Porodné v roce 2011

11202
4.12.10 18:58

Porodné v roce 2011

Ahojk,
vím že je tu spousta těchto témat ale potřebuju poradit.
Jsem z toho už tak trochu jelen s tím porodným v roce 2011.
Je to už na 100% že v roce 2011 se dostane porodné jen na první dítě a jen sociálně slabším rodinám?
A když bydlíme u rodičů počítají se do toho životního minima i rodiče?
Nerodím kvůli penězům to ne malá je vytoužené miminko ale každá koruna dobrá a nějak jsem s tím počítala že za to malé dokoupíme ještě co potřebujem.

Ale pořád tomu nerozumím…někdo mi řekne že to dostanem někdo zase že nee tak já už sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4957
4.12.10 19:04

Ne nepocitaji se tvy rodice. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
4.12.10 19:06

rodiče se k vám nezapočítávají pouze příjmy tebe a tvého manžela/přítele. Jinak záleží na tom, aby vaše společné příjmy nepřesáhly 2,4 životního minima (tuším…) :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
4.12.10 19:28
jirina84 píše:
rodiče se k vám nezapočítávají pouze příjmy tebe a tvého manžela/přítele. Jinak záleží na tom, aby vaše společné příjmy nepřesáhly 2,4 životního minima (tuším…) :lol: :lol:

konkrétně je to částka 13.152,– Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
4.12.10 19:38

no moment - rodiče............záleží na trvale hlášených osobách. Pokud jste s rodiči hlášení v bytě/domě 4, tak se do toho rodiče započítávat budou, nicméně budete posuzovaní podle 2,4 násobku životního minima pro 4 lidi, což nevím kolik je, ale pro 2 lidi je to 16.992,– takže pokud máte s manželem dohromady víc, tak s porodným nepočítej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
4.12.10 19:44

Khalmati a PAJINKO-tak se na te castce domluvte :think: :wink:
(2,4nasobek ZM je tedy pro dva kolik???)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202
4.12.10 19:51

Pájinko no asi to dáme tu částku nebo z kolikati měsících se to počítá :?:

Jde to někde zjistit že by nám to nkdo vypočítal předem? a nebo se zeptám na to na úřadě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
4.12.10 19:57

http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…

tady to je, hlavně tenhle odstavec:

Běžní rodiče (matka a otec žijící ve společné domácnosti bez dalších osob kromě narozeného dítěte) tedy dostanou porodné pouze tehdy, jestliže jejich měsíční čistý příjem nepřesahuje 16 992 korun měsíčně. U matky-samoživitelky se hranice snižuje na 10 752 korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202
4.12.10 20:05

Pájinko děkuji :hug:

No měsíčný příjem určitě nepřesáhneme těch 16 992…já mám neschopenku 7000 a manža je těď bohužel na pracáku takže tam není také žádné terno :cry:

Na jednu stranu bych byla vděčná za porodné abychom mohli berunce koupit něco pěkného a na druhou stranu mě to je jedno ale nikde na zemi 13 000 nenajdu :mrgreen: a hlavně mě rozčiluje že to dostanou jen cikáni…omlouvám se nejsem rasista ale myslím si že ty prachy nepotřebujou ty mají toho dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
4.12.10 20:24

Farska - těch 16.992,– by mělo být hrubého :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
4.12.10 21:26
Pájinka25 píše:
no moment - rodiče............záleží na trvale hlášených osobách. Pokud jste s rodiči hlášení v bytě/domě 4, tak se do toho rodiče započítávat budou, nicméně budete posuzovaní podle 2,4 násobku životního minima pro 4 lidi, což nevím kolik je, ale pro 2 lidi je to 16.992,– takže pokud máte s manželem dohromady víc, tak s porodným nepočítej :nevim:

Rodiče se nzapočítávají, ani když máš trvalé bydliště s nimi, jsi brána jako samostatná rodina ty a tvůj, přítel/manžel :-)

• Citovat
  • Upravit
1412
4.12.10 23:38
Pájinka25 píše:
no moment - rodiče............záleží na trvale hlášených osobách. Pokud jste s rodiči hlášení v bytě/domě 4, tak se do toho rodiče započítávat budou, nicméně budete posuzovaní podle 2,4 násobku životního minima pro 4 lidi, což nevím kolik je, ale pro 2 lidi je to 16.992,– takže pokud máte s manželem dohromady víc, tak s porodným nepočítej :nevim:

Rodiče se nezapočítávaji my jsme to tak s manželem měli. Podavali jsme žádost kvůli příspěvku na dítě a jako rodinu posuzují pouze ty dva dospělé a dítě… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202
5.12.10 09:33

Pájinko jojo souhlasím s tebou…jenže oni to dostanou určitě normální lidi kteří dřou nedostanou nic no dobře to vymysleli ty blbečci nahoře hlavně že oni mají :cert: :cert: :cert: uvidíme až se malá narodí máme také termín v únoru tak uvidím jestli něco dostanem když ne svět se nezboří a malé nedokoupíme všechno no co se dá dělat

Jinak s těma rodičema to je fajn mě to totiž někdo říkal a přišlo mi to divné proč by do toho počítali rodiče když nás neživí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bara128
6.12.10 13:37

Zdravím…
No já v tom taky dosti tápu. Trvalé bydliště mám napsané stále u rodičů ale žiju s přítelem u jeho matičky. A když jsem se dívala na stránky ministerstva vnitra, je tam psáno:Společně posuzované osoby •rodiče a nezletilé nezaopatřené děti, •manželé nebo partneři podle zvláštního právního předpisu (registrovaní partneři) •rodiče a děti nezletilé zaopatřené nebo zletilé, pokud tyto děti s rodiči užívají byt a nejsou posuzovány s jinými osobami, •jiné osoby společně užívající byt, pokud písemně neprohlásí, že spolu trvale nežijí a společně neuhrazují náklady na své potřeby.

A ty dva posledné odstavce mně tedy jsou dosti nejasné…

• Citovat
  • Upravit
2891
7.12.10 05:50

já si myslím, že pokud někdo fakt nevím přesně, je lepší se zeptat přímo na sociálce a přímo na ty své poměry, oni už vám řeknou, na co máte právo a na co ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat