Porodní plán - nevím si rady

Anonymní
28.7.20 22:05

Porodní plán - nevím si rady

Ahoj, čekáme první miminko a vůbec si nevím rady. Jsem v 30 týdnum a doktorka na gynekologii mi sdělila že až budu mít vybranou porodnici, kde chci rodit, měla bych tam zavolat jestli náhodou nevyžadují registraci předem. Tudíž jsem tam dneska volala. Paní mi akorát řekla, že registraci nepotřebuji, že stačí přijít až začnu rodit a že s sebou mám vzít porodní plán, který seženu na jejich stránkách. Problém je, že si vůbec s porodním plánem nevím rady. Obsahuje otázky, které absolutně jako prvorodička nedokážu posoudit. Např. V jaké pozici chci rodit, jestli chci rodit do vany nebo ne, jestli chci využít balón. Zda chci klystyr, epidural. Zda chci mít dítě i na porodním sále stále u sebe. Jestli si přejí nechat dotepat pupečník, případně jestli si druhou dobu porodní přeji strávit na vaku, na zinence na porodním křesle nebo porodní stolicce. :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36901
28.7.20 22:08

Jestli nevíš, tak ho nevypisuj. Porodis i bez toho. Já jsem ho taky neměla a porodila sem 2×. Domluvis se operativně dle situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
28.7.20 22:09

A co je na tom složitého, napiš jak si to představuješ, všem pojmům snad rozumíš, ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
28.7.20 22:10

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79839
28.7.20 22:16

Já jsem žádný porodní plán neměla, řídila jsem se situací a pokyny PA, a nebyl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
28.7.20 22:18

Porodní plán přece není povinnost, nebo snad jo? Z toho, co píšeš, bych si taky nevěděla rady… A to mám za sebou dva pohodové porody :lol: Vždy jsem věřila, že zdravotníci budou sami vědět, co je v danou chvíli nejlepší, že mají nechat dotepat pupečník a dát mi děťátko po porodu k prsu :D Hlavně se ničeho neboj. Tvoje tělo to zvládne :) Porodní i žena v kómatu. Neustále měj na paměti, že s každou kontrakcí jste si s děťátkem blíž :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
28.7.20 22:19

Nemusíš mít žádný porodní plán..a na víc za mě je to blbost vždycky je to jinak.. taky jsme byla skládaná že naše porodnice neumožňuje porod do vody atd a přitom když jsme rodila a byla jsme ve sprše delalo mě to nehorázně zle..tím chci říct že prostě až to přijde že uvidíš co ti bude příjemné :nevim:..
Já nic takového neměla ani poprvé ani nebudu mít teď.. dokonce ani ještě nevím kde budu rodit a to už mám tedy co dělat ale v okolních porodnicích se neregistruje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 22:22

@Kajka9
Ja právě pochopila od sestřičky že porodní plán vyžadují :nevim: už podle její koncové věty ať hlavně nezapomenu porodní plán, že neví jak bych bez něj odrodila.

• Citovat
  • Upravit
36901
28.7.20 22:25
@Anonymní píše:
@Kajka9
Ja právě pochopila od sestřičky že porodní plán vyžadují :nevim: už podle její koncové věty ať hlavně nezapomenu porodní plán, že neví jak bych bez něj odrodila.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no jak, párkrát zatlačis a bude to. Nějakej canc papíru k tomu fakt nepotrebujes.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
28.7.20 22:28
@Anonymní píše:
@Kajka9

To je blbost :mrgreen: vždyť je to úplně zbytečný… Jako pokud chces napiš si ho přece máš nějakou představu ne? Nebo vůbec nic? Třeba jak jsem psala já chtěla rodit do vody (no nakonec bych nemohla delalo mě to šíleně zle ta sprcha ) prostě tam napiš co si myslíš že chceš a nechceš a jasně že to můžeš kdykoliv změnit vprubehu porodu..
Nebyla to spíše ironie od ní? Mě se to teda tak zda :lol: protože fakt jsme neslyšela že by někdo bez toho neporodila ba naopak kdo to že znamich měl cuceli na něj jak kdyby spadl z vesmíru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79839
28.7.20 22:30
@Anonymní píše:
@Kajka9

zlato, to byla od sestřičky ironie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79839
28.7.20 22:31

Jo @Kajka9 to už napsala rychleji, že to byla ironie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.20 22:35

@stinga
To mi právě tak nepřišlo. Od začátku byla sestřička celkem nepříjemná že kde jsem jako přišla na to že se mám registrovat, že to je úplna blbost (říkala to opravdu povýšene a ne zrovna milé) dokonce mi i sama od sebe popsala kde přesně na jejich stránkách ten porodní plán seženu a že si ho mám vytisknout a vyplnit a vzít společně s prohlášením o otcovství.

• Citovat
  • Upravit
79839
28.7.20 22:38

Hm - no ony některé sestřičky takové nepříjemné jsou, to máš pravdu
a musíš rodit v této porodnici?
registruje se většinou jenom v Praze, si myslím
a jestli chceš rodit v této, tak si to teda vytiskni, vyplň, to co víš, jak chceš a ostatní nech kolonky volné - co kamarádky říkaly, tak většinou ani nebyl při porodu nějak čas studovat porodní plány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37210
28.7.20 22:39

Ja ho nemela ani jednou, rodila sem jak to šlo, klystyr mi nabídli automaticky, pupecnik taky nechali dotepat automaticky, balon, vanu, sprchu jsem mela k dispozici jak sem chtěla. Epidural jsem věděla že nechci a jinak se to prostě vyvíjelo nejak přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí