Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobre rano, chtela bych se zeptat jaky je Vas nazor. Jsem dnes 38+3tt. od pul jedne od rana mam nepravidelne bolesti v rozmezi 4-8 minut. Byla jsem uz dvakrat ve sprse kde jsem na bricho poustela proud horke vody. Bolesti porad stejne. Byla jesm take na velke jednou a mela prujem (omlouvam se za podrobnosti).Intenzita bolesti se nestupnuje ( mozna malicko) ale porad to neni zadna hruza. V pohode je prodycham v sede na gauci. Myslite ze se rozjede porod nebo jsou to poslicci?
Řekla bych, že to může být oboje, podle toho, jak se to bude vyvíjet dál. Buďto se budou intervaly a intenzita zkracovat, nebo to může začít ustupovat. Moc jsem ti nepomohla, přeju trpělivost a hodně štěstí
.
@adela1234 nám bylo řečeno, že pokud to po sprše nepřejde, je to počínající porod. Pokud nemáš porodnici daleko, jela bych až jak to bude pravidelné po 5min. To může trvat, tak si zatím zkus v klidu nachystat věci, pustit příjemnou hudbu…a těšit se na příchod mimča…juuuu…držím pěsti a přeji krásný porod ![]()
No po dvou sprchach to nepreslo…pravidelne bolesti po 5-6 minutach, ale nejsou moc silne a bolestive, tak nevim. Zatim budu cekat ☺
Vypada to ba porod. Pokud jeste nemas silne bolesti, do porocnice bych se urcite nehnala. Uvidis…, treba Ti za chvili odejde i hlenova zatka nebo praskne voda.
No tak já měla teď to samé… Ve 3hod ráno v pátek začaly menstruační bolesti, který trvaly pořád, i po sprše, ať jsem chodila, ležela, prostě pořád a zesilovaly. Byly cca po 8min, trvalo to celý den. Na noc to bylo po 5min, spát jsem pořádně nemohla, průjem jsem měla… zkrátilo se to na 4min a nakonec z toho vůbec nic nebylo
. Právě mi přišlo, že to jde dost pomalu a je to pořád hodně slabý, i když některá ta kontrakce byla už dost výživná. Teď si přijdu jak blázen
.
A to mám poslíčky od cca 27.tt, tohle začalo úplně jinak (teď jsem 39+4).
PS: ještě dodám, že to začalo úplně ustávat včera, 2× jsem usnula přes den a v noci spala jako mimino s jediným brutálním poslíčkem, ale to bylo asi kvůli blbý poloze (jsem si přilehla mimčo)
.
Příspěvek upraven 14.08.16 v 06:54
Tak bolesti presli uplne. A to posledni hodinu byly po 6ti minutach a ted pul hodiny nic. Tak to asi byly jen poslicci. Nebo molo by se to jeste rozjet? Mala sebou hazi jako blazen.
Pokud s sebou nezvykle hazi, jela bych radsi na kontrolu. Jinak ja u zacinajicich porodu nikdy nemela hodne velke bolesti. Mladsi se narodil bodinu a pul po prijezdu do porodnice…
@adela1234 hele raději brzo a zbytečně než pozdě.
Raději si zajeď a oni ti řeknou jak to s tebou vypadá.
Mela sem to stejně, bolesti od 1 do asi 6 pak ustaly, celý den ani ťuk a začalo to zase v deset večer. O půlnoci už jsme tedy jeli (měla jsem poz. strep. a odteklou vodu, tim sem si ale v tu dobu nebyla jista) nakonec to v porodnici k ránu zase ustalo
ale vzhledem k te vode (ktera se potvrdila) mi ráno začali zavádět tablety, porodila jsem až odpo.
Hlavně se přes den vyspi
No ja bych jela na kontrolu, protoze pokud se dite nezvykle mele, muze tam byt nejaky problem treba pupecni snura kolem krku…
Pokud sebou mala divne hazi, tak bych radeji taky jela na kontrolu. Jinak ja to s porodem mela podobne. Z 6.1. na 7.1. v noci kontrakce, ale daly se rozdychat. Jen me teda kazda kontrakce vzdy vzbudila. Rano, jako by utlo a kontrakce nikde. 7.1. kolem 18:00 se rozjely znova. Vecer jsem se sla v klidu osprchovat, ze to porod jeste nebude a pujdu spat, ale kontrakce se zacaly zesilovat a byly i po 3 mimutach, tak jsme se s manzelem 21:30 sbalili a jeli dp porodnice. 23:31 byl syn na svete. Takze ta pauza mezi kontrakcemi klidne muzeme byt a porod to taky muze byt.
Holky takovej hloupej dotaz, ale nevim si rady, resim od vcerejsiho vecera neco obdobnyho… Jen jsem pouze ukonceny 32 tt, v patek jsem mela vecer silne menstruacni bolesti, tak jsem si rikala bud unava nebo poslicoy… Vcera od 20:00 tlak jak na ms vcelku dost, bolest zad dole… Ale nic jineho, ale celou noc, vubec jsem neusnula, jak to bolelo, ale zase to nebyla bolest u ktere bych brecela jestli mi rozumite… Jen jsem vydesena, na porod moc brzy, na poslicky snad taky
jedine co jsem zazila zatim byl potrat a tam to byla podobna bolest jak na ms ale velmi velmi intenzivni az se mi klepalo telo… Ted se bojim, ale nechci jet hystericky do nemocnice.. Pohyby citim, jak byste uklidnily bolesti vy? Prijde mi to jako jedna tahla, tupa bolest… Ne kontrakce. Diky za pomoc
@adela1234 Taky mi tak začínal porod. Začalo to po třetí ráno, nepravidelné bolesti, odpoledne ustaly úplně a pravidelné kontrakce po pěti minutách jsem měla potom až kolem šesté večer.