Porodnice Pardubice - čerstvé zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
419
25.11.14 18:58
@Andria88 píše:
Jidlo moc neresim, jde mi o tu peci hlavne. Prirozeneho porodu se nedockam? Mala je uz otocena hlavickou dolu, tak to na cisare neni uz ne? [/citace
Přirozeným porodem jsem myslela porod bez zbytečných zásahů, neustálého obtěžování rodičky vyšetřeními a možností vybrat si polohu. Porod bez oxitocinu, bez léků na tlumení bolesti atd.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
25.11.14 18:59
Přirozeným porodem jsem myslela porod bez zbytečných zásahů, neustálého obtěžování rodičky vyšetřeními a možností vybrat si polohu. Porod bez oxitocinu, bez léků na tlumení bolesti atd.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
25.11.14 19:53

Jo takle :-)
No, jsem zvedava, kde skoncime, pze v chrudimi se rodi od 36+0 a nasi princezne se chce od 27tt ven. Tak uvidime, ale na okolni porodnice (pce, chrudim nebo hk) chvala moc neni :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
25.11.14 23:21

@Andria88 v pardubicích rodila ta spokojená :-). Měla teda nadstandart a nemohla si to vynachválit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.2.16 13:54

Ahoj maminky, není tu některá, která rodila v pardubické porodnci po září předloňského roku (od 09/2014) a podělila by se o zkušenost? Prý v Pardubicích v porodnici nastaly velké změny, poté co měli opravdu špatnou pověst, tak šli do sebe a začli podporovat přirozené porody, aromateriapii, do porodu zbytečně nezasahovat, velká podpora bondingu apod. Chtěla bych znát vaši zkušenost, rozhoduji se mezi Pardubicemi a Rychnovem. Předem moc děkuji.

Příspěvek upraven 04.02.16 v 14:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
4.2.16 14:25

Ahoj, rodila jsem v Pardubicích sice 3/2015, ale měla jsem vše, co popisuješ. Byla jsem sice na vyvolávání porodu, protože jsem přenášela, ale hned po příjmu jsem měla na pokoji manžela, porodní asistentka nám přímo aromaterapii nabídla, plus manžel dostal masážní olejíček, aby mi při kontrakcích mohl masírovat záda. Porod nechávaly postupovat tak, jak si tělo samo řeklo a jen po určitých intervalech natáčely monitor miminka, já si po celou dobu hopsala na míči. Při samotném porodu jsem měla úplně super porodní asistentku, která mi se vším pomáhala a hodně chválila. Ihned po narození mi prcka daly na bříško a nechaly nás se pokochat, než vyšla placenta. Pak během šití mi malého odnesly na umití a vážení a pak jsme si ho s manželem 2 hodiny užívali, než mě odvezly na šetinedělí. Za mě super porod - a to jsem se vyvolávání bála jako čert kříže, a personál, který jsem tam měla při porodu taky super. Takže moje zkušenost je super a při druhém porodu pojedem taky do Pardubic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.2.16 14:29

@asmodis
Moc ti děkuji za příspěvek! Odpovídá to, já jsem se spletla s datem, má být 09/2014. To ráda slyším. Monitory dělali klasicky, připnutí pásu na bříško a nebo takový ten přenosný co má PA v ruce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.2.16 14:31

@asmodis
už jsem ten rok v mém dotazu upravila:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
4.2.16 14:38

@Carrota Rodila jsem před 7 týdny. A musím potvrdit to, co píšeš. Udály se tam tak obří změny, že jsem nestačila lapat po dechu (předchozí porody 2008 a 2012). Absolutně ve všem mi vyšli vstříc, bez blbých příprců, bez debat. Nechtěla jsem oxytocin, nechtěla jsem žádné další zásahy do průběhu první doby, pokud se bude miminku dařit dobře. Došla jsem s odteklou vodou, 10 hodin jsem stála na 3cm, vždycky se jenom došli zeptat, jestli chci dál vyčkávat. Dokonce mi donesli místo oxy oběd :lol: Nevídaná věc, jíst při porodu!! :lol: Na dopomoc s odloučením placenty mi místo oxy mazali břicho éterickým olejem a přiložili miminko. Bonding sami od sebe, dotepání pupečníku sami od sebe, žádná epi sami od sebe, nemusela jsem být kontinuálně na monitoru, jak to u nich bylo zvykem. 4.doba na PS bez zbytečného vyrušování, miminko mi nikam neodnášeli, doktorka ho přišla vyšetřit za mnou na box..no paráda, já jsem byla v euforii :palec: Když jsem to pak docentovi hlásila na vizitě, bylo vidět, jakou má radost :)

Příspěvek upraven 04.02.16 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
4.2.16 14:38

Mě dělaly ten klasický na pásy, ono nás tam totiž rodilo hodně, byla zavřená Chrudim a Hradec měl stopku, tak jezdilo vše do Pardubic, navíc já už byla od rána bez plodovky, takže jsem si hověla na míči a měla pásy kolem břicha. Ale nic hrozného to nebylo, horší pro mě bylo to, že když jsem rodila, tak celý den netekla teplá voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.2.16 10:41

@PetiteFillette @asmodis
Děkuju moc! Potěšily jste mě! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
9.2.16 07:43

Ahoj holky, snad nebude vadit, že se přidám. Mám teda termín až v červenci, ale jsem prvorodička, tak už koukám co a jak. Jsem z Pardubic, tak to asi bude moje první volba. Děkuji za vaše zážitky a dojmy, moc mi to pomáhá. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
9.2.16 09:36

Vikulín

Nemáš za co, kdybys něco chtěla vědět, klidně se ptej, pokud budu znát odpověď, písnu :) Taky mi před porodem hodně pomáhalo číst ty pěkné deníčky o porodu a kladné recenze na porodnice, uklidňovalo mě to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
9.2.16 11:12

@asmodis Děkuju moc :), je pro mě moc důležité, aby partnera neposílali domu i kdyby se mělo zdát, že to třeba potrvá. S Tebou tam tedy mohl být celou tu dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
9.2.16 11:15

Já jsem docela hleděla, že manžela domů neposlali. Přišla jsem s odteklou vodou, s nálezem na 1cm a nechtěla jsem ničím podpořit urychlování, takže mě dali na „čekací pokoj“, ne na box. Byla jsem tam teda sama (jsou tam postele pro 3 maminky) a manžela poslali automaticky se mnou. Pravda, že se očekával rychlý průběh, byla jsem třetirodička. Ale ten se nakonec nekonal, rodila jsem 12 hodin a manžel tam byl celou dobu se mnou. A měla jsem dojem, že kdybych chtěla mít u porodu klauna se slonem, umožnili by mi i to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková