Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
rodily jste v Benešově nebo se chystáte? Nechtěla by jste se podělit o aktuální info?
Já se chystám do porodnice sice až v listopadu, ale už sháním info o všech možných a trochu se bojím, že v Bene mají přes 50 % nástřihů, což mi přijde hodně
Ahoj! Já jsem tam rodila v červenci 2012 a znovu budu letos v prosinci. Musím fakt jen doporučit, celý personál porodnice byl velmi milý a všechno mi pěkně vysvětlili. Manžel byl taky u porodu, nechávala jsem si dát epidurál a nástřih mi dělali, ale vůbec se toho neboj! Ani jsem o tom nevěděla. Manžel to prý viděl a čekal, že vyletím z kůže, ale vůbec nic. Oni ti to umrtví a udělají to ve chvíli stahu, takže to ani necítíš. Šití bylo taky naprosto v pohodě a během týdne jsem nevěděla, že jsem rodila. Na šestinedělí byli taky v pohodě, jedna sestřička byla teda trochu protivná, ale to narazíš fakt všude! Já můžu jen doporučit
Držím palce!!
Segra tam dvakrát rodila a spokojenost. Taky se tam chystam v listopadu. ![]()
Ahoj, taky počkám na zkušenosti. Já tam jdu rodit za necelé dva měsíce. První syn se tam narodil 2008, coby nezkušená prvorodička jsem byla spokojená, s odstupem to vidím trochu jinak…
Přijeli jsme o půlnoci, otevřená jsem byla na 9cm
Za půl hodiny byl syn na světě, nicméně asistentka mi „musela“ prasknout vodu, manuálně mě dootevřít (bolest jako kráva), tím stresem mi zmizely kontrakce, takže okamžitě kapačka, o nástřihu jsem vůbec nevěděla, ale to šití potom
Šila mě přes půl hodiny naživo, žádné umrtvení prý není možné, jen celková anestezie…
Takže teď doufám že už to bude lepší, oddělení šestinedělí bylo super, ale teď už bych si nedala mimčo odnést, Tom se narodil v jednu v noci, přiložení po půl hodině na dvě minuty, pak v šest ráno na chvilku a dostala jsem ho až ve tři odpoledne.
@Meredit Já jsem se šití taky bála, ale mě tedy naštěstí umrtvili, takže jsem cítila občas lehké štípnutí. Ale vím, že někdo má na to drsné vzpomínky a to nemyslím jen v Bene. Jinak teď už nechávají miminko víceméně podle maminky. Já rodila ve dvě odpoledne, ale byla jsem fakt zmordovaná, tak mi ho vozili na přikládání a definitivně mi ho nechali druhý den v půl šesté ráno a už jsem ho měla pořád u sebe…
@PetrušeKl to jsem ráda že se to tam trochu hnulo, opravdu to šití je nejhorší vzpomínka. Pořád se vidím jak jsem se sunula na lehátku nahoru a ona si mě za nohu stahovala zpátky… ![]()
No, teď už budu připravená a ty věci co se mi minule nelíbily už budou lepší ![]()
Rodila jsem tam v červenci 2013 a za mě velká spokojenost, musím jen doporučit ![]()
@Meredit píše:
@PetrušeKl to jsem ráda že se to tam trochu hnulo, opravdu to šití je nejhorší vzpomínka. Pořád se vidím jak jsem se sunula na lehátku nahoru a ona si mě za nohu stahovala zpátky…
No, teď už budu připravená a ty věci co se mi minule nelíbily už budou lepší
A pamatuješ si, kdo tě tam tak trápil? Mě rodila MUDr. Hlaváčková a fakt byla moc milá
Ale taky jsem z toho měla hroznou hrůzu, tak snad teď nenarazím na nějakého drsňáka ![]()
Tak to jsem ráda víceméně za kladné ohlasy. Právě toho šití se bojím, byť se budu nástřihu snažit vyvarovat jako čert kříži. Slyšeli jste o epinu či aniball? Prý je to velká záruka. Ale snad už v dnešní době vědí, že šití bez umrtvení musí být šílený a umrtvují automaticky. Zkusím se tam nějak poptat, zda už dělají sami od sebe (to umrtvení) či mají jiné praktiky, jak zmírnit bolest při šití.
@PetrušeKl mám to už po těch letech zamlžené, ale myslím že zrovna Hlaváčová u mě byla
Nicméně ta na mě ani nesáhla, jen celou dobu sepisovala papíry, děsná prča při těch bolestech odpovídat třikrát na stejnou otázku
Bez toho jsem asi porodit nemohla ![]()
Celý porod vedla asistentka, ale jméno si nevybavím, to možná kdyby je tu někdo vyjmenoval tak si vzpomenu ![]()
Ale zase musím říct že v tomhle těhotenství jsem tam byla v 10tt s problémem v pátek večer na pohotovosti, byl tam takový mladý doktor s černými vlasy a cizím jménem, byl super, důkladné vyšetření i UTZ. Stejně tak teď 4D UTZ, v tomhle spokojenost ![]()
Taky můžu jen a jen doporučit. Rodila jsem v listopadu 2012 a ve druhém těhotenství jsem tam ležela téměř 3 měsíce s nohama nahoře a z doktorů - Madzin, Čech, Fritz (nebo jak se píše), doktorky Hlaváčková, Fujerová, Vlčková, primář Matoušek, pak Kroužek, všichni moc super, všichni se tam na mě za ty 3 měsíce „vystřídali“ a byli úžasní.
Páni, tak to je jasný, půjdu taky tam.
A jak je to tam s prostory? Je to tam hezký nebo je to klasik stará porodnice? A asi nadstandard zamluvit dopředu se nedá, že?
@Prvátko je to asi nejkrásnější odděleni v nemocnici. Zrekonstruované. Pokoje pro dvě či tři. Koupelna a WC na pokoji. Je tam i jednoluzkovy pokoj. Jak je to s rezervaci nevím. Mne to tam připadá jak v hotelu, když jsem tam byla na návštěvě.
@Kaluška píše:
@Prvátko je to asi nejkrásnější odděleni v nemocnici. Zrekonstruované. Pokoje pro dvě či tři. Koupelna a WC na pokoji. Je tam i jednoluzkovy pokoj. Jak je to s rezervaci nevím. Mne to tam připadá jak v hotelu, když jsem tam byla na návštěvě.
Rezervovat nadstandard bohužel nejde, přijmou tě a buď bude volno na nadstandardu nebo ne… Máš pravdu, je to tam opravdu moc pěkné…
Holky – ráda bych se ještě zeptala. Nevíte, jak to Hořovický personál má s procentickým zastoupením nástřihů a zda mají zkušenosti u rodičky, která používala Epi – no? Bojím se, že personál nedbá na to, že nejspíš nástřih nebude potřeba a automaticky ho udělají :/ A tím se mi nabízí další otázka – když už ho musejí provést (z nejrůznějších důvodů, to je jedno), je samozřejmostí, že místo umrtví a nešijí naživo?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.