Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosím holky ze severní Moravy o radu ohledně porodnic v okolí. Chtěli bychom jet na Silvestra na chatu do Čeladné a v té době bych měla být cca 36-37tt. Momentálně jsem ve stavu, kdy dle gynekoložky můžu rodit dnes (porodní cesty mám připravené) nebo klidně taky v termínu - na konci ledna. Do doby odjezdu ještě absolvuji jednu kontrolu, takže teprve pak se rozhodnu zda pojedem nebo ne. Ale o co mi jde - jeli bychom samozřejmě nachystaní na případný porod a ráda bych věděla, jakou porodnici v okolí byste mi doporučili. Nejblíž je zřejmě ve Frýdku, ale nemá moc dobré recenze. Na km dál, ale časově už se to tolik neliší, mi vyšla Ostrava. Ta snad má víc nemocnic s porodním odd? Příp ještě něco v okolí? Dojezdovou vzdálenost tak max kolem půl hodinky. První porod byl něco přes dvě hodiny od prvních bolestí, takže teď bych potřebovala být od prvního píchnutí do hodiny na příjmu.
Děkuji!
Frýdek má skvělou porodnici, škoda, že lidi píšou jen negativní věci a pozitivní už ne…
Je to jenom o lidech. Pokud tam nejdeš jako do hotelu tak stopro budeš spokojená. Jako já. ![]()
@Kapaz no, vzhledem k tomu rychlému prvnímu porodu bys to taky do Ostravy nemusela stihnout. Na porodním sále evidentně moc času nestrávíš a oddělení šestinedělí bylo pro mě naprosto bezproblémů. Personál velice příjemný. ![]()
Byla by to nouzovka, tak bych to taky brala. První porod jsem měla bez komplikací, tak snad. Jen si nejsem jistá jak s tím 37tt.
Je to asi ještě předčasný porod i když asi žádná tragédie. Tak nevím zda by nebyl problém s tímto. ![]()
@Kapaz V Ostravě jsou porodnice tři: fakultní v Porubě, Vítkovice, městská na Fifejdách. Osobně bych asi jela do fakultky, protože jsou tam nejlíp zařízení na případné komplikace.
Příspěvek upraven 12.12.14 v 18:23
@Anonymní píše:
@Kapaz a jaký má váhový odhad?
Momentálně 2100g, ale za tři týdny to doufám bude o dost víc. ![]()
No co si budeme říkat, ať dojedeš na Silvestrovskou noc kamkoliv, tak nebudou z tebe nadšeni.
Takže bych volila to, co je nejblíže - Frýdek. 37tt je již dítko zralé.
Ale přeju, ať vydržíš až do termínu.
![]()
@Kapaz známá rodila ve Frýdku v 37. týdnu, dítko váhově v pohodě, nikam ho nepřeváželi. Jinak předčasné porody převáží do fakultky v Ostravě.
Podle mě je to o tom na jaké doktory a sestry narazis, ja jsem byla s Frydkem (císařem) spokojena.
@Kapaz Ve Frýdku záleží, na koho kápneš. Ale celkově je to tam celkem v klidu. Já rodila v Porubě a musim říct, že nebýt dr, nejsem tu já ani mládě. Takže za mě vyhrává fakultka. Ale dobré recenze mají i Fifejdy nebo Vítkovická porodnice
Jinak 37 tt je dítko už zralé, není se čeho bát. A první rychlý porod nemusí znamenat, že druhý bude stejný ![]()
Pokud by bylo času dost, dojela bych do fakultní nebo do Vítkovic.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.