Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte čerstvé i méně čerstvé maminky,
ráda bych si přečetla pár komentářů z brandýské nemocnice z porodů za poslední dobu. V sobotu jsme se tam byli s manžou podívat na Dni otevřených dveří a mám z toho docela dobrý pocit. Napište svoje zážitky a zkušenosti, co vám bylo milé nebo protivné, jak dlouho to trvalo atd., budu moc ráda, když budu mít ještě konkrétnější představu.
Teruš
Připojuji se k prosbě
- ráda bych tam taky jednou odrodila, jsem ze St.Boleslavi. Jinak jsem osobně mluvila s jednou maminou co tam odrodila a byla spokojená
- tak ať tam brzy porodíš krásné zdravé mimčo.
Díky
Zet
p.s. a zkoušela jsi se podívat na „vysvědčení pro prodnice“? - je to v hlavním menu. 3 okno vlevo ![]()
Ahoj Zet,
vysvědčení pro porodnice už jsem samozřejmě prolezla..
Ale připadá mi, že jsou tam samé starší příspěvky, i když se to za nějaké 2 roky asi moc nezměnilo, ale stejně bych chtěla ještě další info.. ![]()
Mně to čeká v půlce srpna a teď si „užívám“ poslední dny v práci před mateřskou..
Ahojky cokoliv tě bude zajímat ti ráda zodpovím na mailu zlata.frankova@seznam.cz, rodila jsem tam v dubnu 2004 a kamarádka v lednu 2005 takže info aktuální, obě jsme byly moc spokojené.
Zlatka, Terka 13m
Milá Terus,
tak přeji pohodově prožitý zbytek těhotenství
, bezproblémový porod a hlavně zdravého mimíska
![]()
Jsem ráda, že Zlatka a její kámoška mají dobré zkušenosti
, tak Ti přeji Terus stejně dobré
![]()
Krásný den Zet
Ahoj holčiny, moc prosím o jakékoliv info o Brandýské porodnici. Jsem sice teprve 16tt,ale už pomalu začínám přemýšlet kam půjdu.Brandýs mám nejblíž.
TERUŠ - můžes mi napsat kdy probíhají dny otevřených dveří ???
ZLATKA - prosím, napiš sem do diskuze alespoň něco o Brandýské porodnici, myslím, že je nás tu víc, které by to zajímalo.
Předem moc děkuju za informace
Yasmin
Ahojky, dny otevřneých dveří jsou vždy poslední sobotu v měsíci! Nemusíš se tam ani nijak telefonicky objednávat, jen prostě půjdeš do 2. patra před porodnické oddělení a tam počkáte, až si vás vyzvedne porodní asistentka a pak vám všechno ukáže a poví, jaké jsou u nich zvyklosti, co s sebou do porodnice, apod. Působila na mě moc mile a lidsky, takže jsem z toho měla jen samé dobré pocity.
Jelikoz muj mily z Brandysa pochazi, informovala jsem se u PA z Brandyske porodnice na podminky porodu. Jsou docela vstricni, ale vetsinou si zeny nemohou doopravdy vybrat, zda chteji klystyr ci ne, a jak chteji rodit, je to spis tzv. „stara skola“ takze… asi by se mi tam nechtelo ![]()
Asi by bylo lepsi jet do Neratovic do Almedy, www.almeda.cz, podivej se na to ![]()
Tvoje Kyticka
Ahoj holky,nenajde se tu některá,která v blízké době porodila v Brandýse??Pořád váhám jestli tam jít rodit nebo ne a tak neustále scháním veškeré informace o této porodnici.Bohužel jsme tento měsíc prošvihli den otevřených dveří a další je až za měsíc.Ten sice stihnu,ale budu už končit 35tt a chtěla bych mít vše tak nějak připravené.Moc prosím,napište sem nějaký seznámek věcí,které byli opravdu do porodnice potřeba.Třeba jestli jste potřebovali vlastní noční košile (žádnou totiž nemůžu sehnat,aby měla rozepínání vpředu), dále ms vložky, dávají jich dost??? a co plínky pro mimi, museli jste mít vlastní???
Díky moc YASMIN 31tt
Yasmínko,
já ti sice neporadím s porodnicí (sice jsem se v Brandýse před 28 lety narodila ale to ti asi moc nepomůže
ale možná s noční košilí - taky jsem jí před porodem sháněla, na doporučení zkušených mamin samozřejmě s velkým výstřihem, oblítala jsem spoustu krámů a hypermarketů a všude měli jenom tak na dva knoflíčky a dost. A úplně náhodou jsem šla jednoho dne vietnamským trhem a tam měli veliký výběr krásných bavlněných košil s pěti i šesti knoflíčkama. Koupila jsem si hned dvě, ukecala o to nižší cenu (obě tuším asi za 300 korun), používám je dnes a denně a jsem maximálně spokojená ![]()
P.S. info o porodnicích taky vycházejí v časopisech miminko a maminka a možná i betynka, nemají třeba kámošky starší čísla? já si tyhle časopisy půjčuju v knihovně…
Moc ti přeju aby ti holčiny s výběrem pomohly a byla jsi s porodnicí nakonec spokojená ![]()
Gina
Gino,díky za tip na noční košile.Jsem z toho už vážně zoufalá.Přesně jak píšes, taky už jsem byla snad ve všech možných krámech a nikde jsem žádnou nesehnala.Všude 2 knofílky a dost.Tak vyrazím na nějakou tržnici a doufám,že uspěju.
pa Yasmin
Ahoj holky,
vlastní zkušenost s Brandýsem nemám, ale švagrová tam rodila obě děti (1 a 3 roky staré) a byla spokojená, dokonce tam jezdí i na gyndu. Bydlí v Praze a původně si vybrala při prvním dítěti Podolí, ale protože se tam mělo malovat, tak se nakonec rozhodla pro Brandýs. Ovšem jak je to tam s nějakým alternativním porodem, to bohužel nevím.
Ulrika
Ahoj Yasmín,
já mám tedy ty zkušenosti od jedný kámošky z Čelákovic - a to si to chválila. Já se tam taky chystám - jsem se St.Boleslavi
, navíc jsem oproti minule pokročila a jsem těhotná v 16tt
- tak začínám přemýšlet.
Držím palce,ať se dobře rozhodneš a vše je v naprostém pořádku ![]()
Krásný den Zet
Holky, já tam rodila našeho mimíska o vánočních svátcích 2004, porodnice narvaná k prasknutí, služby se sloužily asi jako o svátcích (tzn. střídalo se tam pár doktorů, některý sloužili 24 hodin). Porodnice, doktoři, porodní asistentky naprosto úžasný (i přes zdravotní komplikace porod dopadnul na výbornou).
Jedinou špatnou zkušenost jsem měla s novorozeneckým oddělením. Tam se střídaly 3 sestřičky, z čehož 2 byly hodně nepříjemný. Do tří jsem byla na sále. V šest mi přinesli dítě, sestřička mi ho přicucla k prsu a beze slova odešla. Jako prvorodička, která vůbec nevěděla, co s dítětem dělat, jsem tam byla hodně velkej mimoň. Když jsem měla druhý den krvavý bradavky, tak mě seřvaly, že už si jdu pro mastičku (tak už jsem si pro ní raději nechodila. I přes moje protesty začali dítě přikrmovat po 24 hodinách a to takovýma lahvičkama, ze kterých spícímu dítěti nalila sestra 50 ml nutrilonu do krku za cca 2 minuty. Dítě jsem nekojila a bylo na umělé výživě. Doma jsem používala lahvičky od Aventu startovací řadu - to mu to ale dalo práce, než vycucnul 100 (klidně i 20 min.). Domů jsme odcházeli v úterý a od pátku byl plně kojen s 300 g přírustky za týden. Dneska už samozřejmě přikrmujem, ale je to „kozí“ závislák
.
Primář novorozeneckýho se nějak neměl k odstranění pupečního pahýlu (ale jak jsem ho tak viděla, tak možná ještě že tak) Paní doktorka druhý den pravila, že se mu asi nechtělo pracovat.
Zkrátka - druhý dítě bych tam šla rodit klidně (už bych věděla co s ním a na sestry na novorozeneckým bych si asi otevřela pořádně pusu. Porodnice je úžasná, ale na personál novorozeneckýho oddělení musí mít člověk asi slušnou vyřídilku.
Ahoj holky,
já jsem tam rodila tento rok v srpnu a musím říci, že jsem s nimi byla spokojená. Pokud budu v ČR tak tam chci rodit znovu.
Samozřejmně, že se mi pár věcí nelíbilo. Co my bylo fakt dost proti srsti, byly dopolední kontroli (vyzity), všichni 3 jsme na pokoji roztáhli nohy…prostě žádné soukromí
ze začátku jsem z toho byla vyplašená, ale pak to nějak člověk v sobě překousne.
Potom se mi nelíbylo to, že jedna dětská sestra řekne to a druhá něco jiného. Pak mi vadilo, že se moc nesnažili s nějakým vysvětlováním, co mají dělat s prckem a jak to mají dělat…jedna holka na pokoji mě neustále bombardovala nejrůznějšími otázkami…myslela si že tohle je moje druhé mimi. Jsem prvorodička, ale s výchovou dětí jsem měla zkušenost (hlídala jsem 3× v týdnu 5 měsíční holčičku až do jejich 13 měsíců) takže já jsem byla v poho.
Na mě tam byli hodný, ale to může být jen náhodou a štěstím na ty správné sestřičky ![]()