Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, tak zvolna dávám dohromady základní výbavu a potřeby do porodnice a koukám na ten podolský seznam. Chci se zeptat, kdo máte aktuální zkušenost, jak je to myšleno s těmi plenkami. Píše se doslova: plenkové kalhotky pro novorozence (6-10ks/den) Jsou myšlené papírové jednorázovky? Nebo látkovky? Čekám první, tak nemám odhad - může těch 10 denně v pohodě stačit? Nebo je tam pak i nějaký erár? A pro maminy tam tedy není nic (viz vložky komplet vlastní.) Košile pro mamky - jsou i nějaké erární, nebo člověk od porodu do odchodu točí ty dvě, co jsou doporučené v seznamu?
Díky za zkušenosti
@sakota plenky jednorazovky, normalne vem pakl plenek. Ja mela jen ten mensi. Pri nejhorsim manzel/pritel prinese dalsi. Pred 3 rokama se dostaval balik vlozek, jak je to ted nevim. A kosile erarni byly, ale tenkrat vybrat nejakou slusnou byl celkem zahul. Bud chybely snurky, knofliky, nebo byly nekde roztrhle. Nicmene erarni jsou urcite nejlepsi
Taky si pockam na aktualni info, za mesic bych tam mela rodit a jeste nemam nic nachystane ![]()
Rodila jsem tam v srpnu 2014. Plenky jsou myšleny jednorázové, těch 10 kusů na den by mělo být l v pohodě. Většinou se bere ten malý balíček. Dostali jsme balení porodnických vložek, jinak nic, takže určitě zásoby s sebou..košile jsme tam měly vlastní, jednu jsem posílala domu hned po porodu a jinak bych si na pokoj přibalila minimálně 3. Já jsem byla věčně upocená, jak mi nebylo dobře a starala jsem se o prcka a taky může protéct mlíko, atd..
Ahoj, plenkami se mysli jednorazovky napr. Pampers, prvni den dostane kazda maminka cca 6 plenek na mimco, pak uz musi mit vlastni, me stacil takovy ten mensi balik Pampers 1,myslim, ze jich tam bylo 20, byla jsem 4 dny. Vlozky opet prvni den 1 balik, ale je dobre mit alespon dva dalsi baliky sebou. A kosil samozrejme vic, ja teda zadne erarni necekala ani nehledala, je lepsi mit svoje, na kazdy den jednu, teda alespon za me, ale je fakt, ze spinave fakt nebyly. ![]()
Rodila jsem tam v srpnu loni a vlozky 1balik stale davaji. Mela jsem i 1 svuj..a pak mi manzel skocil jeste dolu do lekarny. Takze vpoho muzes dokoupit tam. Pleny to ti holky psali vyse. Ja mela asi 20plen sebou a pak mi dovezli balik..kterej jsem z vetsiny zas odvezla:) kosile jsem mela svy. Co jsem ale hoodne spotrebovavala bylY rucniky. Jeden na spodek druhej na zbytek a kdyz se sprchujes po kazdym kojeni a wc (jak nam bylo receno) tak ta spotreba je fakt silena:)
@creatif3 A kolik tedy cca rucniku myslis, ze zvladne v pohode pokryt ten nekolikadenni pobyt?
Ceka me to v cervenci, takze bude dost mozna vedro a ve sprse budu hodne, tak at tam pak netrpim nedostatkem rucniku… v manualu je napsano 2-3, coz mi teda prijde malo… ale rikam, prvorodicka bez zkusenosti.
@sakota Ber to tak, že cokoli ti pochybí, ti může nějaká návštěva dovézt. Nebo jsi úplně sama? Pleny jednorázovky 10 ks na den, tak vem prostě balík. Dobré jsou i ty jednorázové přebalovací podložky, dostali jsme jednu šmytec, tak jsem si nechala dovézt vlastní - ležíš na nich a pochytá to případnou krev, vyhodíš, dáš čistou a je klid, nemusíš řešit převlíkání postele atd. Nabal si taky ty poporodní větrací kalhotky, nejlepší jsou takové síťované. Erární košile si už nepamatuju, ale myslím, že v Podolí měla většina maminek něco vlastního. Určitě víc kusů, 2 jsou málo.
Sama nejsem, jen jsem takovy stresovaci typ, tak bych rada byla pripravena spis vic nez min.
Podlozky zni jako dobry napad, diky! Mne prave prijdou 2 kosile malo, proto jsem si to vylozila tak, ze tam musi byt i nejaky erar, jinak se to neda…ale radsi na to nebudu spolehat. ![]()
Rodila jsem v lednu. Vse vlastni. Ani na sale mi nedali erar kosili. Na sesti edeli 1× vsechny jsem sve prokrvaceka a moc se netvarili. Nekolikrat zopakovaly at mi nasteva odpo donese. Jedine co, ze oblecky pro mimi. Ja ale mela vlastni, ale pani na pokoji ne a te davali, i kdyz 3. Den uz taky sem tam zaremcaly.
Jo a kosil vic. Ja ty prvni sve zlikvidovala hned prvni den, dost jsem krvacela. A sitovany kalhotky taky sve. Nic nedavaji. Plenku mi dali jednou. Prvni den jsem nebyla schona se o malou starat, tak nosily sestry co 3 hodky na kojeni a plenky si vzdy braly ode mne.
Ja rodila ted v lednu. Kosile jsem mela vlastni - urcite vic kvuli moznymu vetsimu krvaceni. Na porodnim sale jsem byla rada, ze mam vlastni s medvidkem Pu
Byla jsem pak na nadstandardu a tam toho bylo vic: Sitove kalhotky i porodnicke vlozky na celou dobu pobytu, oblecky pro mimino na vyber andelicek i bodycko na celou dobu pobytu. Kremy i myci potreby, dezinfekce na pupik apod. tam taky meli, ale to je myslim i na standardnim sestinedeli. Jenom ty plenky jsem musela mit vlastni - mela jsem proste velky balik a spotrebovala jsem ho mensi cast. Jo a doporucuji dostatek vlastnich svacin a nejaky prikrm na snidani. A pokud mate problem s mlekem a nechcete jenom erarni caj, tak i piti na snidani. Delaji bud kakao nebo „kaficko“.
Ja rodila v breznu. Holky to tu vse dobre popsali. Ty rucniky bych si nechala kazdej den nosit od tatky cisty. Ja to tak delala. Blbe se tam susily… Az budes rodit, tak by mohli mit zrekonstruovany i to posledni oddeleni sestinedeli, tak to treba bude s mistem lepsi.. Ja byla jeste na tom nezrekonstruovanym. Ja mela sebbou tri vlastni kosile, ale tech meli zrovna dost, tak by nebyl poblem. Ale pro mimi tam zrovna meli jen andelicky, do kterych sem ji neumela zabalit. Tak sem si nechala donyst oblecky na mimi a latkovy pleny. Tech bylo taky malo. Byla sem tam ale na velikonoce, tak meli problem s pradelnou.
Rodila sem tam uz prvni dceru a musim rict, ze my zkusenosti byly dost jiny. Poprvy byly detsky sestry super a fakt se snazily nam pomahat s kojenim. Ted podruhy vubec neprisly, pokud si je nekdo nezavolal a nektery byly i dost neprijemny. Myslela sem, ze je to tim, ze sme tam byly druhorodicky, ale pak prisla holcina s prvnim a bylo to uplne stejny…
Jo jeste jsem si vzpomnela, ze mi doporicovali vzit si papirovy uterky. Po sprse jak stale tece krev, tak se to utre a vyhodi. Praktikovala jsem to tak, takze jsem nemela zase tak velkou spotrebu normalnich rucniku.
Diky vsem za reakce a za rady. Trochu jsem teda cekala, ze za ty nervy s registrovanim to bude trochu,,vstricnejsi", ale nevadi, o pobyt v porodce zas tak nejde, hlavne aby porod dopadl dobre, pak to tam prezijem a hura domu. ![]()
Ja nevim jak ostatni, ale ja se tam hlasila kvuli porodnim pokojum (ty jsou podle me super) a kvuli lekarum. Trpim na panicke zachvaty a chtela jsem (dobrym) lekarem rizeny porod. A to jsem taky dostala: porodila jsem bez cisare i pres nekolik nabehu na zachvat.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.