Porodnice u Apolináře 2013

5.3.13 15:26

Porodnice u Apolináře 2013

Dobrý den chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti z porodnice U Apolináře? Hlavně maminky co rodili v letošním roce? Nejlépe císařem..Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4635
5.3.13 16:04

Aho, já rodila u apolináře císařem listopad 2012, co by tě konkrétně zajímalo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.13 16:08

To blahopřeji k miminku. Zajímala by mě tvá zkušenost, názor, co vše s sebou, jak to tam chodí po císaři a jak to tam je s nadstandartními pokoji, mohl být manžel/přítel u porodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4635
5.3.13 16:22

Ahoj, já rodila dvojčata. Původně plánovaný termín nevyšel, začalo to rošku dříve. Rodila jsem pod plnou narkózou na vlastní přání, takže tam partner nebyl přímo na sále, ale čekal na prvním porodním boxu a pak ho dned zavolalai na ten rpostor, kam miminka po porodu hnd donsli a měřili je a tak dál. Pokdu bych rodila pod epidurálem tak by tam být mohl. S tím problém nemají, jen mylsímk že se za to něco platí. Jinak průběh: připrava (klystýr, oholení a tak), pokud epidurál, tak ti ho píchnou a pak tě cévkují, pokud plná narokotza, tak nejprv sévkování a pak uspání. Sebou k porodu vem jen sebe, případně partnera (ten ať si vezme pohodlné oblečení (na sále je fakt horko, tak ať tam chudá, k neysedí v propocené košili). Pak tě nějak proberou případně ti ukážou miminko, myslím, že se snaží i na sále, pokud jsai pod epidurálem přikládat. A pak tě přšloží na JIP. Tam sebou potřebuješ jen základní hygienické pozřeby, a pak mobil + nabíječku. Nic víc ti tam nedovolí. Upozorňuji, že z jimu lz volat jen když ti sestra vypne přístorje /to jsem nevěděla a mysleli jsi, že jim kolabuju, protoe signál rušil ty monitory). Jinak na JIPU jí byla sama, ale je to rpý velmi velmi vyjímečné a spíš je tam tak 5 ženských najednou. Není to tam nic moc, vstávat nesmíš, celkem tě všechno bolí a hodně to prospíš. odcházeli ze mě očistky a tak mi sestřičky měnili vložky pod zadkem, prášeky na bolest mi dali, když sjme si řekla - jsou to čípky. Druhý den se vstává. Přuijde rehábka, zacvičí s tebou a pak s tebou zkouší nácvik do sedu (pro mě to bylo peklo, ale každý to snáší jinak). Pak přišla sestřička a vstala jsem s ní a šla do sprchy - na to právě potřebuješ ty hygientické potřeby (stačí ti ručník, nějaké neparfenované mýdlo a pak taky jedny síťované spoďárky na umístění vložky, aby z tebe všechno neteklo). Nic víc není asi potřeva (pokud máš delší vlasy doporučuji gumičku). Ještě teda já jsem si sebou vzala balíček těch porodnickcýh vložek a bylo to docela fajn, já měla fakt velkou spotřebu a sem tam se stalo, že i když všude psali, že jsou plně k dispozici tak někdy prostě nebyli. No a pak mě přeložili na normální pokoj a tam mi přivelzi i miminka a už to bylotak nějak normální. ´Jinak ti pak ještě nabídnou první noc, že si miminko nechají u sebe - využij toho, budeš stejně nevyspalá, tak alespoiň tuhle poslední noc si trošku užij.
S nadstandardem nevím, já jam měla dvojřčata, tak jsem na nadstandardu valastně zkončila bez toho, že bych ho platila - nějak to tam tak asi dělají, ale fakt nevím.
Na JIP za tebou návštěvy nemohou a upřímně řečneo bys o ně ani nestála. Na normální pokoj jsou myslím návštěvy na chodbě. Až tě přoloží., tak ti bude muset rodina přívézt zbytek věcí pro tvůj pobyt a pro miminko.
Klidně se ptej, co tě zajímá, já teď fakt nevím, co bych ti ještě napsala, ale podělím se o zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.13 16:52

Omluva to tedy blahopřeji k oběma miminkům:)a hlavně tě obdivuji. No jak si to popsala tak se možná i začínám děsit ale to je asi před porodem normální že..je to asi blbá otázka ale bylo to hodně zlý ten klystýr? no na cévkování se budu muset připravit doufám že tam k tomu nepouští jak v JI nemocnici mladé sestřičky které to trénují(pak je to „užasný zážitek“). Jj děkuji za rady jak ten telefon tak i pro toho přítele(jestli se rozhodne jít). Zeptám se ty si tam ležela předem? Mám tam nastoupit předem tak jak je to s těmi věcmi na tom JIP když už tam vlastně třeba budu týden ležet. Jak dlouho si byla na té JIP? Tam teda nesmí ani přítel? Druhý den už tam byla rehabka? Peklo skrz tu jizvu? JJ to máš pravdu asi o to ten první den stát nebudu aby mě někdo na JIPu navštěvoval ale kdybych tam měla být dál tak by to asi nějak udělat šlo že? A ten nadstandart jsi měla jednolůžkový nebo dvoulůžkový? Docela jsem slyšela špatné recenze na ty sestry tam jaké jsi měla zkušenosti ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.13 16:55

Ještě se zeptám jak dlouho si tě tam nechali po tom císaři? Neříkali třeba ostatní maminky jak to tam s těma pokojema nadstandartníma je? Já že bych si ho docela přála jsem epileptička mám od doktorky napsaný spánkový program tak to bude i složitější na kojení a nechce se mi někde vysedávat na chodbě:( a jak si to tam měla s návštěvama? Děkuji moc za všechny rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4635
5.3.13 17:00

Ahoj, jná tam byla dřív, a le proto, že jsem byla hospiotalizována kvůli vsokému tlaku. Jinak, když je domluvený termín, tak nějak rpostě ráno přidješ a jde se na to. Klystýr je ppodle mého hodnocení pohoda. Pro mě první, ale šlo to, jen když mi sestřička řekla, že to mám vydržet tak 5 minut, tak jsme jí sděli, a že to nevydřžím ani minutu a běžela jsem hned na záchod :-) Cévkování proběhlo dobře, ale není to nic moc zážitek (já mám špatné vzpomínky z dětství, tak io to horší jsme to prožívala), ale ty asi budeš chtít epidurál, takže to cevkování neucítíš, neboj. Telefon na sál asi mít nemůžete ani jeden, ten si odložíte u sestřiček, pak vám ho dají, Mě se nic nestratilo a to jsem tam byla celkm 14 dní. Na JIPu jsi jen přes tu první noc, mě miminka vyndali 12:06 a 12:07 a druhý den v 10:00 jsem už byla na normálním pokoji. Věci cop jsme měla před tím sebou prostě nahrnuli partnerovi a on je odvezl domu, na JIP ti fakt nevezmou víc, prostě tam není místo, ikam to uložit. Hele jizva bolí, to je jasný, m bolela hne po porobuzení, ale říkají, že je to tou plnou narkozou, když máš epidurál, tak to přichází k sobě postupně ajeho účinek se vystřídá s práčškama na volest, takže to je prý lepší. Na bolest ti dají čípek i na normální pokoji v zásadě kdykoliv si řekneš, toho se neboj. Vstává se hned ráno, tedy druhý den po císaři. Vstát musíš a hlavně chceš, protožýe chceš být s miminkem, takže to dáš, neboj se toho a hlavně, sice to bolí, ale kažý půl den zjišťuješ že je to lpší a lepší. Rehábka pak přijd ei další den a ukáže ti nějaké cviky na zatežení dělohy a tak. Nadstanard byl dou lůžkový s vlastmím WC a sprchou, takže fakt super. A mohli za mnou návštavy na pokouj, takže taky super.
Hele a neboj, stojí to za to, a klidně se ptej na cokliv, nic není blbý, já se taky hodně bála ale není čeho, věř že na to strašně rychle pak zapomeneš, když se na toho drobečka podíváš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4635
5.3.13 17:17

Pokud chceš nadstandfardm, řekni to hned, pokud bude volný dají ti ho, to je jasné. Pokdu ti císař naplánují na určitý den, můžeš si vlastně dopředu na ten další den ten pokoj bloknout, tak to by mohla být taková pojistka, na druhou stranu nikde není psáno, že nezačneš rodit dřív a to pak nevím, co s tou blokací pokoje. Jinak já rodila v neděli a týden na to v podnělí jsme šli domu, ale šli jsme zua tak dlouho protože jsme dvojčata, holka, co rodila v pondělí šla ve čtvrtek a opustili by ji možná i ve středu, ikdyby neměla pronblémy s kojením.
Jinak s tím spaním asi tak, první noc jna JIP jsem spala tak nějak rozhozeně asi tou narkozou a bolesti a tak a to tam nikdo nebyl a já měla vlatsně klid. Další noc na pokoji se stejně awsi nevyspíš, hormony jsou svinstvo a ty ve stavu, jé, já mám dítě (můj stav, jé já mám děti) - tak jsem spala po cca 20ti minutách. Pak jsme zas přs den usínala bez ohledu na to, že spolubydlící měla na pkoji 4 lidi jako návštěvu a byl bílý den.
A návštěvy soce mohli za mnou na pokoj, ale já s nima stejně chodila na chodbu, protože na pokoji si cleý den a máš ho plný zuby, a za druhé jsme nestála o to, aby paní co byla se mnou napokoji musela být vystavena tomu, že kojí a moji příbuzní na to koukají a za další chlapeček měl žloutenku tak jsem s návštěvama chodila od okna k odku, odkud zrovna svítilo sluníčko, abychom ho tam nastavili.
Jinak já mám moc dobrou zkušeost jak s porodními asistentkami, tak dětskýma sestřičkama, blbou zkušenost s doktorkou - hrozně řešila kojní a dala mi dost sežrat to, že to nejde a že děti nepijí a že já jsem z toho vyřízená. To je ale asi ta celková poslednost kojením poslední doby, tomu člověk asi neunikd enidke v porodnici. Ale s tím personálem si myslím, že to je člévěk od člověka a v zásadě spíš záleží na tom na koho narazíš.
Ptej se, moc ráda se podělím o zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.13 10:34

Ahoj tak to budeme mít stejně já tam mám taky nastoupit dřív.. Tak doufám že ten klystýr bude na pohodu jak říkáš že to bylo u tebe docela mě to děsí. To by bylo fajn kdybych to necítila uplně mě při té vzpomínce mrazí..Tak to šlo celkem rychle já myslela že na té JIP nechávají dýl. Aha tak s těma věcma to budu muset nějak pořešit. Jak nejsme z Prahy tak přítel asi přijede jen na císaře a pak uvidíme no..v tomto to budem mít trošku složitější.. Bolelo tě to dlouho ta jizva? Jak dlouho se ti hojila? Měla jsi nějaké omezení? Tak to je fajn že tam takto příjde a ukáže ty cviky tu v Ji jsem slyšela že dávaj nějaký papír kde je máš napsaný a cvič si podle toho jak chceš..tak aspoň že ti je tam ukážou jak správně cvičit. Ještě jsem se chtěla zeptat když si tam ležela předem jaké tam byly pokoje? Je tam internet? Jak to tam funguje? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.13 10:35

JJ chtěla bych..uvidíme už jsem to zkoušela říkat doktorovi a on že se to zařizuje až na JIP ale že to nebude problém vzhledem k mé anamnéze bo co tak doufám že nekecal. Radši mu to ještě jednou zkusím předhodit. No já zatím císař plánovaný mám ale né na určitý den budu tam ležet už tak od 37.týdne a odrodí mě prý 38 bo 39 takže ani dopředu den nevím. No tak doufám že mě tam taky nebudou dlouho držet když už tam budu nejmíň týden předtím.. JJ tomu rozumím jenže já ten spánkový režim musím dodržet za každou cenu kvůli té epilepsii jinak mi hrozí záchvaty ale jak říkáš sama mám strach že to nebude jen tak ta euforie že mám konečně miminko ty bolesti a ty nový pocity nevím nevím ale informovaný o tom jsou jak to se mnou je tak snad to proběhne nějak v poklidu. No tak doufám že na nikoho jako ty si narazila na tu doktorku nenarazím. Po všech těch mých zkušenostech v nemocnicích si nenechávám jen tak něco líbit.. tak snad to bude ok. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4635
6.3.13 11:21

Hele s pokojema kde tě hospitalizují před porodem zkušenost nemám, prop mě nebylo místo, tak jsme ležela ještě s dalšíma dvěma co byli jako na rizikovém těhotteství na pokoji u porodních sálů. Ten klystýr fakt žádná hrůza, neděs se toho, já z toho měla taky velký strach a je to pohoda, trhání zubu je fakt horší. Hele, přítel přijede na cíésaře a druhý den za tebou už ne?? Já to měla tak, že mi dali ty základní potřeby na JIP a pak druhý den až cca kolem 15:00 přijel přítel s věcma. Do téí doby plínky pro miminka od sestřiček a noční košile erár a stejně mi nejvíc vyhovovali, svoje jsem si nechtěla mazet. Papír se cvikama dávali taky, ten někde doma mám. Jiank jizva jako taková mě při normálním ležení nebolelea vůbec, nejvíc bolala, když sjem se přetáčela na bok a nebo šla do sedu - prostě když zatínáš břišní svaly - ze začátku sjem si sedala tak, že jsem se vlastně zvedala pohybem postele (byla polohovací). Jinak internet je u apolinýře všude, zaloguješ se na wi-fi a máš ho neomezeně a běhá to rychle.
Hele s tou tvojí diagnosou a potřebou toho spáínku bych to probrala dopředu i ohledně kojení, miminka ze zařátku byly kojený po 3 hodinách, doma to bylo ještě častěji (klidně i po hodině), tak možná prodiskutuj zda vůbc budeš kojit. Já vím, že dnešní doba je posedlá laktací a tak, ale nám se nakonec taky nedařilo a to, že jsme plně přešli na umělku tak pro mě bylo vlastně vysvobození a záchrana před totálním kolapsem.
Asi bych přemýšlela hlavně nad tím jak budeš dodržovat ten spánkový režim doma - máš to nějak předřešené?? To si totiž myslím, že bude větší problém, v proodnici můžeš mrňouska dát na noc sestřičkám, budou možná remcat ale neodmátnou tě. Ale jak doma?? A já je krmila najednou a stejně jsem po týdnu doma skončila z únavy se čtyřicýtkama horečkama na pohostovsti a bylo to jen z přetažení a to moje miminka jsou fakt hodný.
Jinak si mysím, že těžko dopředu hodnotit, ty rhormony jsou fakt svinstvo, já jsme normálně celkem ranařka a když na mě vytáhla doktorka, že svoje děti který jsme krásně donosila ani nenakrmím, tak jsme se složila raz dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.13 14:20

Tak to je dobře že byl v pohodě. Už mě to trošku uklidnilo. Měla jsem z toho fakt velký strach. Jj měl by nebo spíš určo chce dojet naši taky ale já jen že je to takový komplikovaný že ty věci poveze 150km domů a druhý den zas tam..ale tak to je uplná maličkost. Jen mě to zarazilo. JJ s tím počítám. Jak říkáš ono je lepší mít ze začátku ten jejich erár a nemazat si svoji košilu. A cvičila jsi? Jsou učinný? Adneska je ta jizva hodně vidět? Nebo tě třeba ještě bolí? Měla jsi pak nějaký omezení jakože tahat těžký věci bo tak? Tak to je super že net je tam takto na pohodu. Aspoň než odrodím se nějak zabavím. Já jsem tam byla minulý týden se poprvé podívat na tom Apolináři jelikož mi to domlouvali doktoři nějak mezi sebou a říkala jsem to tomu profesorovi i měl tu moji zprávu v ruce a pak jsem to říkala i tomu doktorovi na ambulanci kam mě poslali asi nějaká registrace bo co to mělo být a prej to se zvládne to bylo vše co mi oba řekli tak nevím su zvědavá. Kojit bych asi aspoň částečně chtěla. Doktorka(neuroložka) co mi tu zprávu psala tak naznala když jsem se jí zeptala jak to mám jako dělat že prý mám kojit ob (to prý znamená jednou nakojit podruhé někdo nakrmí) prý takto nebude dítě ochuzeno o kojení a mělo by to fungovat. Takže jsme to řešili doma a ze začátku si přítel asi vezme dovču až nás pustí domů a pak se nabídla jak mamka tak sestra tak doufám že po šestinedělí mi se vše uklidní a doktorka zmírní tento spánkový program a my už to s mimískem zvládnem sami. A nebo to dopadne tak že kojit se nebude to je taky možné. JJ jak říkáš furt jen slyším když nebudeš kojit jaká to jseš máma atd. Člověk si pak příjde jak zločinec. Já vím že kojení je pro mimčo to nej ale když to nejde tak to nejde a dneska už si myslím že i ta umělá strava je velmi kvalitní jen to bohužel stojí peníze. To ti závidím že máš hodný mrňousky doufám že i u nás to bude hodný mimčo a že to nějak zvládnem. To se ti nedivím ta doktorka měla by mít rozum a když se v tom oboru pohybuje tak by měla být i soudná a vyvarovat se takových komentářů a naopak tě podpořit a né dělat z tebe bůhví jakou mámu..Ale že mě to překvapuje. Vždycky se najde někdo takový. Zeptám se ještě jak tam vaří? Dá se to? Televize tam někde je? Myslím než si šla rodit na tom pokoji jestli jste ji měli? Jsem hrozně ráda že mi takto říkáš co a jak spoustu věcí bych ani nevěděla pač je na webu nemají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4635
6.3.13 14:41

Takže jizva je v pohodě, je to hodně nízko, cviky nevím jak moc pomáhají, já měla opravdu hodně velká miminka, celkově přes sedm kilo, taklže mě se to bříško zatahuje opravdu hodně pomalu. Asi je to taky na dědišných dispozicích. A navíc, já se sice snažím cviči, ale času moc není a člověk raději občas usne než by svičil Jinak jsem měla omezení nenosit težké věci a orpavdiové cvičení jako takové až nejdříve po velké kontorle půl rodku od porodu, ale já orpvdu měla to bříško obrovské, třeba normálně je to trošku dřív.
My jsme nakonec skončili na umělém mlíku úplně a já si hriozně ioddychla a nyní jsem s tím už naprosto srovnaná a když někdo začně mít „kecy“ o tom proč nekojím a že jsem jim nedala to nejlepší tak říkám, dala, dala jsem jim živou mámu, protože kdfybych v to m bopji s koujenímpokračovala, tak bych to zaprvé needala fyzicky a ani za druhé psychicky (protože mi zpětně diagnostikovali začínající laktační psychozu). Jídlo bylo fajn, vařili dobře. Mě tam jen chybeli vody a pak nějaký sláďotiny, ale doel je krámek a dá se to tam pořídit, jen je to tam dost předražený.
Televize byla na pokoji, kde jsme byla po porodu, na pokoji kde jsem byla před porodem vlastně byla taky, ale nějak nešla naladit, nebo jsme na to v tom osazenstvu nepřišli.
S kojením ob ti doporučuji klidně dopředu kontaktovat nějakou laktační poradkyni jakou např. lahvičku by poradila (aby pak miminko nehctělo jen lahvičku a nebylo líné sát z prsu), a jak to zařídit, aby jsi se nebudila tím, že máš přeplněný prsa (může se stát, že mlíka bude tolik, že ti prasknou, paní co byla se mnou na pokoji měla tak mlíkja, že ani malý to už nechtěl a ona musela odsávat, aby jí prý prsa nepraskly.
Hele jizva bolela nejvíc tak dva dny, pak to bylo hodně bolestivé večer, když se člověk celý den hýbal a vlastně to tím namáhal. Když jsme šla domu bylo to už úplně v pohodě.
Jeslti jsme na něco zapomněla ti odpovědět, tak napiš, já to asi přehlídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
10.7.13 10:17

Ahoj holky, rodil někdo přirozenou cestou u Apolináře? Zajímalo by mě jak je to s otecem u porodu a zda mimčo pak po porodu přikládají nebo ho odnesou. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
10.7.13 10:31
@andy266 píše:
Ahoj holky, rodil někdo přirozenou cestou u Apolináře? Zajímalo by mě jak je to s otecem u porodu a zda mimčo pak po porodu přikládají nebo ho odnesou. Díky moc

Rodila jsem tam 2×, naposledy v listopadu 2012, manžel byl celou dobu u mne. Filípka mi dali hned na břicho a ihned jsem ho přiložila k prsu. Byla jsem tam spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková