Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
jsem v 37 tt a mám prý CS 3, prý minimální otevření. Znamená to, že až začnu rodit, budu už automaticky otevřená na 3 cm a porod bude tedy o to rychlejší? Jakou máte zkušenost?
Jo a pak mě napadlo, jestli takhle pootevřená můžu případně s tatínkem praktikovat „vyhánění miminka tatínkem“?
A co koupel ve vaně, nevadí?
NiKi
CS 3 neznamená, že jsi otevřená na 3 cm, je to ¨součet bodů za např. stav čípku, otevření apod (těch 5 částí, které se bodují, jsou uvedeny v průkazce na straně s tabulkou). Podstatné by mohla být informace, na kolik jsi otevřená (např. mě psali hrdlo prostupné pro prst).
Nevím, jak ti dr říkal, že to na porod vypadá, tulení bych se nebránila, ale vyhánění ještě vydrž, až skončíš 38tt, radši ![]()
Gabča a Barča, 33týdnů
Ahooj…také mám CS3 a včera už mne doktor čípek nekontroloval prý to bylo kvůli předčasnému porodu.Nyní sem v 37.týdnu a kdyby se prý mimi náhodou narodilo už je schopné života.Pujdu na vyšetření čípku až těsně před 40.týdnem pokud neporodím takto mi to včera řekl pan doktor.
Ahoj.
Tři týdny před TP jsem měla CS 8nebo 9, teď už nevím. Dr. mi řekla, že do týdne určitě porodím. Byla jsem na dva prsty. Porodila jsem dva týdny po TP. Jeden den před vyvoláváním. Užívej si bříška dokud můžeš.
CIBULKA
Ještě jednou já.
Kontrakce nastoupili necelé 2 hod po nechráněném tulení, takže bacha, u někoho to opravdu funguje a teplá vana taky. Radši bych ještě počkala aspoň do toho 38tt. Já vím, že se těšíš, ale bude to pro mimčo lepší.
CIBULKA
Ahojky NiKino,
byla jsem na tom stejně jako Cibulka.
Otevřená na 2 prsty jsem z poradny odcházela s tím, že za týden už nepřijdu. No a já přišla za týden i za ten další
To už doktor nevěřícně kroutil, proč se porod nerozbíhá, a tak mě odloupnul a já v noci porodila ![]()
Co se týká „vyhánění“ miminka tatínkem, tak u nás to vůbec nezafungovalo
Ale hlavně mě doktor od toho odrazoval, že se může poranit hlavička, a hlavně kvůli možné infekci
Na druhou stranu na kurzu to por. asistentka doporučovala ![]()
Každopádně, když ano, tak radši opatrně ![]()
Nikam ale nespěchej a pěkně si bříško užívej do poslední chvilky ![]()
Přeju krásný a bezproblémový porod ![]()
Ahojte,
mám dotaz, v 39+1tt jsem měla CS5, otevřená na prst. Nyní jsem na WC ze sebe „dostala“ spoustu průhledného hlenu, sem tam protkaný nitkou krve (což může být následek ztenčování hrdla a praskání kapilárek, jak jsem byla poučena) Ale to obrovské množství čistého, průhledného, nezapachájícího hlenu, který se mezi prsty táhne, jak lepidlo mě překvapilo! Setkala jste se některá s tím? Může být hlenová zátka takto čistá??? Nyní jsem 39+3tt. Prosím o názory a omlouvám se za podrobný popis… ![]()
Díky Elli
Ahoj Elli,
to si piš, že to je hlenová zátka, nebo její část. Pokud už nerodíš, tak si
myslím, že nejpozději do týdne budeš. Přiji krásný porod a zdravé mimi!
![]()
Iris + 2 svišti (3,5r + 4,5m)
Ahoj Elli,
tahle hlenová zádka šla ze mě týden před porodem. Jak píšeš, bílý táhavý hlen, jako lepidlo. Malý se narodil v 39+0
Tak držím pěstičky!!! Nebo už máš i miminko v náruči!
Iva a Michael 3m ![]()
Elli , já bych taky řekla, že to je hlenová zátka. U mně to vypadalo podobně jednu středu večer a ve čtvrtek odpoledne byl Davídek na světě
.
Manželka je prý na CS 4 dnes sme 39+4 snad s eLukáškovi bude chtít brzy na svět. Sourozenci Eliška, Anežka a Alešek se už těší.
![]()