Porodnice Plzeňský kraj

32
5.5.16 20:10

Porodnice Plzeňský kraj

Dámy, mám dotaz. Přečetla jsem toho tu poměrně dost o porodnicích v Rokycanech, Plzni, ve Stodě a taky v KV.. Ale zajímala by mě osobní zkušenost. Je podle vás v Plzeňském kraji možnost rodit v klidu? Vhodnou alternativou by byl pro mne porodní dům, což bohužel u nás ještě nefunguje, tak jak by mohlo. Rodit doma se bojím. Ale zároveň mám strach z nemocnice - z přístupu lékařů, porodních asistentek, snahy o vyhovění přání apod.? Nechtěla bych rodit někde, kde mi miminko odnesou ihned po porodu. Také nejsem pro nástřihy, umělé ovlivňování porodu (kde je stanoveno, jak dlouho má porod trvat? Vzhledem k unikátnosti každého ženského těla je toto přeci individuální), či léky proti bolesti. Také nechci aby mě nutili v jaké poloze musím rodit. Ráda bych si jí vybrala sama podle potřeby. A to vynechávám přítomnost partnera po celou dobu porodu, příp. duly či vlastní porodní asistentky, ztlumení světel apod.. Vím, že se to může jevit jako blbost, ale věřím tomu, že psychika matky hodně ovlivní porod i samotný vstup miminka na svět.. Doufám, že jste trochu pochopily moji otázku.. :lol: A omlouvám se, za takovýto odstavec.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
5.5.16 20:20

Já jsem rodila v Plzni, nechtěla jsem preventivní nástřih-neudělali mi ho, na bolest mi nic nenutili spíš naopak, neradi dávají epidurál, nechali mě rodit 18 hodin bez urychlování, mohla jsem si vybrat polohu na tlačení, mohla jsem si navodit atmosferu jakou jsem chtěla - svíčky, aromalampy apod…

I když ne vše bylo růžové tak si nemůžu stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.5.16 20:31

Ahojky, rodila jsem loni v porodnici v Plzni na Lochotíně a mohu Ti tuto porodnici doporučit. Z mnoha stran jsem slyšela, že jsou tam dobří doktoři, a to bylo pro mě hlavní. Ať si kdo chce co chce říká, při porodu je přece nejdůležitější ten samotný průběh, aby vše dobře dopadlo a v případě komplikací byl po ruce odborník. Pár věcí by se tam našlo, co by mohlo být vyřešeno líp (ale každému, s kým jsem se tam bavila, vadilo něco jiného, co jedné vadilo, bylo pro druhou ok a opačně, proto se tu o tom nebudu rozepisovat) ale to jsou pro mě maličkosti, které vyplývají z toho, že je to velká porodnice, tudíž záleží na tom, jak bude v době tvého porodu vytížená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
5.5.16 20:38

@vertunka děkuji za info. :) A v jaké nemocnici jsi přesně rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
5.5.16 20:41

@mougu ptám se dost dopředu.. :lol: Nepředpokládám, že by v prosinci bylo narváno nastávajícíma maminkama, ale zároveń i doktoři a PA budou chtít byt doma.. Tak těžko říct.. A co přístup k tobě? Byl v pohodě? A vyhověli tvým přáním, když jsi nějaké měla? Já mám z nemocnic téměř panickou hrůzu, ale bohužel se tomu nevyhnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.5.16 21:04
@baanet píše:
@mougu ptám se dost dopředu.. :lol: Nepředpokládám, že by v prosinci bylo narváno nastávajícíma maminkama, ale zároveń i doktoři a PA budou chtít byt doma.. Tak těžko říct.. A co přístup k tobě? Byl v pohodě? A vyhověli tvým přáním, když jsi nějaké měla? Já mám z nemocnic téměř panickou hrůzu, ale bohužel se tomu nevyhnu…

Já jsem žádné speciální požadavky neměla. Prostě jsem si řekla: Udělám, co mi řeknou, posadím se nebo položím, kam mi řeknou, jen abych to měla úspěšně za sebou :D Neměla jsem nadstandard (nechtěla jsem ho, nějak mi to bylo jedno), takže jsem před porodem byla na normálním pokoji, kde jsem čekala, až budu rodit, a tam se mnou nesměl být manžel, protože to byl pokoj pro víc lidí, tak abychom se nerušili… Ale nakonec jsem tam byla celou dobu sama… Manžela jsem mohla zavolat až když jsem začala rodit… Po porodu mi jí hned ukázali, pak jí odnesli otřít a zabalit, to bylo v té stejné místnosti kousek ode mě, takže jsem na ní viděla (nelíbí se mi, když ty děti odnášejí pryč z místnosti) a pak mi jí cca za 5 minut dali… No a sestry po celé ty 4 dny, co jsme tam pak byly, se snažily vyhovět… přístup byl dobrý… Měla jsem nad postelí zvonek a kdyby cokoli, mohla jsem zavolat… Byla jsem ze všeho vyplesklá, tak jsem volala kvůli každé prkotině a kupodivu mě nikdy nikam neposlaly :D :D :D a snažily se být příjemné a pomoct :D muselo to být těžké :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
5.5.16 21:20

@baanet Lochotín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
5.5.16 21:30

Taky sem rodila na lochotíně a nemůžu si stěžovat, PA strašně hodná, partner moh bejt na sále po celou dobu, nástřih mi nedělali, léky nabízeli, ale nechtěla jsem, jinak sem měla celej den sál pro sebe takže klídek, nikdo nás nerušil. I na oddělení šestinedělí bylo všechno v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.5.16 15:01

Páni, děkuju Vám moc. Koukám, že zatím na plné čáře u všech vyhrává Lochotín.. =) Spíše jsem soudila, že navrh budou mít menší nemocnice.. Ale asi jsem se spletla.. =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
6.5.16 15:43

Já taky byla na Lochotíne a ok. U mulacu jsou porodní boxy a to je pro mě hrozna představa. Na Lochotíne jsme byli s mužem sami…vana, sprcha, postel…léky nenutili spíše naopak…šlo mi hlavně o péči pro miminko a ta by mela byt v případe komplikací právě na Lochotíne nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
11.5.16 07:28

Ahoj rodila jsem předminule léto na lochaci a letos tam jdu zas :D do rokycan by me nedostali ani párem volu, mulacovku nevím..preji šťastnou ruku při výběru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
12.5.16 10:13

@hanulech Děkuji :) Je hezké vidět, že i u tebe vítězí na plné čáře :D Přeji dobrý průběh ;) Pak dej prosím vědět, jaké to bylo letos.. (Předpokládám, že budeš rodit dřív než já ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.17 14:37

Ahoj, rodil někdo ted na lochotíně? zajímá mi jestli odnášejí pořád miminka po porodu a přinesou až za 2 hodiny na šestinedělí na 15 minut a pak zase odnesou jako nám před 4 lety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková