložila všechny papíry co chtěli,tak to normálně přijde.si tam zavolej at ti řeknou,kdy to poslali.já je taky pořád naháním :lol: :lol: .ted mě čeká vyřizováni RP po mateřské,to bude zase něco :twisted: .než mi to v práci vyplní,ta jejich účetní je šílená,než mi vyplnila ty papíry na nemocenskou děs a hrůza :cert: .takže jsem na to zbědavá…PPM mi končí na konci prosince,taj už tam budu muset taky skočit pro ty papíry zase.bez papíru ani ránu :mrgreen: :mrgreen: a pak už snad klid :lol:
Lusiellla píše:
Eh .. 8-o To mi příjde maličko jako hloupost, protože zpětně mi sice mají vyplatit říjen, ale nemůžou přece nechat maminu 3 měsíce bez peněz .. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
7.12.10 13:54

No právě, že jsem vyplnila a podala všechno jak jsem měla a první rodičák by mi měl přijít právě v nejbližších dnech, tak proto jsem se zde ptala jak to chodí maminám z Plzně, protože každá mi tvrdí něco jinýho :zed:

A je mi naprosto jasný, že oni na úřadech mají vždycky na všechno spoustu času :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
7.12.10 13:54

rodičák a mateřská je rozdíl ale obojí vyplácí SSZ při úřadu práce.
tady šlo o výplatní dny a ty by podle mě měli být stejný.
myslím že do 10 v měsíce by to mělo přijít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
7.12.10 14:09

Taky jsem toho názoru, že výplatní termíny by měli být stejné a né jak mi tvrdí jedna kamarádka, že nemají stanovený výplatní den a posílají to jak se jim to hodí :nevim:

Když jsem ještě bydlela v Ostravě a narodil se mi první syn, tak i tam mi to chodilo pokaždý ve stejný termín + - 1 den, takže si myslím, že by to jinde nemělo být jinak .. ( nemyslím tím termín - je mi jasný, že každý kraj to má jinak ) pouze jsem měla na mysli, že to chodilo pravidelně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.12.10 14:45

Kamiko, ale jde o to, že žádost byla podána až na konci listopadu :nevim: Já si prostě myslím, že úřední šiml má moře času. Nevím, jak to bylo na začátku, jak už jsem psala, ale kupříkladu si dodneška moc dobře pamatuju, jak mi při přechodu z mateřský na rodičák (což bylo loni v srpnu) jeden měsíc peníze nepřišli a poslali je až v září za dva měsíce. Bez jakýhokoliv upozornění a to tam všechny papíry včetně výběru rodičáku, prostě papíry komplet měli od února.
Nicméně zakladatelce samozřejmě přeju, aby jí rodičák přišel tenhle měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.12.10 14:55
mom.kri píše:
rodičák a mateřská je rozdíl ale obojí vyplácí SSZ při úřadu práce.
tady šlo o výplatní dny a ty by podle mě měli být stejný.
myslím že do 10 v měsíce by to mělo přijít. :nevim:

přesně proto v tom v tomhle případě nevidím rozdíl - termíny jsou stejný a kupříkladu já nastupuju rovnou na rodičák :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
7.12.10 15:02

lusiellla - ted jsem si to četla znovu, pokud jsi podala žádost na konci listopadu, tak ti to nejspíš opravdu přijde s měsíčním zpožděním, takže až v lednu spolu s penězma za prosinec.
Zkus si tam zavolat, at víš na čem si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat