Porodnice 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
767
22.3.21 08:57

Já jsem se rozhodovala mezi Podolím a Vinohradama a nakonec jsem se zaregistrovala na Vinohrady, termín porodu 31.7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
14.4.21 10:03

Po zkušenosti z Podolí (5/2016 přístup super, šestinedělí ještě před rekonstrukcí)
a nasledně Apolinář (1/2018 podolí stopstav, takže sanita volila nejblížsí porodnici, překotny porod, přístup doktorky děs, nulové soukromí na porodním boxu… otec jako návštěva výhradně na chodbě…)
volím teď bulovku :D nakonec je blízko a vypadá to tam celkem slušně a snad se mi povede AP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.11.21 12:44

Ahoj, píšu sice asi trochu pozdě, ale moje zkušenost je z loňska z Apolináře. Ve zkratce už nikdy. Na posledním utz mi doktorka vůbec nic neřekla, nevysvětlila. Říkala sestře nějaké zkratky o dítěti a když jsem se zeptala co Ty zkratky znamenají, odsekla mi, že nemá čas mi to vysvětlovat. V ordinaci mi vzhledem k poloze KP dali na výběr císař nebo spontánně. Když jsem se zeptala z pohledu doktora co by mi doporučil, řekl mi, že mi nic nemůže doporučit… A po porodu ty sestry??? Strašný! Přišlo jim skoro neuvěřitelný, že i když jsem prvorodička, tak se ptám na všechno. Nemohla jsem kojit, nešlo nám to. Nedali mu mlíko s tím, že má dost zásob z břicha a když jsem třetí den říkala jestli syn neplace pořád hlady, ujistili mě že rozhodně ne…A pak mi můj doktor řekl, že miminko je podvýživené… jeden záchod a dvě sprchy na 10 maminek po císaři, ačkoli byla doba covid, uklízečka chodila jednou denně… to je má zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.21 13:07

Rodila jsem dvakrát v Podolí, naposledy v únoru a nemůžu si stěžovat. Pokoje po 2, sociálka pro dva pokoje. Vše nové, čisté. Personál až na opravdu výjimky v pohodě. Sestry se moc snažily o rozkojeni, nebyl problém se na cokoliv zeptat.
Pro mě bylo jedním z hlavních požadavků, aby porodnice měla novorozeneckou JIP, kdyby se něco podělalo.
Držím palce, ať dobře vybereš. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
555
4.11.21 20:45

@Kiki09 rodila jsem tam přirozeně 2019 a mám úplně stejně špatnou zkušenost. Nejvíc v nervu jsem byla z těch sester na šestinedělí a také jsem se nerozkojila. Také mi řekli že určitě nemá hlad a spolubydlící na mě byly hnusný ať si to dítě uklidnim.. sprcha a záchod byl vlastně ten nejmenší problém..
Nyní jsem registrovaná do Vinohrad a doufám že zaziju satisfakci. Nejsem náročná, ale po porodu jsem byla hodně citlivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
4.11.21 21:15

@tutulka123 já jsem rodila ve Vinohradech teď v červenci a byla jsem spokojená. Všechno v pořádku, sestry milé, ochotné, jedná dětská trochu nepříjemná ale dalo se to, nic hrozného. Chtěla jsem nadstandart, ten jsem nedostala ale ve finále jsem byla ráda, na pokoji ve 3 ale natrefila jsem na normální holky, bylo to moc fajn a nakonec jsem byla ráda, že můžu s někým promluvit. Sprcha a záchod na pokoji, přebalovák společnej pro 2 pokoje.(to bylo asi jediný co bych uvítala aby bylo jen pro pokoj)
Držím palce ať natrefíš taky na normální spolubydlící, je to všechno o lidech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
5.11.21 08:31

@Niky.91 dekuju za zprávu :palec: z toho společného pokoje a sester mam strach. Ale budu víc bojovat o nadstandard a chci víc podchytit to kojení - chci se přihlásit na jejich kurz kojení a domluvit si hned na druhý den po porodu LP. Snad to pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
5.11.21 09:45

Ahoj holky, tak já po dvou porodech v Podolí, kde jsem nebyla spokojená, tak třetí u Apolináře (před 2mesici) za mě super. Možná je to tím, že už jsem věděla, co mě čeká, ale přístup porodní asistentky a i sestřiček na šestinedělí v pohodě. Samozřejmě se vždy najde jedna s kterou si člověk moc nesedne, ale to je asi všude. Sprchy na pokoji, jen záchod na chodbě, což mi nevadilo. Pravda, uklízečka tam mohla chodit častěji, ale těch pár dní co tam člověk je se to dá přežít. Já mám teda na svůj poslední porod krásné vzpomínky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková