Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, sháním aktuální zkušenosti s porodnici v ČK. Četla jsem dva rozhovory s Mudr. Nerudou - máte některá zkušenost přímo konkrétně s tímto lékařem u porodu? Upřímně rozhovory mě moc nenadchly a konkrétně tohoto lékaře bych u porodu nechtěla.
Jedná se o můj druhý porod. První v ČB - mám na to bohužel ne úplně hezké vzpomínky. V podstatě nakonec absolutní ztráta kontroly nad svým tělem a nad situaci a už to nechci zažít. Nakonec jsem, ale dopadla ještě dobře - dítě jsem vytlačila, bez nástrihu. Prostě jsme si nesedli s personalem a proběhly kroky k urychlení porodu i když k tomu nebyly indikace co se týče miminka. Zkrátka to chtěli mít rychle za sebou.
Do ČB už ale nechci jít, mám blok a bojím se, že bych se psychicky úplně uzavřela a nebyla bych schopna porodit a vytvořila bych si úplně zbytečné komplikace. Zvažuji tedy ČK, nicméně po přečtení rozhovoru mi to teda přijde jako úplně stejná katastrofa jako ČB.
Podívejte se na recenze porodnice Český Krumlov
Zkus Jindřichův Hradec. Ten si hodně chválí - přístup, personál i rodinné prostředí.
Díky za reakci. V JH rodily dvě me kamarádky. Ani jedna nebyla spokojená. ![]()
Chápu, že všude se najde nějaký personál se kterým si prostě rodička úplně nesedne. Nemyslím si, že bych byla nějaká echt lesana, jak tomu dnes lékaři rádi říkají. Jen bych prostě chtěla porod nechat ve své režii. Nebráním se zásahům v případě, že se dítě dostává do dechové tísně. Nechci, aby do toho někdo stoural, jen protože mu to přijde dlouhý a chce si jít dát svaču a kafčo.
Dobrý den, budu moc ráda, když mi pomůžete vyplněním rychlého dotazníku.
https://docs. google. com/…07g/viewform?…
Alternativní porody coby součást holistického pojetí zdraví
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.