Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jo, klidně tam na to mít čas budeš, pokud ti děcko nebude moc řvát. Soukromí jak kde. To si zjisti v porodnici kde plánuješ rodit, jak vypadají pokoje.
Manžel neví, že ti rostou chlupy všude možně po těle? Mám PCOs a chlupy mi rostou hodně na břiše a pod bradou. Taky musím trhat, ale teda ne denně… Bricho teda musím holit/depilovat často, to bych vytrhávala dva dny. Nicméně můj manžel o tom ví a nijak to neřeší. V porodnici čas je, miminko první dny hodně spí, soukromí jak kde, zaplať si nadstandard.
Možná to ví, všiml si, jen to nekomentuje…? ![]()
Každopádně nevím, já byla dvakrát vždy na společném pokoji s druhou maminkou, do sprchy jsem chodila xkrat za den, vždy když mimčo spalo, druhou maminku jsem poprosila, jestli ji tam dítě muzu nechat, ale dost jsem teda spechala, rychle se osprchovat a zas zpátky… nevím, být pryč půl hodiny. Ale tak asi jako proč ne, když to reknes dopředu, ze budeš dyl… a nebo ten nadstandart, ale tak ten není vždy dostupný ![]()
Kup epilator, přijedeš a hotovo. Nebo tedy myslím. Mě roste pár chloupků na krku ale ty, stačí vytrhnout jednou za 14 dnů. Netuším tedy zda tak krátký chloupek ten epilator vezme. Ale klidně bych zkusila nějaký obyč levnější.
@Anonymní píše:
Ahoj,za chvíli mě čeká první porod a já přemýšlím nad takovou intimní věcí.
Jde o to, že mám hirsutismus - ochlupení na místech, které není typické pro ženu. Tzn., bradavky a hlavně brada a po straně na tvářích.
Jde mi hlavně o tu bradu, kde si musím každé ráno minimálně půl hodiny trhat chloupky pinzetou, kůži na tomto místě mám zarudlou a nehezkou - používám pudr, se kterým to jde.
Děsí mě, jak to bude v porodnici. Budu tam mít čas a hlavně soukromí na tuto proceduru? Jakmile bych jeden den vynechala, tak se tam objeví viditelné černé chloupky. Jsem z toho docela psychicky špatná. Nevím, jak to udělat, aby si toho nikdo nevšiml, protože manžel to neví. A nikdo jiný také ne.
to každý den vstáváš ve tři ráno aby jsi se zkrášlila a pak si lehneš a vstáváš s manželem? jinak pokud budeš rodit cs a budeš na jip tak na to čas mít nebudeš ale všem tam to opravdu bude jedno, já mám chupy taky všude i na obličeji a fakt se nad tím nikdo nepozastavoval maximálně to řeší ohledně diagonóz který k tomu patří
Tak kdyby to manzel vedel, mas o psychicky problem mene. Protoze doktorum a sestram to bude putna, a ostatnim na pokoji to taky muze byt fuk, asi si te nebudou prohlizet a zkoumat a komentovat.
A kde to chceš praktikovat? Na WC, koupelně, tam je tma, na denním světle čili na pokoji budeš mít další maminku. Asi bych šla do obličejového epilátoru, na to světlo nepotřebuješ. No je mi tě líto… Nějaké léky na to neexistují? Nebo bylinky, přípravky, něco..
Moje teta měla opravdu velký knír, spousta mužů takový nemá. Nechávala si ho odstranit laserem. Nebyla by to cesta?
@Zeoli píše:
A kde to chceš praktikovat? Na WC, koupelně, tam je tma, na denním světle čili na pokoji budeš mít další maminku. Asi bych šla do obličejového epilátoru, na to světlo nepotřebuješ. No je mi tě líto… Nějaké léky na to neexistují? Nebo bylinky, přípravky, něco..
nehledě na to že na pokoji můžou být i tři a budou tam chodit návštěvy, já tam měla ženskou co jí vlezla na pokoj návštěva v osm ráno a odešla v osm večer ![]()
K dotazu s porodnicí to moc není, ale proč si nenecháš ochlupení odstranit laserem? Zase tolik to nestojí a po pár aplikacích je to trvalá úleva. Můžeš si koupit i domácí IPL. Než si každý den škubat chlupy, to ti za těch pár tisíc stojí ne?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj,
za chvíli mě čeká první porod a já přemýšlím nad takovou intimní věcí.
Jde o to, že mám hirsutismus - ochlupení na místech, které není typické pro ženu. Tzn., bradavky a hlavně brada a po straně na tvářích.
Jde mi hlavně o tu bradu, kde si musím každé ráno minimálně půl hodiny trhat chloupky pinzetou, kůži na tomto místě mám zarudlou a nehezkou - používám pudr, se kterým to jde.
Děsí mě, jak to bude v porodnici. Budu tam mít čas a hlavně soukromí na tuto proceduru? Jakmile bych jeden den vynechala, tak se tam objeví viditelné černé chloupky. Jsem z toho docela psychicky špatná. Nevím, jak to udělat, aby si toho nikdo nevšiml, protože manžel to neví. A nikdo jiný také ne.