Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminky dubnových miminek- povídání, seznámení, poradění apod ![]()
Ahoj, já mám dubňátko.. pase ti už koníky? a jak dlouho vydrží?
Ahoj
Jojo, koníky paseme, ale moc se jí to si nelíbí, vydrží i 5 minut, ale pak se už přetočí na bok a záda
Co vy?
5min? tak to je dlouho podle mně… no věděl pást jak měl měsíc..pak zapomněl - nebo se mu nechtělo, nevím… a teď vydrží tak půl minuty, zase se položí a pak zase dokola.. takže fakt mi je záhadou, jak je možné, že to umněl a pásl dlouho a najednou ne…
Chjo, my jsme az kveten tak to tu neptrime
ale taky z FM porodnice ![]()
Duben, květen, to je přeci jedno
No 5 minut to vydrží jen když se jí fakt chce
Nějčastěji je to po ránu nebo odpoledne po spaní
Jinak to taky pěkně fláká, teď objevila jak se z bříška dostat na bok a na záda, takže nedělá nic jiného
![]()
A jak jste byly spokojene v FM v porodnici??kdy jste rodily? rano? vecer?
No my máme beránka a už teď to na ní sedí, tvrdohlavá až hrůza, jek není po jejím tak se vzeká ažaž
Jinak porodnice, no dalo se
S jídlem a sestřičkami spokojenost, až na některé, které se tvářily, že je jen obtěžujete. A když jsem se ptala, co s prsama, že mi moc natekly a bolí, tak jenom strohá odpověď- odstříkat. Ale jak, do čeho, to už mi neřekl nikdo. Ani kojení pořádně neukázali, na všecko aby člověk přišel sám ( a tak jsem taky dopadla- 14dní poporodu jsem měla bradavky popraskané, brečela při každém kojení bolestí…jedinná sestřička, která tam zaco stojí je Vojkovská a naštěstí mí i poradnu, do které jsem si pak zašla, ona ukázala co a jak správně dělat, dala tipy co použít na zahojení a bylo po problému). Jako prvorodička už bych tam nešla, s druhýma více klidně…Jinak jsem rodila ráno, po 6 jsme dojeli, natočili mi dvakrát ozvy, vyšetřili a jela jsem na sál, tam byla asi 10 min a maličká byla v 7 na světě
Na porod si stěžovat nemůžu
Ani nástřih jsem necítila, vůbec jsem o něm nevěděla, s dýcháním pomohli, vše ok, jen při šití stehů se jim jehla zlomila nebo co, tak jsem cítila sem tam píchnutí no
A co vy? Byly jste spokojené? Jak dlouho jste rodily? A první dítko nebo už další?
Mno tak s tim kojenim mas pravdu!!nikdo nijak moc neukazal-neporadil. prisli, dite prilozili k prsu a starej se..taky kdyz ma nekdo problem tak vzdycky strci kloboucky(co jsem slysela)a byl to i muj pripad, jesteze jsem je pak odbourala doma..jinak porod byl super!!!i doktor a sestra proste parada!!nastrih jsem take necitila, rodila jsem v noci ve 2h byla Laura na svete-a parada, na sale pritmi, hralo radio, proste super doufam ze priste budu rodit opet v noci
..jinak jidlo, sestry byly ok celkem. ktera je vojkovska??jak vypada…celkove jsem byla spokojena, a pokud bude druhe mimi, asi zase pojedu tam
jinak jsem take beran
a mala, ta je blizenec .jo rodila jsem 7hodin a je to nase prvni mimi ![]()
@anomally to je tve prvni mimi??takej kratkej porod??to je luxus ![]()
Vojkovská, to je taková starší sestřička, ona snad ani nechodí po odděleních nebo tak, k porodům jo, ale jinak tam působí jako laktační poradkyně
Jako já byla taky spokojena, to né že ne, jen něco by se dalo ještě zlepšit
S druhým mimčem půjdeme zase určitě do FM
Ikdyž jsem uvažovala o porodu do vody a to tam nedělají no…ale to i u prvního, a když to tak zpětně vemu, tak by mi ta voda stejnak nevyšla s takovou rychlostí
… Ano, to je moje první miminko
Říká každý, že ať jsem ráda za takový porod no
A taky že jsem
Ono celkově jsem to měla takové pohodové, těhotenství bez nevolností, nechutenství, žádné oteklé nohy, nic
Jen jednou se mi spustila krev z nosu no, asi tak na 3 hodiny jsem měla co dělat
Ale jinak pohodička, snad bude i to druhé takové ![]()
Ja teda taky tehotenstvi bez komplikaci to jsem moc rada!!a do Fm pudu tez, nedomluvime se na stejnou dobu?
jo ten porod do vody, jsem chtela taky!!!skoda ze to tam nedelaji, ani tam neodebiraji pupecnikovou krev to je taky skoda a uz vim ktera je ta Vojkovska..joo ta je v pohode pani…atak priste uz budeme vedet ![]()
Nooo domluvit se můžem
My bychom chtěli druhé asi tak za 2-3 roky… ikdyž uvidíme no
A pupečníkovou krev odebírají ale jen přes týden a to na darování, ne do úschovy ne? Mám takový pocit, že je to tak
A tu vodu, to by tam mohli pořídit teda ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.