Odsávačku mléka už do porodnice?

862
6.6.14 15:29

Odsávačku mléka už do porodnice ?

Ahoj :-)
uvažuji nad tím, že bych si koupila elektrickou odsávačku. Mám v plánu kvůli prac. povinnostem po porodu jednou-dvakrát týdně odstříkávat. A napadlo mě, koupit ji ted a vzít si ji pak do porodnice jako pomoc při rozkojení. U prvního dítka jsem měla mléko hned, u druhého až 3.-4.den a během těch dnů jsem měla bradavky popraskané - malá byla savec. A opravdu to moc bolelo… Jen nevím, jestli to tak funguje, zda se to může a hlavně jestli se to mléko vytvoří dříve. Děkuji za jakékoliv zkušenosti :-)
Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
6.6.14 15:32

@Elisenika určitě to můžeš, ale jestli tim mléko rozjedeš dřív, to vážně netuším :think: Já vyfásla odsávačku v porodnici - mladý se špatně přisál, netahal, bradavky krvavé, prostě děsný.. no a 4. den jsem se probudila, prsa jak balony a pak jsem měsíc bez odsávačky nedala ani ránu, protože toho bylo tolik, že bych nakojila celý regiment :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
6.6.14 15:33

Nevím, jestli odsávačka nějak pomůže při rozkojení, ale mě by se do porodnice hodila. Měla jsem ke konci pobytu šíleně nalitá prsa, potřebovala jsem je uvolnit, odsávačku mi sestry odmítly půjčit, že je mám raději nahřívat, chladit a odstříkávat sama, což jsem nikdy neuměla… Byla jsem pěkně naštvaná, hned po příchodu domů jsem si prsa trošku odsála a byla to parádní úleva. Toť moje zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
6.6.14 15:35

Já bych se spíš informovala, jestli je v porodnici odsávačka k zapůjčení/vyzkoušení na místě, než vás propustí. V porodnicích odsávačky mívají a půjčují i domů, ale spíš asi maminám, které mají problémy s kojením. Někomu to s odsávačkou nejde (třeba mě, rukou odstříkám mnohem víc, než s odsávačkou), tak abys zbytečně nevyhazovala peníze, přece jen elektrická není zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
6.6.14 15:57

U nás v porodnici během pobytu odsávačku v případě potřeby půjčili… a ještě před porodem jsem si našla, kde případně u nás ve městě odsávačky půjčují (v jednom mateřském centru), ale nakonec to nebylo potřeba, takže jsem to ani nevyužila :nevim:
do porodnice bych ji asi netahala, už tak jsem toho měla 2 tašky - a pokud by byla možnost zapůjčení na místě, tak by to byl zbytečný krám navíc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.6.14 16:25

Poptej se v porodnici zda maji erarni odsavacky, u nas pujcovali elektricke i manualni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
6.6.14 17:04

Mně to sestry nedoporučily. Prý je lepší, když to roztahá to dítě. Takže furt přikládat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
6.6.14 17:17

Já bych pořídila, určitě ti pomůže, pokud stimuluješ bradavky vícekrát, než ti ze za začátku přikládají mimčo, tak se to rozjede dřív. Mi ji v porodnici půjčili, malý nechtěl sát a dlouho se mi mléko netvořilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
6.6.14 17:21

Já si ji při druhém vezmu 100%. Fanda měl žloutenku, celý týden v porodnici prospal a nějaké přikládání mu absolutně fuk - otevřel pusu, zavřel pusu a spal dál :mrgreen:. Osávačkou jsem mlíko roztahala a celé 6 nedělí udržovala - krmila cévkou po prstu. Až od 7. týdne milostpán začal konečně sát z prsa.
V naší porodnici sice teda odsávačky mají, ale střídaly jsme se na jednu 3 (každá měla svoje lahvičky), takže vlastní odsávačka je rozhodně pohodlnější.
 A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
6.6.14 17:56

@CokeLady jojo, to máme naprosto stejně s tou antipatií, ale spíš co se týče sester na dětském než s PA na šestinedělí, ty byly super a kolikrát potajmu poradili lépe než dětské, ale zase jen potají by jim ofiko nelezli do zelí přeci :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková