Porodné a přítel v rodném listě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
porodne-pritel v rodnem liste
Holky mam narok na porodne kdyz bude pritel uveden v rodnem liste? rodit budu koncem ledna. nase spolecne prijmy nepresahuji 20817 Kč (to je ten 2,7 nasobek ziv, minima)
a jeste se chci zeptat kdyz mam trvale bydliste u rodicu a mala bude mit trvale bydliste taky u rodicu, a pritel ma trvale bydliste u svojich rodicu, budeme posuzovani na prijmech jenom my dva? mame spolecnou domacnost jsme v najmu.
na co si mam dat pozor aby mi porodne urcite schvalili? diky za odpovedi a prosim odpovezte na vsechny otazky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zrovna tyhle fígle neznám.
Ale slyšela jsem o jednom, a ten je ještě lepší, než porodný.
Napiš dítě na nejstaršího muže z rodiny, třeba pradědečka, až zemře, bude dítě do doby než se osamostatní pobírat sirotčí důchod.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na co si dat pozor??? Na nic…bud porodne schvali radne nebo ne. Miluju vyzirky
to dite porodite i bez porodneho, ze jo???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A není to jedno? To máte dítě kvůli porodnému? Spíš bych řešila, aby porod proběhl ok a miminko se narodilo zdravé, než jestli dostanu porodný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Virginia píše:
Zrovna tyhle fígle neznám.
Ale slyšela jsem o jednom, a ten je ještě lepší, než porodný.
Napiš dítě na nejstaršího muže z rodiny, třeba pradědečka, až zemře, bude dítě do doby než se osamostatní pobírat sirotčí důchod.![]()
![]()
![]()
![]()
Ineeeeeeeeee!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud splňujete hranici příjmů, potom na porodné dosáhnete. Posuzovat se při porodném budete jako rodina - ty, přítel a dítě - vaši rodiče se do toho nepočítají a u porodného je jedno jaký máte trvalý pobyt, posuzuje se matka, otec a dítě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ga Briela píše:
Holky mam narok na porodne kdyz bude pritel uveden v rodnem liste? rodit budu koncem ledna. nase spolecne prijmy nepresahuji 20817 Kč (to je ten 2,7 nasobek ziv, minima)a jeste se chci zeptat kdyz mam trvale bydliste u rodicu a mala bude mit trvale bydliste taky u rodicu, a pritel ma trvale bydliste u svojich rodicu, budeme posuzovani na prijmech jenom my dva? mame spolecnou domacnost jsme v najmu.
na co si mam dat pozor aby mi porodne urcite schvalili? diky za odpovedi a prosim odpovezte na vsechny otazky
V lepších rodinách se takto neuvažuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vsadim se ze vsechny co ste mi tu tak ochotne potrebovali odepisovat ste na porodne nedosahly a ted se vztekate na kazdou, která tu šanci ješte má. A vite proc se ptam??? Abych měla pocatecni vklad do noveho pronájmu, protoze se nechceme mackat v 2 plus 1. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon píše:
Ineeeeeeeeee!!!
taky už jsem to slyšela, ale jestli je to „městská legenda“ nebo fakt, to těžko říct. Ale proveditelné to jistě je. Stačí zajít na úřad a nechat dědu podepsat uznání otcovství…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude se posuzovat pouze tvuj příjem a přítele, myslela jsem si že na to dosáhnu, přítel je živnostník a vysoký příjmy nemá a stejně mi to zamítli, dokonce i přídavky, mávla jsem nad tím rukou, at si to stát strčí do chřtánu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ga Briela píše:
Vsadim se ze vsechny co ste mi tu tak ochotne potrebovali odepisovat ste na porodne nedosahly a ted se vztekate na kazdou, která tu šanci ješte má. A vite proc se ptam??? Abych měla pocatecni vklad do noveho pronájmu, protoze se nechceme mackat v 2 plus 1.
Ne každý je tak chudý nebo vyčůraný nebo ubohý, aby musel závidět někomu, kdo chce proto, aby měl pronajmutý byt, nějak obcházet zákon.
A buď v klidu, já měla děti v době, kdy porodný dávali všem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, četly jste to vůbec??? chápu, že vás rozčilujou lidi, který zneužívaj systém a mne taky, a to hodně.
Ale čím chce @Ga Briela podle vás přečůrat systém? Kromě věty „na co si dát pozor“, kterou nechápu, píše jen fakta jak to mají a zda se bude posuzovat jejich faktický stav nebo zda do toho bude sociálka započítávat i další osoby, s kterými žijí pouze podle papírů - co na té otázce vyžírkovského?
EDIT - pravda i ten název je poněkud nablblý - proč Ga-Brielo řešíš přítele v rodném listě? Když pak sama píšeš, že spolu bylíte ve společné domácnosti a ptáš se zda budete posuzováni vy tři jako rodina (bez prarodičů?)
Příspěvek upraven 07.01.15 v 16:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ga Briela píše:
Vsadim se ze vsechny co ste mi tu tak ochotne potrebovali odepisovat ste na porodne nedosahly a ted se vztekate na kazdou, která tu šanci ješte má. A vite proc se ptam??? Abych měla pocatecni vklad do noveho pronájmu, protoze se nechceme mackat v 2 plus 1.
Ježiš ty jsi případ
Já jsem vděčná, že na porodné nedosáhneme, lepší každý měsíc velký příjem než jednorázové porodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit