Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte mamky, čeká mě teď plánovaný císař a hodně se rozhoduji pro porodnici ve Vyškově. Vím, že je Vyškov spíš pro přirozené porody, ale já bych ráda přirozené prostředí a k miminku nejšetrnější přístup i při císaři. Máte některá zkušenost s PLÁNOVANÝM císařem právě v této porodnici?
Měla bych pár dotazů.
Může být otec u porodu v případě lokální anestezie?
Nechají Vám miminko hned po porodu bez toho, aby ho někam odnášeli?
I kdyby otec u porodu nakonec být nemohl, dovolí mu počkat za dveřma a přijít hned po zašití rány?
Díky moc za Vaše zkušenosti! ![]()
Mě řekli, že mi cisare na prani neudelaji a že KP neni indikace k cisari…a to byl malej nozickama do porod cest, takze absolutne neporoditelny…jednou mi rekli, že mi ho udělají…dostala jsem zadsnku na predoperacni, a týden před TP mi mladej dokror rekl, že mi ho neudelaji, tak jsem tam zacla brečet a jela jsem se přihlásit do Boskovic a jestli to mas blízko, tak jet urcite tam ![]()
@Elizeee No, na Boskovice jsem slyšela šílené recenze, to už bych raději do Brna.
Já měla císaře přesně před dvěma lety. To je první věc. Druhá věc je, že mám přepážku v děloze. Třetí věc je ten zmíněný konec pánevní, který se ale postupně mění na příčnou polohu tak, jak tomu bylo minule. Teda aspoň se mi to tak zdá. Malý by asi taky šel nožičkama napřed, hlavičku má pod pravým žebrem, zadeček vlevo, nožičky dole..
Děkuji za reakci. ![]()
Btw. ten císař byl Tvé přání? Mi ho indikovala přímo moje gynekoložka.. ![]()
@Elizeee to je masakr. Ja taky mela kp a nozicky do porodnich cest a rekla mi, ze toto se davno prirozene nerodi, ze je to riskantni. Ale bylo to v UH
@Sardel jen dotaz - co bys s tim miminem hned po porodu chtela delat? ![]()
@Sardel no moje přání to bylo
a hlavne v Bozaku jakákoliv poloha než hlavičkou dolu je duvod k cisari…malej se mel narodit v pondeli a jeli jsme rodit v patek, když mi na oslave narozenin odtekla voda
a jinak ve Vyškově ti císaře udelají, ale musís dát primári Eimovi obálku s 10 000Kč…je tím známej, tak jestli más zbytečný peníze, tak tam muzes jít
Já jsem tam teda byla na akutním cs se spinálem, jestli ti to nějak pomůže. Manžel stál hned u sálu, viděl na mě, ale přímo u mě být nemohl. Malýho mi jen ukázali a odešli ho s manželem umýt a vyšetřit. Po zašití mě odvezli na pokoj, měla jsem nadstandard a manžel tam už na mě čekal.
Příspěvek upraven 09.12.14 v 19:24
@dani24687 jak říkas je to riskantní a hlavne prvorodicky a chlapečci by se nemeli rodit prirozene
@Maky.p Děkuju, a na tom nadstandartu Ti už malého hnedka dali? Oni mají na stránkách, že si můžeš zvolit, zda Ti to mrně odvezou, nebo ne. Já bych chtěla nejdříve bonding a pak kdyžtak nějaké mytí. Ale i tak chci, aby u toho byl manžel.
@dani24687 Třeba bonding. A rozhodně ho nechci nechat někde u sester.
@Sardel - 12 hodin po spinálu se nesmíš hnout, nezvedat hlavu a tak. Po těch 12ti hodinách mi pomohli sednout a přivezli mi syna na kojení. Pak mi ho vozili každé 3 hodiny. Další noc jsem byla ještě bez něj, protože mi křuplo v zádech a měla jsem co dělat sama se sebou, ale pak už byl prcek u mě. Pokud bude vše v pořádku, tak by bonding mohl být, ale mi syna dali hned akorát k obličeji a pak ho odnášeli.
10000 je hodne malo, to bych se bala, ze nastanou komplikace, aby 100% na to dohlidl, to bys musela dat vic, BOHUZEL, me takhle u nej detatko neprezilo…
Nebudu vkladat bez anonymíty nechci mit problemy
@Elizeee píše:
@dani24687 jak říkas je to riskantní a hlavne prvorodicky a chlapečci by se nemeli rodit prirozene
jasně, chlapečci rovnou na císaře ![]()
Konec pánevní opravdu není indikace k císaři ![]()
@Sardel pokud máš indikovaný císařský řez, tak Ti ho samozřejmě udělají.
Cekatelka - znam ho dost dobre a dost dlouho a nemas pravdu, do kapsy si dava vetsinu, driv hodne investoval do nemocnice posledni roky uz investuje hlavne do sebe, vim o cem mluvim
@Čekatelka píše:
Co vím, tak Eim jakékoliv obálky přijímá jako sponzorské dary. Do kapsy si nedává nic.jasně, chlapečci rovnou na císaře
Konec pánevní opravdu není indikace k císaři
@Sardel pokud máš indikovaný císařský řez, tak Ti ho samozřejmě udělají.
není a já ani císaře nechtěla, byla jsem rozhodnutá rodit přirozeně a chtěla jsem to tak. Ale v den porodu se malej otočil příčně, do teď si říkám, že kdybych přijela později, že by se třeba dotočil hlavou dolů
ale byla jsem otevřená na 5cm, tak akutní císař pro polohu příčnou.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.