Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rada bych si zaplatila soukromou porodni asistentku, ktera semnou pujde k porodu, ale nikde nemuzu najit zadny seznam, nebo tu mozna zadna neni. Nemohly byste mi nekoho doporucit? Bydlim na Kolinsku. Pokud mate zkusnosti s PA u porodu, budu rada za zkusenosti:)
http://www.unipa.cz/ - tady najdeš v sekci „najdi si porodní asistentku“.
@blobfish na tech strankach sem prave byla, ale zadny seznam ani mapa se mi nerozbalily:(
@Peony1 On je to s porodni asistentkou u porodu trosku problem. Pokud chces, aby u tvojeho porodu byla jako porodni asistentka, musi mit s tou porodnici, kde chces rodit, tak s ni musi mit smlouvu, aby do tveho porodu mohla nejak zasahovat.Kdyz tu smlouvu neme, bude tam spis jako dula. Zalezi na tobe, co od jeji pritomnosti ocekavas. Jinak ta dula te vyjde asi levneji a tu psychickou podporu u porodu zastane. Musis si ale vybrat nekoho, kdo ti sedne.Ja jsem z Vychodnich cech, tak znam jen mitstni. Kdyby jsi chtela dulu, tak doporucuju pani Baliharovou. Velmi zkusena pani. Vlastni tedy zkusenost nemam, ja jsem to nepotrebovala, ale 2 kamosky naprosta spokojenost. Jedinou soukromou porodni asistentku z Vychdnich cech znam pani Mgr Chvatilovou, ale jak to ma s pritomnosti u porodu netusim.Taky bych se informovala v te porodnici, co chces rodit, kolik vubec tam s tebou muze byt dalsich osob. U nas treba muzou byt 2 (prave kvuli te dule nebo por. asistentce),ale nekde muze byt jen 1,tak aby mohl jit i manzel.Taky doporucuju si vypracovat porodni plan. U nas uz jsou na nej zvykli a nekoukaji na tebe jako na exota a respektujou ho, tak jestli neco u porodu fakt nechces, tak to doporucuju.Asi to nebyla uplne ta spravna odpoved, ale z Vychodnich do Srednich cech je kousek.Tak tu p. Baliharovou bych celkem doporucila, ikdyz je to jen dula a ne porodni asistentka. Jinak preju, at najdes to, co hledas.
@Klara1234 me jde hlavne o to, aby az to zacne, prislake me domu, kde to hlidala a rikala co mam delat a rekla az bude cas jet do porodnice, abych nejela do nemocnice zbytecne brzo, proto chci porodni asistentku a ne dulu. Manzela u porodu nechci, takze by tam byla jen ona a v nemocnici uz jen aby to hlidala a porad jsem tam mela nekoho kdo tomu rozumi, nemusela by ani zasahovat, ale hlidat to. Porodni plsn psat nebudu, nevim co bych tam psala. Je to muj prvni porod, takze nevim co me ceka.
@Peony1 Aha,tak to by ti mozna ta pani Mgr Chvatilova mohla pomoct, ale je z HK, tak nevim, jedtli to neni daleko.Nebo by ti treba dala typ na nekoho jineho.Nebo nekoho z Prahy. Nevim, jak to ted provadi pani Koniksmarkova, jeste jsem nekde neco cetla o porodnim dome u Capa.
Ja osobne byvh zkusila kontaktovat asi tu p Chvatilovou a zkusila se ji treba i zeptat na nekoho, kdo je bliz. Preci jen tech doukromych asistentek tak moc nebude a urcite alespon nektere se mezi s sebou budou znat. Urcjte kontakt najdes na internetu. Treba se jeste nekdo ozve a da i jiny tip.
@Peony1 Jo,jeste me napadlo, ze porodni asistentky maji vic tech profesnich sdruzeni.Ja znam Ceskou asociaci porodnich asistentek, tak se zkus podivat tam.
@Peony1 muzu se zeptat, tedy hlavne ze zvedavosti, jestli jsi nejakou tu porodni asistentku nasla? Moc by me zajimalo, jak moc je to narocne.Dik za odpoved.
@Klara1234 nejblizsi nam je z Brandyse ned Labem, dnes ji zkusim zavolat a zeptat se, jstli by nejdriv prijela k nam a udelala pro nas pred porodni kurz a pak uvidim jak mi sedne. Porad jsem hrozne nerozhodna jestli ji mit i u porodu..vim ze to nemaj v nemocnicich radi duly a PA, tak aby to pak nebylo horsi nez lepsi
@Peony1 Tak drzim palec, at to s PA klapne.Ja bych to nevidela tak hrozne cerne s tou cizi porodni asistentkou v nemocnici, ono neco jsou taky povery. Treba u nas s dulama problem nemaji, porodni asistentka asi nechodi, ale s dulama pry problem neni a protivni kvuli tomu nejsou ani kvuli porodnim planum..Tak to treba nebude tak hrozne.Tak hlavne, at si sednete.