Nižší mateřská než rodičák?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nižsší mateřká než rodičák?
.
Příspěvek upraven 28.01.17 v 15:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, ano je to tak, o doplacení si musíš zažádat, který papíry to nevim, ale na sociálce ti poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zazadat si musis na pracaku, jelikoz ten vyplaci RD a bude ti zatim doplacet materskou do vyse RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
cmelda píše:
zazadat si musis na pracaku, jelikoz ten vyplaci RD a bude ti zatim doplacet materskou do vyse RD.
na pracáku ne, na sociálce při pracáku, my se nově stěhovali, takže jsem začala spadat pod jinou obec a nevěděla jsem co a jak a z pracáku mě vyhodili na sociálku, která byla z druhý strany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj,taky si myslím,že na sociálce,aspoň předloni to tak bylo,já si o to nezažádala,protože mi jedna známá řekla,že jsem to špatně pochopila,že mateřská nemůže být míň než rodičák,ale je to tak,je tam nějaké minimum na den,já si o to zažádala zpětně,ale dali mi jen tři měs. zpátky, víc nemůžou,přišla jsem o 9 tisíc,u mě ten rozdíl byl 3000 měsíčně,pěkně mě to mrzelo,takže na nic nečekej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna dneska jsem to řešila, takže zajít si ČSSZ a nechat si potvrdit výši mateřské a to pak zanést na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je to „úřad práce - odbor státní sociální podpory“, někdy je ve stejné budově jako úp (pro nezaměstnané), někdy je jinde, nejlíp najít si adresu na netu třeba a je to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to já ani nevím
.Taky beru menší peníze než budu brát RP.Holky a jde to doplatit zpětně?od ledna už budu brát RP.Děkuji za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde to jenom tři měsíce zpětně takže na tom proděláš. Mně na tom upozornila paní přímo na tom pracáku, když jsem si byla dneska žádat o porodný, že na to mám nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ty jo to je síla,mně to nikdo neřekl
.no,tak aspon něco.a k tomu něco potřebuju zase potvrzovat?asi né,ne?Přijde mi,jako by to ty pani dávaly ze své kapsy
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo budes potrebovat si nechat od zamestnavatele potvrdit kolik tidava na den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit