Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím,
chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s porodnicí a s oddělením šestinedělí v KNTB Zlín. ![]()
Taky zda má někdo zkušenost zde s předčasným porodem - péče o dítě/matku.
Rodila jsem tam před šesti lety a pokud není nutný předčasný porod, doporučila bych spíš jinou porodnici. Přístup k rodičce jak na běžícím páse, neosobní, někteří byli milý, ale zpětně vidím, jak z některého personálu sršela lhostejnost. Poporodní úzkost a deprese nikoho nezajímají, když je čas na jídlo, musíš všeho nechat a jít, pro to možná miminko nebude mít pochopení… Ze strany pacientky to byl hrozný stres. Nedávno jsem v Kroměřížské porodnici probírala s jinou paní, která rodila ve Zlíně před 3mi lety, že ten přístup je 100 a 1.
@Petule030 naprosto s tebou souhlasím.. Taky jsem tam rodila před 6 lety.. Vím že teď je velice oblíbená Kroměřížska porodnice.. Na druhou stranu neonatologicke oddělení ve Zlíně je opravdu špičkové.
Rodila jsem tam 3× a byla jsem spokojená. Už se rodit nechystám, ale kdyby jo. Zas bych šla tam.
Prvně jsem tam rodila, ještě jsem žila doma v okolí Zlína. Při dvou dalších porodech jsem žila 100 km dál. A jela jsem opět rodit do Zlína.
Chtěla jsem rodit v porodnici, kde je všechna péče v jedné budově. Manželově kamarádovi zemřelo dítě po porodu 2-3r. zpět. Napilo se plodovky a vznikly komplikace. Dítě převáželi jinam. Mamku pak za ním. Taky jsem s takovou paní ležela v porodnici. Že dítě převezli do Zlína. Ona rodila 32tt. A pak teprve jí dovezli z Hradiště. Tomuto jsem vždy chtěla předejít, že nás rozdělí. Syn měl potíže od narození. Dobře jsem se rozhodla.
Navíc jsem teda chtěla, ať mají moje děti stejné místo narození. Město jak mám já v rodném listě. I proto Zlín.
@Kelsey je to pravda.. Dcera se narodila 34 týden a neonatologicke oddělení bylo výborné… Oddělení šestinedělí už bylo horší.. Ale ano.. Pro bezpečí dítěte je to asi dobrá volba.
1. porod leden 2020 - přirozený porod koncem pánevním, já ok, malý se nalokal zkažené plodové vody+ infekce, takže byl 5 dní na Jipce, vše perfektní od porodu až po oddělení na novorozenecké i šestinedělí, Jipka taky super
2. porod červenec 2022 - císařský řez (malý opět koncem pánevním, ale s komplikacemi) opět vše super
Já jsem na doporučení kamarádky rodila v květnu na Vsetíně, ikdyz to máme blíž do Zlína. Zlin prý jako na běžícím pase, ale osobní zkušenost nemám.
Přijeli jsme na vyvolání 41+5 v 7;00, před půlnocí se syn narodil. Celou dobu jsme byli s manželem v pokoji s vanou, na tom samém místě jsem I rodila, po celou dobu tam byla jen moje PA a porodnik- MUDr. Janáč, který je špičkový… Porod bolel, ale vše probíhalo v klidu, na cokoliv jsem se mohla zeptat, bylo tam krásně přítmí, intimno, manžela zapojili do porodu - držel mi nohu…
Odd 6ti neděli jediný nedostatek, WC a sprchy nebyly na pokoji…