Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj ženy, čekáme druhé miminko a tak bych se chtěla informovat…na první porod bohužel nevzpomínám moc hezky, po čtrnácti hodinách nakonec musela být akutní sekce….
Dají vám v druhém těhotenství vybrat mezi přirozeným porodem nebo druhou sekcí?
Mám po první zkušenosti z přirozeného porodu velký strach, samozřejmě pokud by jiná možnost nebyla než přirozený, zvládnout bych to musela, ale já se bojím i toho aby to pak znovu neskončilo akutní sekcí a já bych znovu na sále prospala to nejhezčí z celého porodu a to je narození miminka.
Stále nad tím přemýšlím…tak prosím jestli někdo máte svou zkušenost. Děkuji
@Anonym1723 já rodila v tedy v Praze. První dcera po dlouhých hodinách nesla ven, měla přes tvar ručičku a tak ji že mě nakonec tahali kleštěmi. Taky nemám na co pěkného vzpomínat. Měla běžnou váhu 3,5kg.
U druhé dcery, v jiné porodnici, s váhovým předpokladem 4,3kg mi dali vybrat, buď budu rodit normálně a může se stát, že to skončí sekci nebo na ni půjdu rovnou.. nakonec jsem radši kývla a dcera měla přes 4,5kg..nevím jak dlouho jsi po prvním porodu, ale většinou i koukají na stav jizvy a další okolnosti. Myslím, že záleží na dohodě, spíš se ale za mě přikloní k sekci ![]()
@lucynka25 jsem dva roky po sekci…
Děkuji za zkušenost, budu doufat, že mě nebudou tlačit do přirozeného a nechají mě si vybrat
Třeba si to nakonec ještě rozmyslím a přikloním se k přirozenému, ale ráda bych byla aspoň trošku klidnější a věděla, že mě do toho nebudou tlačit
Děkuji
@Anonym1723 píše: Více
Tak kdyz zacnou pochybovat o sekci, tak se seber a jdi do jine porodnice…?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.