Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mohu jen doporučit, pokud by byly problémy (tedy raději ať nejsou), tak je tady jedna z nejlepších neonatologií v ČR. Doporučuji.
Jj o tomhle já Vím,děkuji za radu a nevíš ještě prosím tě jestli na miminko ti tam vše půjčí nebo musíš mít nějáké věci svoje?
Pujčí ti vše, plenky ti dají, jenom si vem třeba vlhčený ubrousky.
Jo dobře,ty si vezmu díky.A jaký je tam personál,víš jsem prvorodička a mám strach aby tam na mě neřvali že dělám něco špatně
Děkuji Bubu25 jsem aspoň klidnější,jsem prvorodička a už se mi to pomalu blíží tak proto se tak blbě vyptávám
já tam ležela 14 dní před porodem a super,jen na porodním sále byli sestřičky dost drsný,ale když jsem viděla kolik toho včeho chudinky musí stihnout(2 jsme byli na hekárně,všech 5 sálů bylo obsazeno a do toho chodili rodičky zvenčí na monitor a já nevím co ještě) tak jsem se jim ani nedivila,co se týče personálu,nezáleží na nemocmnici ale na koho narazíš,jsem zdr.sestra z ČK a i tak jsem šla rodit sem,i kdyby tu na mě byli ošklivý(ale to nebyli)tak to přežiju,hlavně že miminko má před i po porodu tu nejlepší péči(neonatologie,hematologie…)jinak u prvního porodu jsem byla hóóódně šitá(museli volat nějakého spešl doktora,který protože jsem tam rodila byl hned poruce,šili mě 2 hodiny(roztrhlý čípek i moč.trubice),takže nevím,nevím jak by to dopadlo kdybych rodila jinde
Taky mám zkušenost - a jen tu nejlepší - na riziku jsem byla měsíc a pak porod a pobyt na šestinedělí taky v Budějovicích - a přestože mi někdo říkal, že na šestinedělí jsou protivné sestry, tak já jsem se tam z žádnou takovou nesetkala
A co se porodu týká, přeju vám, ať na vás vyjde novější porodní box, my naštěstí rodili ten den jako první, tak jsme ho měli. Ty tři staré jsou teda nic moc
ale o to ani tak nejde, péče je tam super. Já měla u porodu žákyňku - porodní asistentku a byla suprová, úžasný přístup. A rodila nás paní doktorka Kožnarová - zlatá ![]()
Děkuji holky,je pravda že záleží na koho zrovna narazíte.To se nemusím ničeho obávát,to mám radost.Ona bejvá prohlídka porodních sálů každé úterý od 14hod,ale musí se tam zavolat tak půl hoďky předem jestli mají volno a my když jsme tam vždy byly tak volno neměli
,tak mě zajímají podrobnosti ![]()
Na tom novějším porodním boxe byl se mnou manžel celou dobu 1. i 2. doba porodní - pomáhal mi ve sprše, rozdýchávat kontrakce, mohla jsem se o něj opřít. Na ty staré pustí prý manžela jen na samotný porod - 2. doba porodní, ono je to logické, vzhledem k tomu, že ty tři staré jsou od sebe oddělené jen šoupacími dveřmi…
Posílám fotku toho novějšího boxu, ty jsou tam dva, ty staré jsou takové zelené-typicky nemocniční ![]()
Aha tak to by bylo super kdybych byla na tom novým boxu,ale při mým štěstím co mám nevím nevím.Děkuji za foto.A jak máš staré dítko?
Rodila jsem teď v lednu - v pátek 13.
do porodnice jsme dorazili před třetí ráno a vůbec nebyli naštvaní, že bychom je rušili ze spaní či tak (v nějakých recenzích psal někdo, že byl personál protivný, že přijeli v noci). Takže malá nemá ani měsíc, tudíž zkušenost poměrně čerstvá
Akorát to papírování při natáčení monitoru - nejdřív gynek. sestry, pak dětské sestry, ale zase v těch papírech není tak hroznýho, takže se to nemusí číst doslova…
Jo tak to jsou čerstvé informace
Já jsem právě slyšela,že tam jsou protivný a ještě když jsi prvorodička,tak je to horší.Ale teď si mě uklidnila,nemusím se bát.A rodila si v termínu?
abbee píše:
Na tom novějším porodním boxe byl se mnou manžel celou dobu 1. i 2. doba porodní - pomáhal mi ve sprše, rozdýchávat kontrakce, mohla jsem se o něj opřít. Na ty staré pustí prý manžela jen na samotný porod - 2. doba porodní, ono je to logické, vzhledem k tomu, že ty tři staré jsou od sebe oddělené jen šoupacími dveřmi…
Posílám fotku toho novějšího boxu, ty jsou tam dva, ty staré jsou takové zelené-typicky nemocniční
COOO? S tebou tam byl manžel i 1. dobu? ty jooo! Já jsem tam hekala sama a když jsem se zeptala, zda může manžel přijít, byla jsem sama v pokojíčku, tak na mě byli nepříjemní, co že to chci.
Já jsem byla taky prvorodička - a ani jsem neabsolvovala žádný před. kurs, oni mi říkali, jak mám dýchat atd. Když se poslouchá, co oni radí, tak je to v pohodě - je fakt, že ví, co říkají, špatné dýchání by ubíralo miminku kyslík. A když nabídnou jako porod. asistentku žákyňku, tka ji berte - já je znám z rizika a všechny jsou moc hodné. Mně se stalo, že klystýr moc nezabral
a stejně dobrý - člověk se cítil blbě, ale ony úplně v klidu, vyměnily podložky a bylo. Podotýkám, že se to stalo 3×
teď se tomu směju, ale tam jsem se mohla hanbou propadnout…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahojky holky termín mám 24.3. už se mi to nevidět blíží.Chtěla bych rodit v Českých Budějovicích a vůbec nevím jaký to tam je,jestli máte některá z Vás nějáke zkušenosti tak jsem s nima.Děkuji