Porodní plán - ano/ne?

160
18.8.16 11:23

porodní plán ANO-NE

Zdravím holky :mavam:, mám dotaz ohledně porodního plánu, je nutností? Nebo to záleží na jednotlivých rodičkách? A pokud je nutný, jak by měl takový plán vypadat, termín podle PM mám 6. září, a tak nějak přemýšlím, jestli bych nějaký ten plán neměla sepsat, ani nevím přesně, jestli by se podle něj řídili.
Děkuji za každou radu a názor a omlouvám se pokud už tu taková diskuze je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
18.8.16 11:27

Záleží na tvoji porodnice - nemocnic kde budeš rodit. Pokud tam budeš chodit i na monitory před porodem, tak se zeptej sestřiček, jestli akceptují porodní plány. U nás v porodnici je třeba neakceptují, tudíž jsem neměla ani k jednomu porodu.

• Citovat
  • Upravit
12651
18.8.16 11:30

Za mě rozhodně ano. Uživatelky tu budou psát, že je to na nic, že se stejně na všechni ptali, že to dělali, tak jak ony chtěly… Jenže v tom okamžiku moc reálně neuvažuješ, odkýveš kde co, navíc v plánu je to prostě černé na bílém. Samozřejmě, pokud jsou komplikace, jde plán do kelu a je to tak správně, ale když jde vše tak, jak má, tak nemusíš neustále odpovídat na dotazy a odmítat, co vůbec nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
18.8.16 11:30

@Digi20 Záleží na tom jak si porodní plán představuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.8.16 11:31

@smurfka v porodnici ve který chci rodit není nutná ani registrace, prý stačí když tam přijdu jednou aby o mě věděli, byla jsem tam včera na poradně, jinak budu dál chodit ke svému gyndaři až do porodu, ale nějak jsem se jich zapoměla zeptat :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.8.16 11:32

@Digi20 u nas taky není nutná registrace, ale gynekolog mě ve 36tt ( někdy se posílá v 38tt ) přeposlal už na kontroly do nemocnice kde budu rodit. Takže poslední 4 týdny jsem chodila na kontroly tam.
POkud už tam nebudeš chodit a jdeš tam jenom rodit, stačí když si zavoláš a poptáš se. Někde prostě i když plán doneseš, tak ho ani nikdo nečte a někde ho prostě akceptují když to jde..Tak se raději zeptej at nejsi zklamaná když tak.

• Citovat
  • Upravit
160
18.8.16 11:37

@mamule42 já si porodní plán představuju tak, že jim napíšu co chci a co stoprocentně nechci…nevim jak jinak bych si ho měla představit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
18.8.16 11:38

@Digi20 Porodní plán rozhodně nutnost není, je to spíše pro tebe. A taky je otázka, zda podle něj vůbec v porodnici budou ochotni fungovat, zda jsou na to zvyklí. Ale to je nejlepší si tam opravdu zavolat a zeptat se jich.
A ty sama máš konkrétní představy, jak chceš rodit? Pokud ano, tak bych je opravdu sepsala a vzala s sebou a uvidíš.
Jinak se sepisuje nejlépe stručně a bodově, dlouhé romány nikdo číst nebude - třeba „pokud tomu průběh porodu dovolí přála bych si následující: - neurychlovat porod žádnými medikamenty… bla bla“. Ale rozhodně na něm pak netrvat na 100%. Je možné, že se porod bude vyvíjet jinak, než si představuješ a bude potřeba zasáhnout mimo porodní plán.
Já ho tedy neměla ani u jednoho porodu, u druhého jsem nad ním přemýšlela, ale nakonec jsem měla instruovaného manžela, co a jak chci a co má hlídat. Nebylo to třeba, vše bylo dle představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.8.16 11:39

@smurfka to je jasné, zavolám tam a stejně jsem se chtěla ještě jednou přeptat co všechno si mám zabalit sebou, abych netahala třeba celou velkou tašku a nakonec z toho nevyužila třeba čtyři věci…jsem prvorodička takže v tom tak nějak plavu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
18.8.16 11:40

@Digi20 Ahoj, nutnost to určitě není, záleží jen na Tobě. Já si ho sepsala k druhému porodu, kdy už jsem měla zcela jasno, co chci a co naopak ne. Hotový plán jsem pak konzultovala s asistentkou a lékařkou, řekly mi k tomu své. Nakonec jsem přijela do porodnice a dítko bylo za 10 minut na světě, čili ta část týkající se přímo porodu byla vcelku zbytečná :mrgreen: Ale měla jsem tam i přání, co se týče dítka, aby i pediatr věděl, co ano a co ne. Jestli chceš, můžu Ti ho sem hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.8.16 11:41

@Digi20 jj mi to třeba měli napsané na webu nemocnice, co si má žena donést a co poskytují oni..ale určitě si zavolej, pokud teda tam nebudeš chodit na pásy..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.8.16 11:43

Pokud seš racionálně smýšlející člověk a akceptuješ zdravotnictví (nemáš potřebu zdravotníkům oponovat, dohadovat se) prostě chceš jen porodit, tak si myslím, že se porodním plánem vůbec nemusíš stresovat a vymýšlet. Každá porodnice nějak funguje, některá tak, jiná onak, ale vesměs všechny fungují stejně a všechny mají za cíl pomáhat novorozencům na svět. Já mam termín taktéž na začátku září, porodní plán nemám, upřímně (plno lidí možná naštvu) ho považuju za blbost, věřím zdravotníkům a jejich zkušenostem - určit jim nechci ztěžovat práci přáním nenástřihu (jasně, je lepší když to jde bez, ale oni vidí, jak porod probíhá a zda je to potřeba), zvážit a změřit miminko po porodu je dle mě také důležité (aby se vědělo, od jaké hmotnosti vycházet…) Je to věc každé z nás - někdo si potrpí na detaily, které se dočte někde na netu, někdo (třeba já) chce prostě porodit a akceptovat zvyklosti v dané porodnice (když my jsme před X lety přicházely na svět, tak žádné porodní plány nebyly, dokonce nebyly ani pokoje rooming in a přežily jsme to my i naše maminky ;)

• Citovat
  • Upravit
160
18.8.16 11:46

@vjerunqa bylo by to fajn alespoň budu mít představu jak to má vypadat, kdybych ho náhodou potřebovala a nebo psala, děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
18.8.16 11:47

@Digi20 Jinak nejvíc podstatné pro mne bylo dítko IHNED k sobě. Nějaké ošetření, vážení apod. několik hodin počkalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
18.8.16 11:48

@Digi20 Dobře, ráda pošlu :kytka: Večer, až budu u počítače…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí