Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojík všem,
mám dotaz na ty, co poslednídobou rodily v Bohunicích.
Musely jste se registrovat? Co všechno je v nemocnici k dispozici. nějak nevím, co všechno si sbalit sebou. Je někde na netu info přímo o porodnici, kde bych třeba napsala dotaz a tak? Já našla jen všeobecné info.
Díky moc za odpověď.
Ahoj,
rodila jsem v Bohunicích dvakrát během posledních dvou elt
)) a neměnila bych. Ale na každé porodnici se najde nějaký šílený příběh, takže uslyšíš určitě i na tuto.
Nevím, co myslíš registrací
- po mě nic takového nechtěli - chodila jsem tam už i na předporodní vyšetření, ale stejně před porodem vypisovali přijímací papíry...........
Dostala jsem od nemocnice 5 plínek na mimčo, podložku pro něj i pro mě do postele, pro mě 5 vložek na každý den, pro mimčo ještě olejíček na namazání, líh na pupík, s první koupelí pomůžou a přípravky pro děti tam mají (použití nechávají na maminách), samozřejmě zavinovačku a košilku má mimčo taky z nemocnice. …
Hodí se pantofle do sprch i normálně na přezutí, toaleťák (bohužel), já jsem užila i župan, ručníky..........
A porduhé jsem s sebou měla i čepičku pro miminko, abych mu ji v případě ptřeby mohla vklidu na:,–(it .........
nemám přímo odkazy na net, ale předtím jsem jich dost našla. Je dost portálů o hodnocení porodnic.......
Snad jsem na nic nezapomněla, kdyžtak se kliďo ptej.
Jo, přístup sester i doktorů byl v pohodě, s kojením ochotně pomáhaly i v noci, když jsem si nevěděla rady.
Bubu
Ahoj,
rodila jsem v Bohunicích loni v květnu a před tím jsem se tam byla podívat - pořádají takovou 2-hodinovou přednášku spojenou s prohlídkou porodních a poporodních pokojů. Stojí to 200,–. Když tak si tam zavolej a zeptej se, kdy to teď bývá.
Registrovat jsem se předem nemusela, poslední týden před porodem jsem tam chodila na monitor.
Tehdy nám po porodu dali 10 vložek, přebalovací podložku pro miminko, 5 plín a mini-balení Bepanthenu. Co je nutné si s sebou vzít je: další plíny + čistící ubrousky pro mimi, aspoň jednu další přebalovací podložku, poporodní vložky, toaletní papír, doporučuju taky boty do sprchy, nebublinkovou vodu. Jinak další věci dle vlastní úvahy.
Kdybys chtěla vědět něco víc, písni SZ.
M.
Moc děkuju. Docela mne zblbla kamarádka, která prohlásila, že někam se musím registrovat, kde chci rodit. Ale to je snad jen v Praze.
Já jsem rozhodnutá pro Bohunice.
Bubu ,
to já našla různá hodnocení porodnic a tak, spíš jsem chtěla vědět, jestli přímo porodnice má třeba nějako net poradnu, kam bych takovéto dotazy mohla písnout. Ale emimino je nejlepší poradna:-))
Ale moc děkuju za odpovědi, přeci jen člověk si udělá představu do čeho jde a je alespoň trošku připravený. ![]()
Ahoj
http://www.fnbrno.cz/article.asp?…
Podívej se sem. Je to přímo odkaz na porodnici. Já jsem tam rodila před třemi lety a byla jsem moc spokojená. S sebou si vem to co už psaly holky. Pro mimčo plinky, vlh. ubrousky a bepanthen na zadeček. Košilku a zavinku dostaneš. Pro sebe vložky, vložky do podprsenky, podprsenku na kojení, hyg. potřeby, ručníky…
Přeji hezký a hlavně rychlý porod. Mě letos taky jeden čeká ale až v listopadu:-)
Anni
Ahoj,
rodila jsem v Bohunicích 12/2005 a byla jsem taky moc spokojená.
Registrace nebyla potřeba, poslední 2 týdny jsem také absolvovala monitor tam.
Starali se bezvadně.
Na porodním je vložek dostatek, na šestinedělí už to tak slavné není, takže doporučuji alespoň 2 balíky s sebou. Košile mění dle potřeby.
Na mimčo jsme dostali jen 8 pleneček, takže si vem plenky. Nedávali vůbec žádné vlhčené ubrousky, takže ty si taky vem. Přebalovací podložka byla taky jen jedna a samo to nestačí. Jinak oblečky mění taky dle potřeby. Holt těch peněz není. Ale vybav se sama a je to.
Dali malou tubičku Bepanthenu, zbytek jsem měla svůj.
Jinak papuče, župan, kojo podprsenka a vložky do ní, to asi víš a už to tu bylo zníněno.
Na jídlo a pití jsem nic neměla, mě tam moc chutnalo a strava byla dle mého pro kojicí, pila jsem jejich a musím říct velmi dobrý čaj
, ale to záleží…
Jinak hodnocení porodnic je tady emimču, a potom :
http://www.aperio.cz/…/index.shtml
http://www.rodina.cz/…e_detail.asp?… …tak taky zkus
Tak příjemný porod ! ![]()
Pa, Ha
Moc moc díky za info i odkazy na net. stránky, moc mi to pomohlo.
Všem přeji krásný den.
ahojky,já jsem rodila v Bohunicích v listopadu 2005 a super super super!!!určitě běž dopředu na přednášku a tam ti dají podrobnější informace,jaké si vzít doklady apod.,jinak sebou pro mimčo ty věci,co už holky psaly.zavolej si přímo na por.sál na číslo co najdeš na jejich stránkách a tam ti řeknou,kdy ta přednáška bývá.píšu ale proto,abys určitě investovala pokud o tom uvažuješ o nadstandartním pokoji,já jsem nad tím nejdřív ohrnovala nos a když to na mě přišlo,tak jsem byla šťastná jako blecha ,že mám soukromí,normálně jsem porodila na pokoji a zůstala na něm celý šestinedělí,po porodu,protože jsem rodila v noci,zůstal se mnou a miminkem spát i můj muž a mám na všechno moc krásné vzpomínky.takže doporučuju a přeju moc moc štěstí!
wingec -ten nadstandart se zamlouvá dopředu? Já je že u porodu mi to přišlo jako takový fofry že ani nevím jestli se mě na něj ptali nebo ne
zdá se mi že jo,ale ani jsme si nepamatovala že jsme říkala jak se bude mimčo jmenovat a mnažel říkal že jo, že se na to ptali ![]()
ahoj,ten nadstandart si musíš zamluvit hned při příjmu,teda nahlásit hned,že máš zájem.většinou jsou všechny v permanenci,ale uvolňují se celkem rychle ,takže naděje je vždycky.no s tím porodem mám taky dobrý zážitek,my jsme nechtěli vědět,co to bude,celý těhotenství jsme to vydrželi,ač to nikdo nechápal,navíc jsem byla na amniocentéze,takže byli schopní to říct stoprocentně.a až se mimčo narodilo,tak porodní asistentka ani doktorka se rozplývaly nad mimčem,ale jinak nic,až jsem kníkla „a co máme?“ ,tak sestřička říká „jé,mě se zdá,že jsem viděla pytlíka“,a tak jsme zjistili,že máme kluka.oni totiž jak jsou zvyklí,že to všichni ví dopředu,tak s tím nějak počítají.to jen pro pobavení.
To je dobrý..... já jsme chodila na první ultrazvuky na Obilňák,ale vůbec jsem se tam necítila dobře
Rozhodla jsem se nakonec pro Bohunice,protože jsou blíž a taky na zkušenosti z okolí a jsem ráda.Chodila jsem tam už ke konci na monitor a UTZ,ale na přednášce nebo tak jsem nebyla… Bylo to tam opravdu super, krásný, uplně jsem valila oči,jak jsou porodní sály domácí
Příště bych šla zase tam… ![]()
wingec ,
a jestli se můžu zeptat, kolik ten nad. pokoj stál?
už mi to říkalo víc lidí, že je to mnohem větší soukromí a tak o něm uvažuju. Jina čas ještě mám, miminko čekáme v srpnu, ale nějak chci být připravená a informovaná dřív:-))
ahojky,tak cena se pohybuje od 95O,– do 1130,–Kč za den s tím,že den porodu se nepočítá,takže mě konkrétně to vyšlo kolem 3 tisíc.je to podle typu nadstandartu,ale určo se na to běž podívat,bude se ti to líbit.já jsem na tu přednášku šla taky v 5.měsíci.ono se to zdá dost peněz,ale já bych to určitě investovala i kdybych si měla půjčit.budeš mít klid a krásné vzpomínky.tak ať Ti to dobře dopadne!
Holky,
máte některá zkušenost s předporodním kurzem přímo v Bohunicích? Na jejich stránkách jsem četla, že stojí cca 450 Kč včetně doprovodu, no a ve Větrníku za něj chtějí 900 Kč. Sice to tam trvá 4 hodiny, ale mě se to zdá dost velký rozdíl. Díky za vaše zkušenosti.
Holky,
máte některá zkušenost s předporodním kurzem přímo v Bohunicích? Na jejich stránkách jsem četla, že stojí cca 450 Kč včetně doprovodu, no a ve Větrníku za něj chtějí 900 Kč. Sice to tam trvá 4 hodiny, ale mě se to zdá dost velký rozdíl. Díky za vaše zkušenosti.