Porodnice Pardubice 2022

1445
18.7.22 15:29

Porodnice Pardubice 2022

Ahoj,

snažila jsem se zjistit nějaké info z předchozích diskuzí, ale vše je několik let staré, takže zakládám téma nové.

Máte někdo prosím aktuální zkušenost s porodnicí v Pardubicích? Přístup, podmínky apod.? Rodit bych měla v listopadu a začínám už se pomalu rozhodovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
18.7.22 17:27

Já mám nyní z konce června a byla jsem maximálně spokojená 🙂 perfektní přístup, všechno mi vysvětlovali, ptali se mě jestli s danou situací souhlasím apod., co přesně tě zajímá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
18.7.22 18:07

@misa.ch1 Hlavně ten přístup. Já nepotřebuju nic extra, ale vadí mi takové ty pohrdavé průpovídky. Osobní zkušenost nemám, ale co jsem slyšela od kamarádek tak je to třeba něco na styl, že na ně křičely, když nevěděly, jak se kojí. Každá sestra radí něco jiného a pak na kamarádku prskaly, když to dělaly jinak/dle rad předchozí setsřičky. Tomu bych se ráda vyhla.
U porodu mě zajímá jak je to s nástřihem a bondingem. Tomu bych se ráda vyhla, pokud je to alespoň trochu zdravotně možné.

A přítel se mnou může být celou dobu, nebo ho „vykopnou“ dokud nezačne porod jako takový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.7.22 19:17

Tak s průpovídkami jsem se vůbec nesetkala, nevěděla jsem jako prvorodička nic a všechno mi ukázali a nikdo neměl problém 🙂 nástřih jsem měla, jinak by neprošel prcek takže nemohu posoudit, ale doktorka mě naváděla jak tlačit a vím, že mi sama říkala ať ještě zaberu aby nemusela stříhat, ale nešlo to 🙂 bonding podporuji, v nemocnici jsem byla hospitalizována déle a když se mi rozjel porod tak mi hned řekli at zavolám manžela a mezi tím mě přesunuli na porodní box, ale předtim tam se mnou být nemohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
18.7.22 20:39

@misa.ch1 Tak to zní supr :) děkuji za referenci. Škoda jen toho přítele. Nemohl by být se mnou ani na nadstandartu? Nevím, jak bych bez něj celou tu hekací fázi zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
18.7.22 20:44

Bere se za aktualni recenzi zkusenost 2 roky zpet? :D
Vsechno v poradku. Nastrih se souhlasem, klystyr taky. Byl covid, takze partner az na zaver porodu a bonding. Do sprchy jsem mohla kdykoliv, stejne tak si tam chodit po chodbach mezi zacinajicima kontrakcema, pit, atd.
Na sestinedeli sestricky ochotne. Jidlo teda bida, ale to se da vzit svoje. Ukazaly kojeni, koupani, oblekani. Prikrm na pozadani taky byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.7.22 23:18

@tevl to bohužel nevím, tím že jsem byla hospitalizovana pro jiné obtíže a pak až byl porod tak nevím jak toto funguje při normálním porodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.7.22 20:09

Ahoj,

já rodila v Pardubicích na začátku května a nemůžu říct vůbec nic špatného.

Na příjmu mi všechno vysvětlili, udělali vyšetření a potom mě odvedli na porodní box. Porodní box byl čistý, připravený, byla tam aromaterapie, sprcha, hopsací míč, přítmí a celkově to na mě působilo tak, že jsem se tam dokázal uvolnit.

Porodní asistentka byla úplně skvělá, zeptala se jakou vůni chci do difuzéru, masírovala mi břicho vonnými oleji a dokonce i do klystýru jsem dostala nějaké bylinky pro vyvolání porodu. Působila velmi sympatický a byla empatická. Dokonce mě další den přišla navštívit na pokoj šestinedělí. Vše mi vysvětlovala a zároveň mi nechali dostatek prostoru abych tam byla jen já a partner. Chodili jen občas dělat monitor a udělat jednou za čas vyšetření.

Doktorka která mě rodila byla taky suprová a neudělala mi rutinní nástřih. Po porodu jsem dostala miminko hned na hrud na 2 hodinky. Během těch dvou hodin nas nikdo nerušil a opravdu to byl čas jenom pro mě, miminko a manžela.

Potom mě odvezli na šestinedělí tam jsem teda měla nadstandard (nevím jak jiné pokoje). Ale nemůžu si vůbec stěžovat. Bylo to tam čisté a paní uklízečka tam chodila dvakrát denně uklízet. Sestřičky jak z dětského tak z oddělení šestinedělí byly fajn. A jediné co bych teda mohla vytknout je ta nemocniční strava, takže si do tašky přibal nějaký tyčinky čokoládu atd. :D ;)

Já byla na 100% spokojena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.7.22 20:24
@tevl
@tevl píše:
@misa.ch1 Hlavně ten přístup. Já nepotřebuju nic extra, ale vadí mi takové ty pohrdavé průpovídky. Osobní zkušenost nemám, ale co jsem slyšela od kamarádek tak je to třeba něco na styl, že na ně křičely, když nevěděly, jak se kojí. Každá sestra radí něco jiného a pak na kamarádku prskaly, když to dělaly jinak/dle rad předchozí setsřičky. Tomu bych se ráda vyhla.
U porodu mě zajímá jak je to s nástřihem a bondingem. Tomu bych se ráda vyhla, pokud je to alespoň trochu zdravotně možné.A přítel se mnou může být celou dobu, nebo ho „vykopnou“ dokud nezačne porod jako takový?

Ještě teda dodám, že mi praskla voda a neměla jsem kontrakce, takže partnera poslali domů, aby se vyspal. Ale oni to tam mysleli dobre, asi už ví jak to chodí. Já přijela v 11 vecer a byla jsem na 1 cm, kontrakce žádný. Ale určitě by šlo domluvit, aby tam byl partner celou dobu. Když se na to koukám zpětně jsem ráda, že to takhle bylo a aspoň se trochu vyspal, během těch pár hodin o nic nepřišel a jelikož jsem rodila až o půl 7 vecer další den, tak mel aspoň energii mě podporovat.. jinak jsme prijeli v 11 vecer a volala jsem partnerovi v 7 ráno že už ho tam chci ikdyz mi sestry říkali že to ještě potrvá protože jsem za tu dobu byla jen na 2 cm a měli pravdu. :lol:

Po bondingu mi malého hned dovezli na šestinedělí, kde mi ukázali jak kojit, prebalit, první pomoc, ukázali monitor dechu, celý pokoj, jak se ovládá postel.. prostě vysvětlili mi vše od A do Z :)

Jinak cvičila jsi s aniballem? Já ano a porodní asistentka to hned řekla doktorce a ta pak věděla že nástřih nebude nejspíš potřeba ikdyz mi říkala že to není na 100 % ale brala na to dost zřetel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
25.7.22 11:33

@Andrea990 Teda, děkuji moc za krásný popis. To mě dost uklidnilo.
A sestřičky na šestinedělí byli v pohodě?

Nad nadstandartem taky dost přemýšlím, ale popravdě se bojím, že pokud se zas na podzim rozjede covid, tak tam budu těch pár dní dost sama. Ale uvidíme :) jinak mě ta idea moc láká.

Aniball mám v hledáčku. Jsem teprve 25tt, takže mám na to jejich doporučení od 35tt ještě čas. Ty jsi cvičila od kdy? :)

Jo a byla jsi u nich na nějakém předporodním kurzu nebo na cvičení? Já se pořád ne a ne odhodlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
25.7.22 15:18

@tevl na všechny sestřičky co jsem narazila si nemůžu stěžovat, fakt byly super. Já před porodem četla na ig zkušenosti ženských z porodnic a dost jsem se bála že uslyším věty typu „nekřičte, nejsme na to zvědavý“, nebo „máte špatný bradavky, slabý mlýko“ atd. Ale fakt jsem se tím strašila zbytečně, tam byly všechny sestřičky na pohodu, dokázaly poradit, a když jsem si chodila 3× denně pro čistý oblečení protože byl malej pořád počůranej (asi jak ležel na boku), tak jsem si už přišla, že je musím hrozně otravovat, ale byli v pohodě, maximálně se tomu zasmáli :D Já byla fakt hrozně vyplašená, že odejdu se šrámama na duši, když jsem četla ostatní zkušenosti z porodnic, ale vážně se nemusíš ničeho bát :)

Do toho nadstandartu bych určitě znovu šla, já chtěla i nadstandart porodní box, ale bohužel měli zrovna rozbitou vanu :nevim: A na nadstandartu na šestinedělí je fajn, že si můžeš do sprchy a na záchod chodit jak chceš a nemusíš brát ohled na ostatní maminky, protože když jste na pokoji třeba 4 a máš chodit do sprchy správně po každý potřebě, tak je tam pak dost plno.. Ale třeba kamarádka byla na klasickém pokoji a té to zase vyhovovalo, protože tam nebyla sama a mohla si s ostatníma mamkama povídat.. Já jsem celkem introvert, takže jsem radši byla sama a měla jsem pohodičku.. taky se víc vyspíš, protože tam každou chvíli nebrečí jiné miminko a návštěva za tebou může přijít rovnou na pokoj, to na klasickém pokoji, kde vás je víc nejde

A s aniballem jsem cvičila podle návodu, takže asi ten 35 tt, podle mě to dost pomohlo a hlavně mi to zvedlo seběvědomí, když jsem šla rodit a měla jsem nacvičený ty potřebný cm :D.. A musím říct, že mě po porodu nic nebolelo, asi jak byla zvyklá z toho cvičení :lol: Ale uvidíš, není to pro každého, někomu je to hodně nepříjemný, mě byl třeba aniball víc příjemný než masáž hráze

Na předporodním kurzu jsme byli v porodnici spolu s partnerem a na cvičení jsem chodila do sportlifu na Dubině :-)

Jinak už víš, jestli čekáš holčičku nebo chlapečka? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
25.7.22 15:42
@Andrea990 píše:
@tevl na všechny sestřičky co jsem narazila si nemůžu stěžovat, fakt byly super. Já před porodem četla na ig zkušenosti ženských z porodnic a dost jsem se bála že uslyším věty typu „nekřičte, nejsme na to zvědavý“, nebo „máte špatný bradavky, slabý mlýko“ atd. Ale fakt jsem se tím strašila zbytečně, tam byly všechny sestřičky na pohodu, dokázaly poradit, a když jsem si chodila 3× denně pro čistý oblečení protože byl malej pořád počůranej (asi jak ležel na boku), tak jsem si už přišla, že je musím hrozně otravovat, ale byli v pohodě, maximálně se tomu zasmáli :D Já byla fakt hrozně vyplašená, že odejdu se šrámama na duši, když jsem četla ostatní zkušenosti z porodnic, ale vážně se nemusíš ničeho bát :)

tohle je přesně to, co slýchám stále taky. Plus k tomu ještě, že každý sestřička radí něco jiného. Tak snad budu mít také dobrou zkušenost. Čekám holčičku :)

Nadstandart s tou vanou bych chtěla taky. Doufám, že bude volný :) A jsem také introvert, tkže právě z toho důvodu zvažuju i ten samostatný pokoj. Kamarádka měla v Praze zkušenost, že byl záchod i sprcha nonstop od krve.

To cvičení na Dubině mám kousek od domu, ale ne a ne se k tomu dokopat. Pořád plaším, že tím něco podělám (mám nízko položenou placentu, ale dr. o žádném omezení nemluvila). ale na kurz bych určitě chtěla. Hned jako skončí prázdniny, tak tam jdu. Stále to za to? Uklidnilo tě to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
25.7.22 16:33

@tevl Tak přeju krásnou, zdravou holčičku a minimálně tak dobrou zkušenost jako jsem měla já :-)

No ten záchod od krve musel být mazec 8o 8o Ale ono se není čemu divit, když ti po každý potřebě doporučují chodit do sprchy, tak se to občas dělá tak, že chodíš čůrat rovnou do sprchy :D

Jestli si top dobře pamatuju, tak to cvičení bylo v pondělí a pátek.. V pondělí si se vždycky zapotila a v pátek to bylo takový relaxační, taková meditace trochu :D tak můžeš zkusit jít v ten pátek :-)

Jinak ten kurz byl celkem fajn, já se chtěla hlavně i podívat jak ta porodnice vypadá :D Připrav si nějaké otázky na co chceš zeptat, mě to vždycky napadlo až potom :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková