Na které OSSZ potvrdit PPM

1248
6.1.15 21:05

Na které OSSZ potvrdit PPM

Dobrý večer, mám dotaz, přestupuju z RD na novou MD, potřebuji potvrdit pro ÚP Potvrzení o nároku na dávky ovl. nárok a výši rodičovského příspěvku. Mám jít na OSSZ dle místa bydliště nebo na OSSZ kam spadá můj zaměstnavatel (pobočka v jiném městě) nebo je to jedno a potvrdí to kterákoliv pobočka OSSZ.
A ještě jeden dotaz na Žádosti o PPM od gynekologa mám vyplnit kdy jsem naposledy vykonávala zaměstnání (což si nevzpomenu bylo to někdy v 12/2012, pak jsem měla do poloviny ledna 2013 řádnou dovolenou) tak nevím co tam napsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1004
6.1.15 21:09

Já myslím, že je to jedno, stejně jako když žádáš poprvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.15 21:14

Mělo by to být podle sídla firmy. Já to měla sídlo firmy na druhém konci republiky než bydliště. Ale nakonec jsem se domluvila i v místě bydliště. Jsou celkem ochotí. Vše se vyhledá podle RČ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
6.1.15 21:19

Me poslali podle zaměstnavatele ( Praha ). A první ppm už vám byla vyplacena? Tu kolonou na žádosti o ppm jsem ted podruhé nevyplnovala. A asi ani poprvé, mám pocit ze je to pro OSVČ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
6.1.15 21:19
@tkub píše:
Já myslím, že je to jedno, stejně jako když žádáš poprvé

Právě, že poprvé jsme bydleli ve stejném místě jako sídlí zaměstnavatel, tak se mi nechce jet 20km ve sněhu s dítětem a břichem. Asi tam budu muset zavolat, jestli budou ochotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
6.1.15 21:20

@Nuníček
potvrzení ti vydají dle sídla zaměstnavatele. Já to před nějakou dobou řešila taky a blbě jsem dojela na OSSZ dle mého bydliště, ale paní byla hodná a taky mi to dala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112

Me poslali podle zaměstnavatele ( Praha ). A první ppm už vám byla vyplacena? Tu kolonou na žádosti o ppm jsem ted podruhé nevyplnovala. A asi ani poprvé, mám pocit ze je to pro OSVČ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
6.1.15 21:23

A ten papír na ossz vám potvrdí az po první výplatě ppm, tak abyste tam nejela zbytečně. Už jste byla na UP ukoncit rodicak na první dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
6.1.15 21:27
@myskalucka píše:
A ten papír na ossz vám potvrdí az po první výplatě ppm, tak abyste tam nejela zbytečně. Už jste byla na UP ukoncit rodicak na první dítě?

No já myslela, že k ukončení je nutný ten papír :nevim:. Když jsem se ptala jak to ukončit tak mi strčili ten papír, tak jak to mám ukončit a co doložit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
6.1.15 21:30

@Nuníček : me stačil ten papír na ppm od doktora ( není podmínka, dala jsem jim kopii ), dojdete tam, řekněte ze chcete ukončit výplatu RP k tomu a tomu dni, oni s vámi sepisi protokol a domluví se s vámi, kdy jim ten papír z ossz prinesete. Protože u nás ossz ten papír výplní az po te první výplatě ppm, ne dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
6.1.15 21:36
@myskalucka píše:
@Nuníček : me stačil ten papír na ppm od doktora ( není podmínka, dala jsem jim kopii ), dojdete tam, řekněte ze chcete ukončit výplatu RP k tomu a tomu dni, oni s vámi sepisi protokol a domluví se s vámi, kdy jim ten papír z ossz prinesete. Protože u nás ossz ten papír výplní az po te první výplatě ppm, ne dříve.

Aha, to jsem nevěděla, to bych tam jela zbytečně, asi začnu na tom ÚP. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
6.1.15 21:38

@Nuníček : nemáte zač ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...